Příspěvky uživatele - 236.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Pálení špendlíků, 6.8.2014
"myslíte si, že uvedené množství úkapu, a v něm obsažených nežádoucích látek dokáže zničit výsledný produkt natolik, že by jej nikdo nedokázal polknout, jak píšete"?. Otázka je to dobrá, ale něco v ní chybí. Záleží přeci na příkonu energie do... celý příspěvek >
Kvas přetekl, 28.7.2014
Ale no tak! Všichni přeci vědí, že ten všeználek jsem já, Petr Šlosar z Chrudimi, viz vlákno "Meruňkový kvas" a s tímto takto zpracovaným kvasem jsem vloni na Floře Olomouc vyhrál kategorii meruňkovic, sežeňte si katalog.  Ale... celý příspěvek >
Meruňkový kvas, 27.7.2014
Vaše odpověď je perfektní a je vidět, že víte své. Ale tohle tazatel číst nechtěl, rozumějte, jde mu o to, kde udělal chybu, asi správně ví, že takhle by to probíhat nemělo. To je stále stejný problém ovoce, které se sklízí za třeskutého léta,... celý příspěvek >
Kvas přetekl, 18.7.2014
Při zakládání kvasů z třešní, višní a meruněk je pravidelně teplota vyšší než-li 25 °C a s tím také souvisí teplota plodů - takže nevyhovující. Dále kvasný proces je tzv. exothermní reakce, to znamená, že se při kvašení uvolňuje teplo. Toto jsou... celý příspěvek >
Kvas přetekl, 15.7.2014
A jste si jist, že se jedná o plíseň? Jsou dost vzácné, protože se vyskytují na kvasech, které kvasí velmi dlouho, ostatně proti plísním působí velmi účinně oxid uhličitý. Pokud se opravdu jedná o plíseň, pak musíte konstatovat nepříjemné změny aroma... celý příspěvek >
Kvas přetekl, 14.7.2014
Proti octomilkám je nejlepší kvas zakrýt PE folií, raději silnější a zatáhnout gumicukem. O oxid uhličitý se nemusíte starart, ten už si cestu najde, ale octomilky ke kvasu nepustí. Přenášení kvasu je prostě problém, v zásadě to možné je, protože ho... celý příspěvek >
Kvas přetekl, 14.7.2014
...a také bych rád upozornil na to, že je třeba dodržovat pro třešně, višně a meruňky vhodnou teplotu kvašení. Tedy rozhodně ne více než-li 18 °C, jinak Vám intenzivní vývoj CO2, který odnese vůně budoucího destilátu, ovšem na chuti se to... celý příspěvek >
Nová pálenice - jaký kotel?, 12.7.2014
Pokud je destilace provedena správně, tedy nedojde k tzv."přeběhnutí", tak by stačila jedna. Problém je však v tom, že destilka by se neměla pít. Neobsahuje žádné minerály a naopak je ještě z těla odvádí. Pocit žízně není jen vyvoláván potřebou těla... celý příspěvek >
Nová pálenice - jaký kotel?, 29.6.2014
Myslím, že se tady začala řešit jiná problematika, než-li je název vlákna: Tedy jaký kotel? Nedoporučuji měděný, pokud je zahřívaný přímým plynovým plamenem, po několika letech se propálí a ty konce... Kamarád má pálenici se 150 l měděným kotlem,... celý příspěvek >
Jaký vybrat refraktometr?, 9.6.2014
Ale Vy jste se přeci ale ptal na to, zda-li je refraktometr, který jste si předběžně vybral ten správný (0 - 32 °brixi) a nikdo Vám neporadil a ani se k tomu nevyjádřil. Vhodný je, jen je třeba ho správně používat a nechtít po něm to,... celý příspěvek >
Škrábavost pálenky, 27.2.2014
Proč filtrovat přes vatu? Dárci nepochybně věděli, že nepoužili k naředění vodu s nízkým obsahem minerálů (např. kojeneckou), a že se může stát, že se v destilátu objeví zákal. Vhodný přídavek cukru do hotového destilátu přispívá k vjemu jemnosti,... celý příspěvek >
Slivovice - kvas, 25.2.2014
Vypálit a pokud možno v dobré a osvědčené palírně.  A to tak, že nejdýl hned. PŠ
Slivovice - kvas, 22.2.2014
Kvasinky potřebují ke svému množení nejen kyslík, ale i cukr. Běžně toto zvýraznění nepoužívám, protože teď bysme se my, všichni odmítači cukru do kvasu, měli trochu zamyslet!! Jde o to, že buďto si kvasinky v propagaci (množení) vezmou cukr z ovoce... celý příspěvek >
Pálenka z medu, 17.2.2014
Bohužel jste nenapsal, kolik medu bylo v 100 litrech roztoku rozpuštěno. Rozhodně bych doporučil napřed stanovit refraktometricky °brixi, nedoporučuji více než-li 20 °, méně nevadí. Nicméně musíte snížit hodnotu pH, přibližně na pH 3 - 3,5. Na... celý příspěvek >
Zakalená slivovice, 26.1.2014
Máte pravdu. Za lomítkem mělo být napsáno 760 torr. Omlouvám se. PŠ
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika