|
Příspěvky uživatele - 26.152
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Herman, 10.7.2019 První sklizené nečervivé plody. | | Farbaly, 10.7.2019 Dnešní foto plodů "Farbaly". | |
| | Meruňka Veselka, 10.7.2019 Veselka opravdu výborná. Chce to ji nechat úplně vyzrát, ale někdy je problém plody do této úplné zralosti udržet (opad, poškození hmyzem, neceloplošné vyzrávání apod.). | | Toto ale neni sarka?, 9.7.2019 Nebude to puchrovitost - v tomto období se takto neprojevuje a ani u těchto odrůd není typická. Podle mě jde o nějakou (ne)přirozenou fyziologickou záležitost v reakci na počasí, výživu apod.. | | Azura, 7.7.2019 Tak plody Azury neochutnám - díky počasí tady na severozápadě a nulovým zásobám vody na zahradě, se začínají scvrkávat a opadávat plody nejen Azury, ale i jiných odrůd slivoní (Hanka, T1, Jofela...) a začínají schnout mladší stromky, nemluvě o... celý příspěvek > | | Farbaly, 7.7.2019 Ve školce se začínají vybarvovat plody "Farbaly" - tak týden do sklizně. Někde asi udělali soudruzi z Kohaplantu chybu... | | Herman, 5.7.2019 Pane Michale, je to na všech odrůdách. Nedokážu teď, vzhledem k různé úrodnosti odrůd, objektivně posoudit, jestli jsou některé napadené více. Snad Valor a Čačanska rodna mají vizuálně méně "usmrkanců". | | Orangered, 5.7.2019 Orangered jsem měl kdysi na seznamu pro výsadbu, ale na základě negativních zkušeností pěstitelů jsem od jeho pořízení upustil. Teď už nevím, co na něm pěstitelům vadilo. Jaké jsou u tebe negativa Orangeredu, Petře? | | Herman, 4.7.2019 Pilatka jakoby nebyla, ale těch obalečů... | | Obaleč švestkový 2019, 4.7.2019 Já někdy před 10 dny (předčasně a opakovaně) použil Integro, doufajíc v jeho delší působení. Pokaždé ho ale hned skropil deštík. Teď váhám, jestli to o víkendu nezopakovat (konec kladení 26. 6.). Usmrkanců už je teď na stromech dost. | |
| | Herman, 1.7.2019 Tady Herman nikdy neměl, a ani letos mít nebude, velkou úrodu. Vždycky pěknou násadu zredukuje hlavně červnový propad(?) a část dodělá obaleč. Ale už modrají. | | Škodci jablon, 27.6.2019 Mně stačilo, když jsem si vloni utrhl hrozen a zakousl se do něj - i s beruškou. Jsem myslel, že vybleju játra. Té pachutě jsem se nemohl dlouho zbavit . Vůbec se vinařům nedivím. | | Úroda meruněk 2019, 26.6.2019 Dozrává to rychle, tak šla dneska třetina plodů Leskory dolů. | | Slivoň Stanley, 24.6.2019 Roztoči. | | Kordia je nepřekonaná, 23.6.2019 U Kordie se mi nedaří dosáhnout fáze, kdy jsou plody tmavé a zároveň konzumovatelné. Když ztmavnou, tak je vnitřek, díky larvám vrtule, už na kaši. Dávám žluté lepové desky, letos jsem poprvé použil i postřik (Spintor) a výsledek stejný. | |
|
|
|
|