Příspěvky uživatele - 92.238

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Který škůdce nám ničí švestky?, 18.6.2018
A nemohla byste vyfotit i to, co Vám ty stromy ožírá?
Nemoc na listech švestky domácí, 18.6.2018
Strach máte oprávněný. Prakticky všechny odkopky švestek jsou infikované. Otázkou je, jestli u Vás na zahradě není šarka už dávno.
Ryngle wazonova - neštovice?, 7.6.2018
Roste bujně, asi jako Ontario, silněji než Zelená i Oulinská. Není tak pěkně žlutá jako Ouilinská.
Primissima Delbard, 7.6.2018
Nemám tuto odrůdu, ale mám delší dobu Redwin, a ten se od P.D. liší jen velmi málo.    Ano, praskání plodů je dost velká vada. Ani ne tak kvůlui hnilobě - jedná se o první broskve, plody se jedí hned po utržení - často hned ze stromu. Ale... celý příspěvek >
Michaela Broskvoň, 4.6.2018
Žádná broskvoň se odolností mrazům nevyrovná jabloním a švestkám. V nevhodných polohách někdy broskve nejsou vůbec, jindy (jako třeba letos) jsou všechny. Zajímavostí je, že ostatní broskvoně mají letos mimořádnou násadu a vyžadují brutální... celý příspěvek >
Uz nekde uzraly tresne?, 4.6.2018
Vzrůstnost: 1. Karešova, 2. Burlat, 3 Kaštánka Velikost plodů:1. Karešova, 2. Burlat, 3.Kaštánka Chuť: 1. Kaštánka, 2. Karešova, 3. Burlat Schpnost k přepravě: 1. Burlat, 2.Karešova, 3. Kaštánka Vhodnost na kompot: 1. Burlat, 2. Karešova, 3.... celý příspěvek >
Marpelně kvas, 4.6.2018
Přidat zákvas, příp. živiny, okyselit, kvasit spíš v chladnu (20st.). Neotálet s vypálením.
Odrůda Summit, 4.6.2018
Podle letošního abnormálně teplého jara nelze posuzovat typickou dobu zralosti. Summit podle literatury zraje v 4 - 5. tř. týdnu, tedy koncem června.
Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 29.5.2018
Třebaže u nás dlouho nepršelo, objevil jsem na Deloru první 2 listy viditelně postižené strupovitostí. Kupodivu silně citlivé odrůdy (Mantet, Vistabela, Holiday) mají listy čisté.  Pevně věřím, že choroba se letos jablkům vyhne.
Kedy odstrániť pásku, 29.5.2018
Povětšinou používám 2 druhy roubovacích pásek. Klasickou průhlednou PVC a pak barevnou neprůhlednou poloviční šířky. Tolik nepruží, ale za rok se rozpadá.    Někdy naroubuji starší pláňku tak, že odstraním celou korunku a naroubuju jediný... celý příspěvek >
Vlky, 29.5.2018
Vlkem nazýváme výhony z kmene a silných větví, takové - až na výjimky - se odstraňují. Na Vašich fotkách jsou vzhůru rostoucí výhony jako následek hlubšího řezu. Mohou se zaštipovat, jak radí Ivan, ohýbat do vhodnější polohy, probrat a ponechat ty... celý příspěvek >
Dehtování, 17.5.2018
Proste alfou a omegou je podle mne tah Ono to bude asi složitější. Viděl jsem udírny zcela bez komínu, o žádném tahu se nedalo mluvit. Byly to bedny se škvírama a udilo se v nich jedna radost. V dětství jsme udili ve starém prádelním hrnci... celý příspěvek >
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?, 10.5.2018
Myslím, že hlavní rozdíl mezi masem z obchodní sítě a z domácího chovu je v jeho čerstvosti. Maso, které naložíte den po zabití a vychladnutí, má trvanlivost nesrovnatelně lepší.
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?, 10.5.2018
...a zavaruji 3 hodiny... Já zavařuji jen hodinu, se stejným výsledkem. Maso není špané, ale chuť i konzistence je přeci jen jiná, na ozdobení chlebíčků to není. Jestli se chuť uzeného změní víc zamražením nebo zavařením, to je diskutabilní.
Postrekovac pre zenu, 10.5.2018
Měl jsem aku Hecht, spokojenost trvala 2 roky. Odešlo dobíjení. Solo je někde jinde. M.j. nabídkou výbavy - např. teleskopických trubek.
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika