|
Příspěvky uživatele - 92.238
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Který škůdce nám ničí švestky?, 18.6.2018 A nemohla byste vyfotit i to, co Vám ty stromy ožírá? |  | Nemoc na listech švestky domácí, 18.6.2018 Strach máte oprávněný. Prakticky všechny odkopky švestek jsou infikované. Otázkou je, jestli u Vás na zahradě není šarka už dávno. |  |
|  | Ryngle wazonova - neštovice?, 7.6.2018 Roste bujně, asi jako Ontario, silněji než Zelená i Oulinská. Není tak pěkně žlutá jako Ouilinská. |  | Primissima Delbard, 7.6.2018 Nemám tuto odrůdu, ale mám delší dobu Redwin, a ten se od P.D. liší jen velmi málo.
Ano, praskání plodů je dost velká vada. Ani ne tak kvůlui hnilobě - jedná se o první broskve, plody se jedí hned po utržení - často hned ze stromu. Ale... celý příspěvek > |  | Michaela Broskvoň, 4.6.2018 Žádná broskvoň se odolností mrazům nevyrovná jabloním a švestkám. V nevhodných polohách někdy broskve nejsou vůbec, jindy (jako třeba letos) jsou všechny. Zajímavostí je, že ostatní broskvoně mají letos mimořádnou násadu a vyžadují brutální... celý příspěvek > |  | Uz nekde uzraly tresne?, 4.6.2018 Vzrůstnost: 1. Karešova, 2. Burlat, 3 Kaštánka
Velikost plodů:1. Karešova, 2. Burlat, 3.Kaštánka
Chuť: 1. Kaštánka, 2. Karešova, 3. Burlat
Schpnost k přepravě: 1. Burlat, 2.Karešova, 3. Kaštánka
Vhodnost na kompot: 1. Burlat, 2. Karešova, 3.... celý příspěvek > |  | Marpelně kvas, 4.6.2018 Přidat zákvas, příp. živiny, okyselit, kvasit spíš v chladnu (20st.). Neotálet s vypálením. |  | Odrůda Summit, 4.6.2018 Podle letošního abnormálně teplého jara nelze posuzovat typickou dobu zralosti. Summit podle literatury zraje v 4 - 5. tř. týdnu, tedy koncem června.
|  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 29.5.2018 Třebaže u nás dlouho nepršelo, objevil jsem na Deloru první 2 listy viditelně postižené strupovitostí. Kupodivu silně citlivé odrůdy (Mantet, Vistabela, Holiday) mají listy čisté. Pevně věřím, že choroba se letos jablkům vyhne. |  | Kedy odstrániť pásku, 29.5.2018 Povětšinou používám 2 druhy roubovacích pásek. Klasickou průhlednou PVC a pak barevnou neprůhlednou poloviční šířky. Tolik nepruží, ale za rok se rozpadá.
Někdy naroubuji starší pláňku tak, že odstraním celou korunku a naroubuju jediný... celý příspěvek > |  |
|  | Vlky, 29.5.2018 Vlkem nazýváme výhony z kmene a silných větví, takové - až na výjimky - se odstraňují. Na Vašich fotkách jsou vzhůru rostoucí výhony jako následek hlubšího řezu. Mohou se zaštipovat, jak radí Ivan, ohýbat do vhodnější polohy, probrat a ponechat ty... celý příspěvek > |  | Dehtování, 17.5.2018 Proste alfou a omegou je podle mne tah
Ono to bude asi složitější. Viděl jsem udírny zcela bez komínu, o žádném tahu se nedalo mluvit. Byly to bedny se škvírama a udilo se v nich jedna radost. V dětství jsme udili ve starém prádelním hrnci... celý příspěvek > |  | Jak dlouho vydrží vyuzené maso?, 10.5.2018 Myslím, že hlavní rozdíl mezi masem z obchodní sítě a z domácího chovu je v jeho čerstvosti. Maso, které naložíte den po zabití a vychladnutí, má trvanlivost nesrovnatelně lepší. |  | Jak dlouho vydrží vyuzené maso?, 10.5.2018 ...a zavaruji 3 hodiny...
Já zavařuji jen hodinu, se stejným výsledkem. Maso není špané, ale chuť i konzistence je přeci jen jiná, na ozdobení chlebíčků to není. Jestli se chuť uzeného změní víc zamražením nebo zavařením, to je diskutabilní. |  | Postrekovac pre zenu, 10.5.2018 Měl jsem aku Hecht, spokojenost trvala 2 roky. Odešlo dobíjení. Solo je někde jinde. M.j. nabídkou výbavy - např. teleskopických trubek. |  |
 |
|
|
|