Příspěvky uživatele - 236.1

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Odkôstkovač ovocia, 26.12.2017 Obsahuje fotku
Ani v Srbsku. Aspoň ne všechny. Kamoš mi přivezl jeden vzorek a kvasy se prý neodpeckují.
Velmi pozdní odrůda jabloně do malé zahrady, 26.12.2017
Buď se s nějakým žihadlem u dětí smíříte nebo je nenecháte běhat bosé. Zajistit, aby pod stromem v trávníku nebyl jediný jetelový kvítek, spadená pichlavá větvička, sedící unavená včela, to všechno nevyřeší výběr pozdní odrůdy.
Jablečné víno, 25.12.2017
U jablečného vína je v případě kyselého moštu třeba něco udělat s těmi kyselinami, nejlépe hned při zakládání.. Neutralizovat kyseliny, to v domácích podmínkách dobře nejde. Elegantním řešením je naředění moštu oslazenou vodou. Obvyklá dávka je 8l... celý příspěvek >
Rakovina stromu - má cenu roubovat či očkovat?, 25.12.2017
S klimatickými poměry neuděláme nic, půda pod stromem se ovšem docela dobře ovlivnit dá. Dokonce i u již rostoucích stromů. Kypření, pletí a přidávání statkových hnojiv jsou kroky, které stromek umí ocenit.
Rakovina stromu - má cenu roubovat či očkovat?, 25.12.2017
Já v tom jeden další problém vidím. Vyříznutí nekrotické části a zatření rány může možná urychlit hojení, ale nijak neovlivní vlastní příčinu nemoci - proč vůbec ty rakovinné rány vznikají. Kousek výš na kmínku, jak vidíme, se tvoří druhá. Souhlasím... celý příspěvek >
Pes s citlivým zažíváním - strava, 23.12.2017
Rozdíl je to veliký. Mám křížence, na pravidelné prohlídce jsem se u veterináře sešel s výmarákem. Chodil ztěžka, měl 10 let a doktor říkal, že je to průměrný věk dožití. Ten můj má 17 a chová se jak roční štěně. Taky normální, podvraťáci prý žijí... celý příspěvek >
Pes s citlivým zažíváním - strava, 23.12.2017
Nezáleží taky na tom, o jakého jde psa? Podle mě velice.
Výsledky hodnocení jablek Lysice 2017, 23.12.2017
Fenix už několik let pěstuju a žádná bomba to u nás není, řekl bych, že p. Kumšta má porařenější odrůdy (KUP 323, KUP 252, aj)  Co se týče jablek ze sousedních zemí, některé odrůdy musely být speciálně uskladněné, jak jinak si vysvětlit třeba... celý příspěvek >
Choroba Admirálu, 23.12.2017
Je to takový Braeburn chudých (poloh a půd).
Rakovina stromu - má cenu roubovat či očkovat?, 22.12.2017
Tak, jak píše dr. Hlavatý, přeroubování nemá žádný smysl. Pokud rakovinná rána nepřesahuje 1/2 obvodu kmene, je šance, že se stromek vzpamatuje. Pomohlo by mu obrytí a zapravení kompostu do půdy.
Airlayerying, 10.12.2017
já chci tuto metodu vyzkoušet jako alternativu k získání "podnoží", které mi tento rok ještě před zimou skoro všechny sežral všivák hryzec :-( Bojím se, že to nepomůže. Mně všivák hryzec sežral i stromky na semenáči. Pravokořenný stromek bude asi... celý příspěvek >
Popraskaná kôra na hruške, 10.12.2017
Očuchať kôru a pretrieť pelacolom Nevím, jestli očichání kůry něčemu pomůže. Jediné, co bych udělal je, postarat se, aby stromek neměl dva kmínky. Praskání kůry, které se hojí, bych neřešil.
Krmítko pro ptáky v zahradě, 9.12.2017
Ale no tak pane doktore, krmíme ptáky hlavně hmyzožravé a zrnožravé Nevymýšlejte si. Krmíte všechny ptáky, kteří přiletí. Vrabce i kosa. Hmyzem nekrmíte.    Já ptáky v zimě přikrmuju taky. Ale spíš z tradice a že je na ně pěkný... celý příspěvek >
Prostokořené stromky - zima, 9.12.2017
Ak by sme sa mali baviť o lokalitách kde bývajú zimné teploty bežne medzi -25-30°C, tu je namieste otázka či tam broskyne alebo marhule má zmysel vôbec pestovať. Samozřejmě, že nemá! Jenomže u Vás v Podunají nepoznáte ten pocit, když návštěva... celý příspěvek >
Lotenkov, 9.12.2017
Že na jaře naštěpovaný roub vykvete a týž rok zaplodí, to se mi stalo mnohokrát, předpokládám, že každému, kdo roubuje.     Lobo mi vydrží maximálně do Vánoc.
Další diskuze:  9192939495>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika