|
Příspěvky uživatele - 168.21
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Prvni sázení - broskev či nektarinku?, 23.6.2016 Kuprikol končí? Tak dík za informaci, jdu se předzásobit, pokud to je ještě možné. |  | Co se s broskvemi děje?, 23.6.2016 Hm, takto zasažený plod už nezachráníte. Zjevně má popraskanou slupku a dříve či později začne hnít. Napadené plody otrhat. Vypadá to na napadení plodu kadeřavostí broskvoní. Předpokládám že se jedná jen o několik plodů, nikoli o celou úrodu. Na... celý příspěvek > |  |
|  | Prvni sázení - broskev či nektarinku?, 23.6.2016 Ale proč ne? Když jste spokojena se třemi postřiky, paní Lído, je to vaše rozhodnutí. Vždyť jde o prevenci. Otázkou je, zda postřik na podzim je nutný. Já jsem za 20let, co broskvoně pěstuji, podzimní postřik nedělal a nemám pocit, že... celý příspěvek > |  | Prvni sázení - broskev či nektarinku?, 22.6.2016 Podzimní postřik Championem (a pod.) není nutný. Stačí postřik na jaře. |  | Ako na vysoku, ciastocne polehanu travu, 11.6.2016 Strunu, já užívám na podobný terén Oregon nylium, čtyřhran 3mm. |  | Nakousané či naklobané jahody, 7.6.2016 Kosi milují jahody a vyrážejí na ně hned po rozednění. |  | Už rostou, 5.6.2016 Hm, a docela mě překvapil tak brzy Hřib strakoš, lidově řečený bezpráce, kačena, modrák, husí pupek, aj., který by měl začínat nejdřív v červenci, ale nejčastěji až na podzim. |  | Už rostou, 5.6.2016  Zpod buků a smrků přímo v lese, panáčku. |  | Dlouhodobé skladování přípravků na ochranu rostlin, 4.6.2016 Tak to by mě také zajímalo. Tak třeba Calypso nepochybně bude i po 10letech jedovaté, otázkou je, zda více, či méně a zda ten rozdíl může mít nějaké fatální následky pro postříkanou kulturu, či včely, pro které má být neškodný. |  | Kroucení natě cibule, 1.6.2016 A nemáte paní Lído nějakou fotku záhonu z konce května, když máte cibuli ještě zakrytou? |  |
|  | Kroucení natě cibule, 1.6.2016 Vrtalka pórová. Má dvě generace, v prvé škodí koncem dubna a v květnu. Tak to byste musel mít záhon s cibulí zakrytý bílou textílií ne do začátku, ale až do konce května. Protože cibuli také pěstuji, vím, že nať je teď už půl metru vysoká a neumím si... celý příspěvek > |  | Už rostou, 31.5.2016  Dnešní úlovek z lesa nadm. výšky 700m |  | Rychlení zeleniny, 31.5.2016 Tak zrovna tenhle obrázek je podle mého pole s chřestem. Předpokládám, že jsou opakovaně použitelné a zakrývají vysoko navrstvenou zeminu. Pokud vím, tak chřest se nezalévá. Více třeba na googlu Spargel Anbau |  | Mravenci na kořenech kedluben, 31.5.2016 Květilka zelná preferuje mezi košťálovinami zejména květák. Není nutné chemii doslova lít na rostliny, stačí omezit postřik jen na minimum ke krčku rostliny. Jakmile vám ale začne nějaký květák uvadat, je vhodné preventivně ošetřit všechny. Jinak... celý příspěvek > |  | Vana jako záhon, 20.5.2016 Dobrý den, mám dotaz jestli je třeba vanu nějak upravit (provrtat?) když ji chci použít na zahradě jako "záhon". Zapustit do země a pěstovat tam "něco do polévky ;-) " nebo zkrátka něco. Třeba bych tím zabránil krtovi jeho činnost, která mně zatím... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|