|
Husqvarna H 350 nebo Dolmar PS 500?, 27.8.2008 Záleží na jaké dřevo. Na silné nad cca 50cm je lepší silnější pila, cca od 3kW víc. U domu je nejlevnější elektrická.
Mám PS 500 a můžu jen doporučit. Ostatní jsem jen okukoval. Pokud vim, tak HQ 350 stojí zhruba stejně jako PS... celý příspěvek > |
 |
Křovinořez Tarus, uniká olej, 27.8.2008 Sám bych si poradil - šel bych si vyzvednout zpátky penízky a bylo by. Přestat komunikovat by si mohli zkusit... Gl. |
 |
|
 |
Dolmar PS-5000, filtrace nasavani a cisteni rounoveho filtru, 26.8.2008 V orig. je: "Luftfilter nicht mit Kraftstoff reinigen!", tedy vzd. filtr nečistit palivem (benzínem). Gl. |
 |
Prve moje skusenosti s Dolmar 4600s, 26.8.2008 Slabší pilník ve stejném vodítku úhel čela naopak zvětší. Takže buď je pilník v jiném vodítku (níž), nebo je vodítko stejné a pilník silnější... Gl. |
 |
Dolmar a Metaltec, 26.8.2008 Za informace děkuju i já, přestože jsem odpůrce Metaltecu/ Militecu ;-) PS: Občas na Zahradě reklamu posuzují hodně zvláštním způsobem :-( Gl. |
 |
Prve moje skusenosti s Dolmar 4600s, 26.8.2008 jj, takhle vznikají vynálezy :-)
Dneska jsem se byl mrkhout na Oregon LPX - chlapík v HQ mi tvrdil, že úhly jsou stejné jako klasika, přitom rozdíl je jasně vidět už z dálky od oka :-D To je běs... A tohle... celý příspěvek > |
 |
Dolmar PS-5000, filtrace nasavani a cisteni rounoveho filtru, 25.8.2008 To nebylo na vás ale na Karla - to o prachu jsem psal už když kcg. hledal jakou pilu koupit, bylo to ohledně záběhu... Gl. |
 |
Dolmar PS-5000 a Husqvarna retez, 25.8.2008 Šrouby lišty utahujte víc, asi to bylo málo. Lehce je málo, pevně je akorát, na krev je moc ;-) Gl. |
 |
Dolmar PS-5000, filtrace nasavani a cisteni rounoveho filtru, 25.8.2008 Vždyť jsem psal, že jemný prach projde každým filtrem ;-)
Moc to neřešte, stačí jemně vyklepat a vyfoukat vzduchem (jemně!!!) a dát zpátky. Hlavně dejte pozor, ať vám při čištění nanapadá bordel do sání vzduchu. A nezapomeňte, že moc aktivity škodí... celý příspěvek > |
 |
Dolmar PS-5000 a Husqvarna retez, 25.8.2008 Karle, jak to tak pozoruju, tak nejlíp bude když zajdete do servisu a necháte si ukázat jak má být řetěz napnutý. Takhle na dálku se to vysvětluje blbě :-(Popsané to tu je dostatečně, ale pokud vám to přesto není jasné, tak to chce ukázat naživo.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Prve moje skusenosti s Dolmar 4600s, 25.8.2008 Revoluce v řezných úhlech? To je zajímavé. Něco se vyvíjí desítky let, a pak to někdo udělá úplně jinak. Je materiál zubu stejný? Netupí se to? Gl. |
 |
Prve moje skusenosti s Dolmar 4600s, 24.8.2008 Copak, něco se hádá s řetězem? Gl. |
 |
Prve moje skusenosti s Dolmar 4600s, 24.8.2008 Brusku mám, ale do lesa si jí většinou neberu :-) Pilník mám jako obtahovací brousek, cca po každé nádrži lehce přelíznu řetěz - takže broušení pilníkem se mi hodí pořád. Když už nestačí 1-2 tahy, tak dám náhradní řetěz a jedu dál. Doma pak... celý příspěvek > |
 |
Prve moje skusenosti s Dolmar 4600s, 24.8.2008 Tak do třetice. Vypadlo mi K v oblouku :-/ Jo a jinak to prohýbání platí pro pilník bez vodítka, já piluju s vodítkem (tedy s držákem), takže se neprohýbá... Gl. |
 |
Prve moje skusenosti s Dolmar 4600s, 24.8.2008 jo, ten oblouček myslíte že se pilník prohne? Zas tolik na to netlačim ;-) A lehký prohnutí nevadí - spíš se oblou udělá nepřesným vedením pilníku, než jeho prohnutím.. Gl. |
 |