Příspěvky uživatele - 236.138

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Hruškový kvas z neskorých odrôd, 20.1.2015
Kyselina mléčná (1-hydroxypropionová) je velmi vhodná z hlediska stability i pK, nicméně je drahá a špatně dostupná, souhlasím. A nikomu bych nepřál setkání s kys. máselnou. Citované anorganické kyseliny jsou vhodnější, třebaže je zde problém... celý příspěvek >
Hruškový kvas z neskorých odrôd, 19.1.2015
...co si musím dostudovat.. Je to jednoduché. Jak se chová pyrosiřičitan, např. sodný Na2S2O5 v kyselém prostředí? Asi se dozvíte, že se uvolńuje SO2 a to je plyn v ovocných destilátech rozpustný a velmi nežádoucí komponenta. Otázka je,... celý příspěvek >
Slivovice vs. calvados, 19.1.2015
Především, destilovaná voda je výjimečná tím, že téměř neobsahuje žádné kationy, zvláště ne ty z 2. skupiny Mendělejova systému. A vzduch se v destilované vodě asi trochu rozpouští, ale na zákalu nařeďovaného destilátu se nemůže podílet. Pokud nějaký... celý příspěvek >
Zakalená slivovice, 12.1.2015
No, jak myslíte. Mně se 10 Kč za litr destilky zdá docela dost. V Kauflandu kupuji 5 l kojenecké vody za 26 Kč. PŠ
Repák + řepná pálenka, 5.1.2015
To přemrznutí asi není nutné, to převaření řízků ano. Pak je to opravdu zajímavý destilát. Vysvětlit to neumím, ale pokud se řepné řízky převaří a po ochlazení během několik dnů vykvasí (jde to velmi rychle), získá se po zpracování... celý příspěvek >
Destilační přístroj z Polska, 23.12.2014
Je to tak, degustátorem se jeden nerodí, tím se stává. Jak? Není to tak složité, nemusíte na to mít žádný papír, stačí když se presentujete takovými destiláty, kteří jiní degustátoři hodnotí dost vysoko, prostě je na ně vidět, není nutné vítězit.... celý příspěvek >
Destilační přístroj z Polska, 22.12.2014
Dobrá replika, ale rád bych Vás potkal u degustačního stolu a nebudete první se kterým jsem si na první dobrou "nesedli". Nestyďte se, všude mi na jižní Moravě vyhoví, záleží jen na Vašem programu. A to jsem východočech! PŠ 
Destilační přístroj z Polska, 21.12.2014
Pane Šlosare, já nevám jak to myslíte... Vážený pane Ing. Rafaeli, CSc. Tak vy nevíte? Hergot chlape 3x jste mě oslovil, abych tomu nešťastníkovi, co chce koupit ten polský šunt, ten nákup nerozmlouval! Udělal jste to 18.12 ve 4,43 a ve stejný... celý příspěvek >
Destilační přístroj z Polska, 20.12.2014
..ale teploměr nás upozorní kdy už je třeba ochutnávat a oddělovat. Tak to mě zajímá? Jak to s těmi tepotami pane inženýre děláte Vy. Já to vidím tak, že jakmile začne destilace, teplota jde neustále nahoru ať dělám, co dělám, nezastaví se.... celý příspěvek >
Destilační přístroj z Polska, 18.12.2014
Ale k tomu jsem potřebova jako "pomocníka" teploměr. No tak fajn. A k čemu Vám ten pomocník pomohl? Rozumějte, každý jsme nějak začínali a všichni jsme dělali chyby, podstatné je jen definovat či uvědomovat si co nevíme či kde nás... celý příspěvek >
Destilační přístroj z Polska, 18.12.2014
Se pak nedivte, že to některé lidi "nadzvedne". Vůbec se nedivím. Ale poradil jsem, aby to nekupoval, všiml jste si? PŠ
Destilační přístroj z Polska, 17.12.2014
Nechápete rozdíl mezi destilací a rektifikací. Prosím Vás, při destilaci, rozumějte "prosté destilaci" přechází zplyněná fáze v chladiči do kapalné a k čemu je Vám ten teploměr? Jeho vykázaným hodnotám samozřejmě nerozumíte, na to se Vás neptám, já... celý příspěvek >
Destilační přístroj z Polska, 15.12.2014
Ale na rektifikaci bude potřebovat jinou, sofistikovanější aparaturu, určitě ne tu z Polska. PŠ
Cukerný roztok, 13.12.2014
Této větě fakt nerozumím? Nejste sám. Je to totiž úplná pitomost. Pisatel o methanolu totiž ví jen to, že tato sloučenina nepochybně existuje o jejích vlastnostech nedej Bože metabolické acidolýze, která je podstatou jeho jedovatosti, se... celý příspěvek >
Destilační přístroj z Polska, 12.12.2014
Laciná věc je ve skutečnosti drahá. S přímým plynovým ohřevem se bude obsah bez míchání připalovat a to i v případě, že budete destilovat mošt, nikoliv kvas. Takže nedoporučuji. slosar-petr@seznam.cz
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika