|
Příspěvky uživatele - 168.21
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Předpěstování košťálovin, 8.2.2017 Venku je ještě tuhá zima, ale dny už se znatelně prodlužují a v tuto dobu už je nejvyšší čas zasít rané košťáloviny. |  | Kadeřavost - postřik dnes?, 2.2.2017 asi tak o 180m, ale zas jsem v centru města a ve městech bývají teploty vyšší |  |
|  | Přisvětlování sazeniček, 2.2.2017 Určitě ano. Chcete-li přisvětlovat, pak právě světlo studené bílé (nad 6000K) je vhodné. |  | Kadeřavost - postřik dnes?, 2.2.2017 Tak vám držím palce k letošní pořádné úrodě. Jinak pro vaši informaci, já jsem provedl minulou sezónu první postřik 10.3. a druhý 19.3., takže nemějte pocit, že jste byl poslední. Důležité je, zda postřiky byly účinné a mohu potvrdit, že ano. |  | Rajčata ve stavebních vědrech, 30.1.2017 I když nejsou schválena pro potravinářské účely, pro nasypání hlíny a vysazení rajčat v nich to nejspíš nemůže vadit. Nekonzumujete ani hlínu, ani kořeny. Jestli se z nádob cosi škodlivého uvolňuje např. při styku s vodou nebo vlhkou zeminou, není... celý příspěvek > |  | Hniloba plodů nektarinky - čím to je?, 29.1.2017 Zkuste dohledat téma Hniloba plodů broskví, či Prasklé broskve, Co se s broskvemi děje, Choroba broskyn, Strupovitost broskvoní a jiná týkající se strupovitosti broskvoní, což bývá, vedle napadení plodů hmyzem, nejčastější příčina hniloby plodů ještě... celý příspěvek > |  | Kdy postřik proti kadeřavosti?, 29.1.2017 Stáhnul jsem si tu knížku a zalistoval. Jsou tam zajímavé rady a postupy, dnes už mnohdy úsměvné, které používali naši dědečkové, či pra... Stejně tak doporučované odrůdy ovoce jsou o jednu, dvě generace zpět. Hledal jsem tam doporučení na postřik... celý příspěvek > |  | Rajčata 2017, 28.1.2017 Dám na vaše doporučení a zkusím letos také Charmant |  | Rajčata 2017, 13.1.2017 Ano. Ve vlákně sklizeň rajčat 2013 je v příspěvku z 7.8. ještě jedna fotka té dvojice. |  | Rajčata 2017, 13.1.2017  Paní Jiřino, k Vašemu příspěvku z 25.12.,rajče Sweet 100 F1 sice neznám, ale od 2013 pěstuji Supersweet 100 F1. Pokud vůbec je mezi nimi rozdíl, tak pramalý. Rajče na poměrně malou listovou plochu produkuje neskutečné množství chutných sladkých... celý příspěvek > |  |
|  | Poškození broskvoní mrazem, 10.1.2017 Bylo by ovšem vhodné popsat, kde mráz na broskvoních škodí nejvíce. Když zmrznou květní pupeny, nic se vlastně neděje, holt jen nebude úroda, když zmzne broskvoni kmen, může to být konec. Pak ovšem je nutné vycházet z teploty při zemi, která bývá o... celý příspěvek > |  | Natírání kmenu vápnem, 10.1.2017 No a dnes je podle mého přesně ten den, kdy je teplota okolo nuly, ale praží slunce a ohřívá tmavé, vápnem nenatřené kmeny na teplotu nad nulou, aby v noci přišel třeskutý mráz a napáchal na kmenech škody. |  | Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3, 15.12.2016 Já p.Jiřímu věřím. I mně většina broskvoní v květu nikdy nezmrzla. Podmínkou ovšem je, aby květy byly zvonkovitého typu, které přežijí i -5°. |  | Jesenno - zimné práce, 15.12.2016 Ad 1: protože nemám produkční sad s maximem stromů, je posekané trávy přebytek a část jde na kompost. Také proto, že si netroufám ke stromům dát větší vrstvu trávy, než cca.30cm kvůli nadměrným teplotám při zapaření.
Ad2: primárně mi jde o... celý příspěvek > |  | Jesenno - zimné práce, 15.12.2016 v produkčních sadech není pod stromy trávník naprosto souhlasím, vždyť kromě vody trávník spotřebuje i nemálo živin. To je také hlavní důvod, proč pod stromy ukládám posekanou trávu, aby trávník vyhnil a případně dodané hnojivo bezezbytku... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|