 |
Lidská moč jako dusíkaté hnojivo k ovocným stromům, 2.12.2017 Kolik vyprodukujete moči na jeden strom? A jak jinak si představujete hnojení než odskočit si ke stromu? |
 |
Založení kvasu z bobulí stolní vinné révy, 2.12.2017 Ještě jedna věc. Pokud jste hrozny odstopkoval a podrtil, pak bylo možná lepší je i vylisovat. Chuť jadérek se může do destilátui nepříznivě promítnout. Rmut je možno vylisovat i mírně nakvašený. |
 |
|
 |
Založení kvasu z bobulí stolní vinné révy, 2.12.2017 1. Enzymy považuji za zbytečné, ale asi nic nepokazí.
2. Kyselinu citrónovou považuji taky za zbytečnou. Hrozny by měly mít dost vlastních kyselin.
3. Je otázkou, jestli nějaké kvasinky prokvasí 21 Brix. Cukernatost 21% je hodnota pozdního sběru,... celý příspěvek > |
 |
Topaz nepřekonaný, 2.12.2017 U nás je v tuto dobvu Topaz hodně kyselý. Na jaře už je příjemně sladkokyselý. Melodie i Zvonkové mají převahu kyselin možná větší, ale chybí jim topazovský říz. |
 |
Kolik zeleniny denně sníte, 1.12.2017 Počítá se i chmelový vývar? |
 |
Kolik ovoce denně sníte?, 1.12.2017 Co třeba křížaly? Navíc poslední dobou je namáčíme do 100% čokoládové hmoty z Troubelic...Ale pravda, na křížaly stačí bohatě jeden švestkový strom.
Já nevím. Katinku jsem vysadil někdy na přelomu letopočtu. Letos jsme jich snědli, že to až... celý příspěvek > |
 |
5 TOP odrůd jabloní, 1.12.2017 Petr to trefil přesně. Vyjmenoval jen čtyři, tak bych ještě přidal Rozelu, Angold nebo Delor. |
 |
Kolik ovoce denně sníte?, 1.12.2017 Já bych to za takovou tragédii neviděl. Konkrétně švestky nejsou dlouho skladovatelné a povidel taky nesníte denně kilo. Pokud by se nepálilo, málokdo by modré peckoviny pěstoval. Větší degradace je, když se o stromy nikdo nestará, ovoce popadá a... celý příspěvek > |
 |
Kolik zeleniny denně sníte, 1.12.2017 Poslední rajčata sebral mráz. Na záhonech zůstala růžičková kapusta - bere se po celou zimu, ve sklepě je hromada hokaid. Dřív jsem měli celou zimu brukve - giganty, v poslední době se jim nějak nedaří. |
 |
Glyfosfát karcinogenní?, 30.11.2017 Že je maso kancerogen, se ví již dávno. Stejně jako sluneční záření. To, že ho jím, ale není důvod, abych mávnul rukou nad ostatními kancerogeny. |
 |
|
 |
A až Z o uzení, 26.11.2017 Tchánův lák je desetiprocentní. Je logické, že maso přesolil. Tavíc tak koncentrovaný roztok soli osmoticky vytáhne z masa vodu a to je potom tuhé. Na druhé straně někomu to vyhovuje, uzené maso je poměrně trvanlivé a při vaření se voda částečně... celý příspěvek > |
 |
Prostokořené stromky - zima, 26.11.2017 V čom je rozdiel/benefit medzi normálnym zasadením stromčeka pred zimou do zvislej polohy a na druhej strane jeho zahrnutím šikmo do záhonu na zimu?
Jistý rozdíl oproti vysazenému vidím. Stromek zahrnutý do brázdy prakticky leží a z velké... celý příspěvek > |
 |
Co jí koza, 26.11.2017 Potrestejte mimina, že dojením týrají své maminy... Takže prosím příště nepřevracet cizí názory
Kojení není dojení. Takže prosím neplést si pojmy.
Jak jsem psal, nemám nic proti chovu zvířat, jako továrně na maso a mléko. To ale... celý příspěvek > |
 |
A až Z o uzení, 26.11.2017 Samozřejmě je to normální. Sůl, aby mohla prostoupit do masa, se musí osmoticky rozpustit |
 |
Broskyne so zvonk. kvetmi, 26.11.2017 Pan Tao je, tuším, plochá bělomasá broskev. |
 |