Příspěvky uživatele - 179.2

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Topfive, 5.9.2015
U mně ta tmavomodročerná pološvestka TOPFIVE stále drží na stromě, a na nějaké chvalitebné hodnocení se stále ještě nedostává.A to prosím v letošní sezoně, kdy je slunka někdy až moc!!!Reálně i obrazně roste ve stínu velkého stromu Katinky.V... celý příspěvek >
Jak si stojí rané švestky?, 15.8.2015
Takže u mně na švestce asi zapracovala vyšší moc, nebo úmysl.Jelikož moje údajné plody Tuleu gras záhadně a senzačně dozrály v polovině srpna do hniličky, a samy opadávají.Štítek na stromku od p.Kubacky falešně hlásál, že se jedná o pravost odrůdy,... celý příspěvek >
Jak si stojí rané švestky?, 15.8.2015
Ta moje Tuleu Gras má ještě další zvláštní znaky.Kromě časného zrání, větších plodů taky vůbec nejde od pecky.
Jak si stojí rané švestky?, 14.8.2015
Topfirst byl zralý pár dnů před Katinkou, spíše se kryl se začátkem Katinky. Katinka měla/má velké plody spolu se středně...až vetší úrodou... taky už plody docházejí. Opal teprve začal.Zčervenal, bude měknout. Překvapily plody Tuleu... celý příspěvek >
Topfirst, 9.8.2015 Obsahuje fotku
Absencí chladných období na jaře ubylo jak předčasně červených plodů, které poté opadly, tak i pozdějších ataků monílie na plodech samotných.V zimě jsem stromek několikrát ošetřil postřikem boru, dodal vápna, dřevěného popela po obvodu kmene.V době... celý příspěvek >
Kdy dozrává Kioto?, 6.8.2015 Obsahuje fotku
Kioto dnešních dnů... méně meruňkové chuti, možná proto, že v ústech převládá sladká,ale dobré.Stromek na slivoňové podnoži, třetím rokem u mě v květníku u zdi, na zimu do sklepa, na jaro ven, pravidelná zálivka, dostatek hnojení přírodními... celý příspěvek >
Předčasné modrání plodů švestky, 6.8.2015
U mě taky.Menší stromek gabry nasadil hodně slušnou úrodu, a plody předčasně modrají, scvrkávají,poté opadávají.Zalíval jsem.Stromek mám na broskvoňové podnoži od p.Kubacky.Roste slabě, což se mi velice hodí.První velká úroda, teším se.
Mám Pinkcot nebo něco jiného?, 26.7.2015
Plody Pinkcotu byly u mě zralé a k jidlu ještě před Leskorou, což tabulkově nesedí... to už vím.Že je to Pinkcot vím určitě taky.Časnější zrání plodů lze možná přisuzovat také te hadimršce, která způsobuje tigrované pecky a olejové flíčky na... celý příspěvek >
Třešen - řez, 26.7.2015
Když stříhat, měl bych vědět proč! Chci vřeteno, zákrsek,nebo klasický strom... s jedním terminálem, vidlicí,nebo volnou korunou.Samozřejmě vím, na jaké podnoži stromek "sedí",a podle zvolené vize postupuji.
Nový výhon vedle starého pařezu (kmenu) broskvoně, 26.7.2015
Očko se ujalo, gratuluji... i za odvahu vyzkoušet něco nového.Neošetřené plody bohužel někdy hnijí, hlavně ranné.Pecky, plody pukají, a mravenci, škvoři zanášejí hnilobu.Možná Harbinger, Fenix,Dixired.
Odebrání roubu v den roubování, 26.7.2015
Proč se tedy všude tak obsáhle probírá a zdůrazňuje včasné odebrání roubů a jejich uskladnění, když to lze udělat rovnou takto? Kdyby jste si pozorně přečetl to obsáhlé čtení,a  i zde se to mnohokrát probíralo, a lze si ty informace zpětně... celý příspěvek >
Odrůdy Pinkcot®, 14.7.2015 Obsahuje fotku
Těch pár plodů Leskory budou k mání až po Pinkcotu... tak to prostě je,a žádné tabulky na tom faktu nic měnit nebudou.Zatímco Leskora (teprve)poznenáhlu mění zelené barvy v meruňkové, tak Pinkcot už dozrál, někde přezrává, a opadává.Chuť Pinkcotu... celý příspěvek >
Odrůdy Pinkcot®, 5.7.2015 Obsahuje fotku
Tak jako loni Pinkcot (-10/12)zase zraje cca v tuto dobu...a možná o pár dní dřív.Leskora (-17)zelená, Tomcot(-10/12) zelený taky.Papírové předpoklady dozrávání jsou u mně nepřesné....a jak je to u vás?
Na borůvky do lesa, 5.7.2015 Obsahuje fotku
Na borůvky do lesa je záhodno vyrazit v pravý čas... což je v tuto dobu.Musíte vyrazit časně ráno... jak na šichtu za kuropění,kdy je slunce ještě níž, za lesem, či kopcem.Protože pak s přibývajicími hodinami nastává nesnesitelné horko, srovnatelné s... celý příspěvek >
Nejaromatictejsi odruda, 3.7.2015
U mě (420mnm)Pincot už částečně zbarvil plody do žlutočervené, zatímco Leskora brčálově zelená....zajimavé!!!.Záměnu nepředpokládám.Hold někdy jsou papírové předpoklady o pár dnů nepřesné.Teď se to se stoupající teplotou ale pořádně rozjede z... celý příspěvek >
Další diskuze:  161718  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika