 |
Jablkovy kvas meranie cukru, 14.11.2018 Tak ja pridam este jednu poznamku. vcera som schvalne robil pokus s refraktomerom. Do pohara vody som pridal asi 2 velke lyzice cukru a zmeral som cukornatost pri teplote 20 stupnov. vysla mi 11 Bx. potom som postupne po malych davkach prilieval... celý příspěvek > |
 |
Jablkovy kvas meranie cukru, 12.11.2018 tak v piatok som bol palit slivky a tie kvasy co som spominal so zbyytkovym cukrom 9-11Bx boli podla majstra velmi kvalitne. celkovo vyslo zo 180l kvasu po nariedeni 20l vonavej 52ky, na ktoru mi pan palic povedal, ze ju zoberie vzorku na sutaz :)... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Prevoz kvasu, 29.10.2018 no lebo vela ludi tu pisalo, ze uz by sa po tyzdni az dvoch, nemal kvas vobec miesat, resp. s nim hybat. |
 |
Prevoz kvasu, 29.10.2018 ahojte,
mam otazku, mam v garazi 250l sud so slivkovym kvasom. momentalne uz kvasi asi 4-5 tyzdnov. no musim ho prestahovat do druhej garaze, asi 100 dalej.
kedze je to takmer 250kg, je trochu problem s manipulaciou. preto ma zaujima,... celý příspěvek > |
 |
Jablkovy kvas meranie cukru, 19.10.2018 no dam vediet, ako som dopadol. mal som ist dnes, ale v palenici praskol kotol, tak vsetkych ludi na najblizsi tyzden musel zrusit. nastastie sa mi podarilo zohnat na nedelu inu palenicu, tak snad to vyjde. |
 |
Jablkovy kvas meranie cukru, 19.10.2018 K tomu meraniu by som dodal este jednu vec. kedze cukromer ukazoval 1 a Refr. 5, tak neverim, ze by to este dokazalo klesnu na 3 (podla refraktomera), to by mi potom cukromer ukazal podla logiky zaporne hodnoty :) |
 |
Jablkovy kvas meranie cukru, 17.10.2018 uvidim ked ich prelejem do vacsieho suda. ostali mi este nejake chladomilne kvasinky, tak skusim urobit aj zakvas a vmiesat ho tam. teplota je tam teraz uz stala okolo 17C, tak snad sa to este chyti. |
 |
Jablkovy kvas meranie cukru, 17.10.2018 slivky v tych malych sudkoch su vacsinou durandzie a bystricky, pri zalozeni kvasu mali cukor cca 20-22 a nepridaval som ziadny cukor.
v piatok sa mi po jablkach uvolnia sudy, tak ich zlejem dokopy a snad do toho 9.11. kedy mam termin v... celý příspěvek > |
 |
Kvašení jablečného moštu, 15.10.2018 0,7??? cim ste meral cukor? uz pod 5 je vacsninou kvas vykvaseny, takze okamzite chodte do palenice, ak je to pravda tych 0,7. potom napiste ako ste dopadol
Michal |
 |
Průběh kvašení jablek, 4.10.2018 ako uz pisal Kamil, moze byt netesnost, ale pri tej teplote 15C sa kvasenie rozbieha pomalsie ako pri 20. |
 |
|
 |
Cukornatosť slivky, 3.10.2018 no zase aj pri mojich domacich slivkach bol s tym problem a pritom mali cukor 25. skusal som preto drochu duziny na refraktometer a ukazalo 14, potom rano ked popucene pustili stavu, tak som zase zo stavy nameral to iste 14.
otazka vsak znie, ci... celý příspěvek > |
 |
Turbo kvasnice, 26.9.2018 podla mne je to blbost. kvasinky nemaju az taky vplyv na vytaznost. moznbo 10-15% navyse, ale urcite nie 2nasobok. |
 |
Jablkovy kvas, 26.9.2018 dakujem vsetkym za odpoved. este jedna vec by ma zaujimala, davate dole vrchny kolac pred palenim? alebo ho mozem nechat? |
 |
Prekvasenie/zoctovanie kvasu, 20.8.2018 takze aj pri takychto vysokych teplotach nemoze prekvasit/zoctvatiet? lebo ako som pisal, nemam mozno uskladnit sudy do 20 C a chladit ich zmrzlou vodou mi pride uz trochu moc a aj casovo narocne. |
 |
Prekvasenie/zoctovanie kvasu, 20.8.2018 a keby som pridal nejake enzymy, resp. pripravok na znizenie pH? |
 |