|
Příspěvky uživatele - 48.194
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Osázení trvalkového záhonu na osluněném místě, aby byl ozdobný, co nejdéle, 30.7.2013 Dobrý den, paní Marie to má opravdu krásné! Určitě je lepší sázet víc kusů od jednoho druhu k sobě, aby květiny víc vynikly. Sázejí se do sponu, vzdálenost podle toho, jak moc se rozrůstají. Stejně budete časem dosazovat, nebo naopak rozsazovat.... celý příspěvek > |  | Co je to za rostlinu?, 29.7.2013 Děkuji moc pane Josefe! Vím, zařadila jsem to úplně špatně, omlouvám se. Marcela |  |
|  | Co je to za rostlinu?, 29.7.2013  Dobrý den, víte prosím někdo co je to za rostlinu? Dcera si ji vyfotila v Rakouských alpách, voní prý jako máta.Děkuji. Marcela |  | Jak je to s opadavostí břečťanu - Hedera helix?, 23.7.2013 Dobrý den, pokud já vím, tak Hedera helix L. (břečťan popínavý) je stálozelená rostlina, resp. dřevina, někde je uváděn i jako rostlina půdokryvná. Sem tam nějaké listy občas opadají, ale není to nic viditelného. Nemáte náhodou něco jiného? Marcela |  | Živý plot - dotaz, 28.6.2013 Buxus roste pomaleji a záleží hodně na druhu, jak je zmiňováno v předešlém příspěvku. Já mám buxus vysoký cca 160 cm (15 let), široký 1 metr a dlouhý asi 30 metrů a udržuji ho střihem 2x do roka. Přírůstky za letošní rok jsou cca 15 cm (šla jsem... celý příspěvek > |  | Palma z Chorvatska, 27.6.2013 Dobrý den, před 20ti lety jsem si vypěstovala datlové palmy ze semínek - pecek z datlových alžírských palem. Přesně jak píšete, kořeny se tak propletli, že ty rostlinky, které jsem oddělila, tak uschly. Ale dvě mi vyrostly ve velké palmy cca. 160-180... celý příspěvek > |  | Živý plot - dotaz, 25.6.2013 Dobrý den, nepíšete o jaký druh keříků se jedná. Marcela |  | Jak na kunovite selmy? zerou vajicka i slepice, 21.6.2013 No a to je právě ono. Sklopec je dost velký (my ho alespoň máme), takže do klasického auta ho nedáte. Kuna je pěkně vzteklá a tak zuřivě šátrá ven z klece, zničí na co dosáhne. Člověk musí být opatrný i na svoje ruce, tzn. mít silné pracovní... celý příspěvek > |  | Jak na kunovite selmy? zerou vajicka i slepice, 21.6.2013 Ano, sklopec je nejlepší a jako návnada kus ryby. Horší je ta likvidace. |  | Jak na kunovite selmy? zerou vajicka i slepice, 21.6.2013 Kuna je pěkná potvora! V extrémním případě si dovolí i na dítě v kočárku. Může to být i tchoř, ten nám pěkně pokousal psa (yorkšíra), takže toho bych též nevylučovala. |  |
|  | Jaký strom?, 20.6.2013 Dobrý den, my máme na zahradě keř 15 let a netvarujeme ho (na radu zahradníka). Podle mě dostupných informací se jeřáb jako takový moc netvaruje (to se týká keře i stromku), dají se odstraňovat suché větve, případně prosvětlovat koruna. Jinak si... celý příspěvek > |  | Slimáci, 18.6.2013 Ano, já vím, ale v tom mém množství to prostě nejde. Není to jen o jednom záhonu, musela bych ho nasypat po celé zahradě. Ale děkuji za radu. Marcela |  | Slimáci, 18.6.2013 Dobrý den, tak oproti jiným rokům je to u nás letos lepší. Ale i tak mi potvory sežrali skoro celý záhon jiřin (3x5 m), tak teď čekám, jestli mi vůbec z toho něco vyroste nebo znovu obrazí. Chemii nepoužívám kvůli psům, jen sbírám a sbírám. Marcela |  | Doporučíte nám okrasný strom popř. keř cca 2 m vysoký, 18.6.2013 Ano, šácholany jsou opravdu choulostivé na porušení kořenů, které jsou mělce pod povrchem. Doporučují se vysazovat jako solitéry. Yellow river by měl být plně mrazuvdorný a velikost se uvádí 3-5 metrů. Marcela |  | Doporučíte nám okrasný strom popř. keř cca 2 m vysoký, 13.6.2013 Dobrý den, jednak vajgélie během léta kvetou i vícekrát a potom když zvolíte nějaký panašovaný nebo barevný list, tak to koště rozhodně není. Navíc podle druhu kvetou v různou dobu. Krásné jsou šeříkovce, ale jsou to keře opadavé, ale dají se... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|