|
Příspěvky uživatele - 179.2
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Topfive, 5.9.2015 U mně ta tmavomodročerná pološvestka TOPFIVE stále drží na stromě, a na nějaké chvalitebné hodnocení se stále ještě nedostává.A to prosím v letošní sezoně, kdy je slunka někdy až moc!!!Reálně i obrazně roste ve stínu velkého stromu Katinky.V... celý příspěvek > |  | Jak si stojí rané švestky?, 15.8.2015 Takže u mně na švestce asi zapracovala vyšší moc, nebo úmysl.Jelikož moje údajné plody Tuleu gras záhadně a senzačně dozrály v polovině srpna do hniličky, a samy opadávají.Štítek na stromku od p.Kubacky falešně hlásál, že se jedná o pravost odrůdy,... celý příspěvek > |  |
|  | Jak si stojí rané švestky?, 15.8.2015 Ta moje Tuleu Gras má ještě další zvláštní znaky.Kromě časného zrání, větších plodů taky vůbec nejde od pecky.
|  | Jak si stojí rané švestky?, 14.8.2015 Topfirst byl zralý pár dnů před Katinkou, spíše se kryl se začátkem Katinky.
Katinka měla/má velké plody spolu se středně...až vetší úrodou... taky už plody docházejí.
Opal teprve začal.Zčervenal, bude měknout.
Překvapily plody Tuleu... celý příspěvek > |  | Topfirst, 9.8.2015  Absencí chladných období na jaře ubylo jak předčasně červených plodů, které poté opadly, tak i pozdějších ataků monílie na plodech samotných.V zimě jsem stromek několikrát ošetřil postřikem boru, dodal vápna, dřevěného popela po obvodu kmene.V době... celý příspěvek > |  | Kdy dozrává Kioto?, 6.8.2015  Kioto dnešních dnů... méně meruňkové chuti, možná proto, že v ústech převládá sladká,ale dobré.Stromek na slivoňové podnoži, třetím rokem u mě v květníku u zdi, na zimu do sklepa, na jaro ven, pravidelná zálivka, dostatek hnojení přírodními... celý příspěvek > |  | Předčasné modrání plodů švestky, 6.8.2015 U mě taky.Menší stromek gabry nasadil hodně slušnou úrodu, a plody předčasně modrají, scvrkávají,poté opadávají.Zalíval jsem.Stromek mám na broskvoňové podnoži od p.Kubacky.Roste slabě, což se mi velice hodí.První velká úroda, teším se. |  | Mám Pinkcot nebo něco jiného?, 26.7.2015 Plody Pinkcotu byly u mě zralé a k jidlu ještě před Leskorou, což tabulkově nesedí... to už vím.Že je to Pinkcot vím určitě taky.Časnější zrání plodů lze možná přisuzovat také te hadimršce, která způsobuje tigrované pecky a olejové flíčky na... celý příspěvek > |  | Třešen - řez, 26.7.2015 Když stříhat, měl bych vědět proč! Chci vřeteno, zákrsek,nebo klasický strom... s jedním terminálem, vidlicí,nebo volnou korunou.Samozřejmě vím, na jaké podnoži stromek "sedí",a podle zvolené vize postupuji. |  | Nový výhon vedle starého pařezu (kmenu) broskvoně, 26.7.2015 Očko se ujalo, gratuluji... i za odvahu vyzkoušet něco nového.Neošetřené plody bohužel někdy hnijí, hlavně ranné.Pecky, plody pukají, a mravenci, škvoři zanášejí hnilobu.Možná Harbinger, Fenix,Dixired. |  |
|  | Odebrání roubu v den roubování, 26.7.2015 Proč se tedy všude tak obsáhle probírá a zdůrazňuje včasné odebrání roubů a jejich uskladnění, když to lze udělat rovnou takto?
Kdyby jste si pozorně přečetl to obsáhlé čtení,a i zde se to mnohokrát probíralo, a lze si ty informace zpětně... celý příspěvek > |  | Odrůdy Pinkcot®, 14.7.2015  Těch pár plodů Leskory budou k mání až po Pinkcotu... tak to prostě je,a žádné tabulky na tom faktu nic měnit nebudou.Zatímco Leskora (teprve)poznenáhlu mění zelené barvy v meruňkové, tak Pinkcot už dozrál, někde přezrává, a opadává.Chuť Pinkcotu... celý příspěvek > |  | Odrůdy Pinkcot®, 5.7.2015  Tak jako loni Pinkcot (-10/12)zase zraje cca v tuto dobu...a možná o pár dní dřív.Leskora (-17)zelená, Tomcot(-10/12) zelený taky.Papírové předpoklady dozrávání jsou u mně nepřesné....a jak je to u vás?
|  | Na borůvky do lesa, 5.7.2015  Na borůvky do lesa je záhodno vyrazit v pravý čas... což je v tuto dobu.Musíte vyrazit časně ráno... jak na šichtu za kuropění,kdy je slunce ještě níž, za lesem, či kopcem.Protože pak s přibývajicími hodinami nastává nesnesitelné horko, srovnatelné s... celý příspěvek > |  | Nejaromatictejsi odruda, 3.7.2015 U mě (420mnm)Pincot už částečně zbarvil plody do žlutočervené, zatímco Leskora brčálově zelená....zajimavé!!!.Záměnu nepředpokládám.Hold někdy jsou papírové předpoklady o pár dnů nepřesné.Teď se to se stoupající teplotou ale pořádně rozjede z... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|