Příspěvky uživatele - 26.152

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Nejranější odrůdy meruněk II, 8.6.2018
Tady taky zmrzla, Petře, ale něco tam ve vyšších partiích zůstalo. Vloni mě chuťově příjemně překvapila. Leskory byly ještě předevčírem zelené jak brčál. Kam se hrabeme na pardubické subtropy .
Nejranější odrůdy meruněk II, 6.6.2018 Obsahuje fotku
Tsunami se skoro vybarvila, o víkendu možná půjde část plodů dolů.
Angrešt a rybíz 2017, 5.6.2018 Obsahuje fotku
Moc brzy utržený. Vychutnejte si ho v plné konzumní zralosti.
Figovník Peretta, 5.6.2018
Mám Perettu druhým rokem - vloni do přezimování vyrostl do výšky asi 120 cm, na jaře jsem ho seřízl a umístil ven, kde se trochu rozvětvil. Choroby ani škůdce jsem zatím nezaznamenal. Mám ho v 50 l květináči.
Vosy a sršni na hrušních, 3.6.2018
Dávám většinou jen při dozrávání broskví, koupím nějaký patok (většinou Braník). Až ta doba přijde, nafotím.
Vosy a sršni na hrušních, 2.6.2018
"NA PIVO VOSY NEJDOU!!" Tady ve městě, "kde je pivo doma", ano. Asi máme vosy alkoholičky .
Škůdci švestka, 30.5.2018
Tady (Žatec) možná příští víkend nebo o pár dnů později.
Co se stalo s třešní?, 27.5.2018
Je to už diskutováno v jiném vlákně. Tady je to stejné, příčinu neznám.
Test letošního jara, 27.5.2018
"V případě neúrody víme, že se nebudeme moci vymluvit na mráz ani na špatné opylení". To asi ne, ale zato zaúřadovala nečekaná "ničitelská záloha", díky které bude letošní úroda paradoxně horší než v oněch mrazových letech.
Choroba rajčat - zkroucené listy, 26.5.2018
Buď je to způsobeno nadměrným horkem nebo vyšším příjmem dusíku (např. při horších světelných podmínkách ve skleníku).
Plodomorka hrušková (Contarinia pyrivora), 26.5.2018
Hlubší prokypření půdy pod stromy a údajně částečně zabírá i aplikace dusíkatého vápna.
Škůdci švestka, 24.5.2018
Na broskvoních jsem nikdy mšice neměl, až letos. Jinak mšice neřeším/nestříkám.
Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 20.5.2018
IH: Je to dost možné, že je to jeden (nebo oba) z Vámi uvedených původců. Díky za reakci. Každý rok na stromech přibude něco nového.
Je toto žloutenka peckovin ESFY?, 19.5.2018 Obsahuje fotku
U jedné z mladých meruněk se někdy předloni objevila dole na kmínku korová nekróza s klejotokem. Rok jsem to průběžně ošetřoval (rána se nerozšiřuje, vytváří se zával), ale celkově se mi stromek nelíbí - světlejší listy, mírné stáčení, letos zakvetl... celý příspěvek >
Japonská hrušeň, nemoc?, 19.5.2018 Obsahuje fotku
Letos se poprvé plody dostaly do této fáze (viz foto z 8. 5.). Ani fytopatologové nevěděli co s tím, no poradili, ať zkusím postřik mědnatým přípravkem v době kvetení - jestli to pomohlo nebo na to měl vliv letošní průběh počasí, nevím. Každopásně... celý příspěvek >
Další diskuze:  111213  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika