|
Příspěvky uživatele - 249.126
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Pálenka z kdoulí, 25.10.2019 Dobrý den,
je nutné z Kdoulí před rozdrcením vykrajovat jádřince? Rozdrtit je celé a nechat zkvasit se nemůže?
Standa | | Jaký zavařovací hrnec na destilaci, 23.1.2019 Musí být čepice z mědi, jaký obsah mědi má plech mít?
Standa | |
| | Kvas z cca 20kg broskví, 23.11.2018 Děkuji za obsáhlou odpověď-
Standa | | Kvas z cca 20kg broskví, 23.11.2018 Ahoj Rafaeli,
už jsi pálil broskve? Jestli ano, rád bych získal cenné informace. Někde jsem četl, že se všeobecně pálí přímo na 50 % alkoholu a dál se neředí! Znamená to, že výsledný produkt vytéká do nádoby, kde se promíchává a měří... celý příspěvek > | | Kvas z cca 20kg broskví, 22.11.2018 Kamarád kvas ochutnal, řeki, že je vykvašený a dobře voní. Broskve nikdy nepálil. Na 70% údajně končí vždy, aby se do alkoholu dostalo méně látek, které zhoršují chuť. Ostatní smíchá, znovu přepálí a udělá likéry cca 25%. Nevím, jestli jsem vše dobře... celý příspěvek > | | Kvas z cca 20kg broskví, 22.11.2018 Broskve dokvasily po 13. týdnech (sirka již nezhasla),ale alkoholu bylo málo.Přestali jsme pálit na 70.procentním alkoholu, po naředění na cca 50 % ho bylo asi 1,5 l.,Broskve prý mají málo cukru, já přidal pouze 1 kg rafinovaného cukru na cca 30 kg... celý příspěvek > | | Kvas z cca 20kg broskví, 28.10.2018 Dobrý den Stando,
byl jsem u známého, který pálil tímto způsobem. Do Brutaru umístil nerezovou uzavřenou nádobu s kvasem, která měla vývod do chladiče. Brutar naplnil vodou a ohřál na požadovanou teplotu pevným palivem (dřívím), kapalina z... celý příspěvek > | | Kvas z cca 20kg broskví, 10.9.2018 Opět jsem mohl zkontrolovat kvas z broskví, bude to již 6. týden od založení. Již tak nečpí, ztrácí vůni, odděluje se od soudku. Nevím jak mám poznat, že je hotový. Pro jednoplášťovou pálenici bez míchání se prý má seškrábnout povrch kvasu a ostatní... celý příspěvek > | | Kvas z cca 20kg broskví, 1.9.2018 Dnes jsem opět mohl zkontrolovat kvas z broskví (nemám jej doma). Stále štípe v nose, ale cítím z něj vůni broskví. Začaly kvasit i Áronie, ty jsou naložené pouze týden, ale cítil jsem z nich podobnou štiplavost, podstatně slabší. Jsou plně vyzrálé,... celý příspěvek > | | Jaký zavařovací hrnec na destilaci, 31.8.2018 Jsem také začátečník, nemám z kvasem a pálením žádné zkušenosti. Kvalita výsledného produktu mě zajíma, můžete mi doporučit pro domácí pálení konkrétní pálenici, nebo podrobný návod na její zhotovení, nebo kdo ji dokáže zhotovit za rozumnou... celý příspěvek > | |
| | Kvas z cca 20kg broskví, 31.8.2018 PH se v kvasu měří u každého ovoce? Kolik má být, čím se měří, v jakém stádiu kvašení?
Standa | | Kvas z cca 20kg broskví, 30.8.2018 Kvasil jste někdy Áronie, nevím jak to udělat.
Standa | | Kvas z cca 20kg broskví, 29.8.2018 Před osmnácti dny jsem založil broskvový kvas, část jsem promlel na masovém mlýnku, část jsem pouze rozpůlil, vše jsem vypeckoval. Přidal jsem1 kg cukru, v plastovém soudku promýchal zakryl fólií a položil víko. Bylo jich asi 35 kg. Před třemi dny... celý příspěvek > | | Kde sehnat malou pálenici, 8.8.2018 Dobrý den,
jaký problém přináší pálenice vyrobena ze sudu KEG?
Standa | |
|
|
|
|