Příspěvky uživatele - 92.238

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Bergeval, 17.7.2018
Mrazuodolnost meruněk je chiméra. To, že někdy jedna meruňka mrazům uteče, jiná ne, je dáno mikrolokalitou a různou dobou nakvétání.  Za rok to může být naopak. Podobné platí o monilii. Jak tu kdysi psal dr. Hlavatý, pěstovat meruňky v... celý příspěvek >
Špendlíky, 15.7.2018
Když cukr nasypete do sudu na špendlíky, výsledek bude stejný, jen nebudete zbytečně ředit kvas vodou.     S tím kilem bych souhlasil, záleží jak sladké je ovoce.
Hrušeň Clappova, 15.7.2018
Moc kvalitní fotka není, ale na Clappovu mi to nepřipadá.  Již v této době je patrné, že barva Clappovy je zblízka taková kropenatá. Platí to i u červené mutace.
Michaela Broskvoň, 15.7.2018
Michaela je jediná odrůda, u níž jsem letos nemusel dělat probírku. Buďto dokáže skvělou samoregulaci násady anebo jednoduše - málo plodí.    Po chuťové stránce je v době zrání bezkonkurenční. Škoda, že to vědí i vosy a monilie.
Meruňka z pecky, 15.7.2018
Pravokořenáč z jedné z nich se má čile k světu, takže za mě je už vše přešlechtěné.. Co myslíte tím pravokořenáčem? Jestli zpravokořenělý - hluboko zasazený - stromek, pak se jedná o stejnou odrůdu - stejně "zdegenerovanou" jako koupený... celý příspěvek >
Rané švestky, 15.7.2018
Esslingenskou už roky nemám. Ale zdálo se mi, že plod byl zašpičatělý na obou koncích.
Kidd´s orange, 9.7.2018
 V místní školce mu řekli, že tento název slyší poprvé :-) :-) :-). Nedivím se. Školky a prodejny stromků sleduji už dobrých 40 let a v prodeji jsem tuto odrůdu nikdy neviděl (tím netvrdím, že někde být nemůže).    Vysaďte... celý příspěvek >
Proč se přidává cukr do meruňkového maču?, 9.7.2018
K tomuto přesvědčení jsem ale ještě nedozrál. Mám velmi podobné úvahy. Diskuze na téma slazení kvasů jsou letité a nekončící. Nicméně - letošní rok je na meruňky tak štědrý, že pěstitelé z meruňkových poloh jsou jimi mnohde doslova zavaleni. Ti... celý příspěvek >
České odrody jabloní, 9.7.2018
Je to tak. Čistecké lahůdkové bylo ve starší literatuře pokládáno za domácí odrůdu vyšlechtěnou (nalezenou?)  prof. MUDr. Herlesem (známý to internista) v Čisté u Rakovníka.  Až novější testy ukázaly původ v kanadské odrůdě Princezna... celý příspěvek >
Řez meruněk, 3.7.2018
Můžu poradit - nedělejte to.  Na meruňky, kterté potřebujete na jídlo a marmeládu ze štaflí dosáhnete. Zbytek z obrovského stromu beztak spadne a skobnčí v sudu. Pravděpodobnost, že starý strom meruňky snese radikální zmlazení a zahojí velké... celý příspěvek >
Nejranější odrůdy slivoní, 3.7.2018
Harbinger s Hermanem letos u nás dozrávají prakticky současně.
Nejranější odrůdy slivoní, 3.7.2018
Nevím, jak máíte velkou ruku, ale Ontario má u nás o dost větší plody.. Navíc je ještě zcela nezralé. Přitom Č. raná a Katinka promodrávají, Herman zralý, Juna téměř taky. Žlutoplodých slív je mnoho, Ontario je jen jednou z nich.
Apriqueen, 18.6.2018
Proč myslíte, že jsou před námi? Mně dozrála Aurora už před 10 dny a začínám sklízet Leskoru. Obě sladké, šťavnaté, voňavé, vzhledově nádherné. Navíc v barvě pravé meruňkové - tedy oranžové. Červeně jsem si na třešních a višních užil dosyta.
Opravný řez - založení nové korunky, 18.6.2018
Pěkný a názorný časosběrný snímek. A jak to, že u Vás neroste žádná plevel??    Myslím, že šlo o neprodaný špičák, který prodejce zasadil do kontejneru a trestuhodně nezastřihl. Tím na konci vyrašila zmíněná "štětka". Stromek tak musel... celý příspěvek >
Mladá hruška, 18.6.2018
Horší půda, vynechaný řez po výsadbě, možná slabší, namrzlé či zaschlé kořeny. Suchem to není. Jiank ale stromnku nic není, až se dobře ujme, poroste. Výchovný řez bych nechal na jaro.
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika