|
Výchovný rez - pomoc začiatočníkom, 29.12.2017 Zatím ještě plodí, ale už jí moc let nedávám.
Možná budete překvapen. Ta tchánova vypadala o hodně hůř. |
 |
Ontario, Oulinskou nebo jinou?, 29.12.2017 Vzhledem a chutí jsou si obě odrůdy dost podobné, Oulinská je víc do tmavěžluta, Ontario spíš zeleno až bleděžlutá. Ale možná je to dáno různou polohou na zahradě. Oulinská mi přijde kapku slaší a aromatičtější, Ontario má větší plody. Velký rozdíl... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rezistentní višně v České republice, 29.12.2017 Je zde řada zajímavých postřehů, ale taky pár nepřesností.
Staří zahradníci roubovali v květu a na jednoleté výhony
V květu se třešně a višně roubují za kůru, na jednoleté výhony se roubují v únoru a březnu. V květu to jde sice taky, ale dělá... celý příspěvek > |
 |
Jaký nůž na roubování?, 29.12.2017 Koupil jsem si Victorinox i Wenger. Nože jsou naprosto totožné, najisto vyrobené ve stejné továrně, liší se jen nápisem. Starému Mikovu se nevyrovnají, ale jsou lepší než Fiskars. Tinu neznám. |
 |
Nedohořelý popel se nerozlozi?, 28.12.2017 Absorbuje když je potřeba, uvolní na povel když je potřeba. Ono by to bylo takové malé perpetuum mobile
Ono v tom hrají roli kořeny rostlin, které jsou částečně schopny adsorbopvané živiny nasát. Podobně se chová hydrogel, který naváže vodu a pak... celý příspěvek > |
 |
Slivovice 2017, 28.12.2017 Dovolím si s názorom dr. Vysloužila nesouhlasit. Nastartování kvasného procesu je zásadní operací,...
Nerozumíme si. Nastarování kvašení je skutečně důležité, s tím souhlasím. Přípravu zákvasu pár dní dopředu považuji za mimořádně užitečné,... celý příspěvek > |
 |
Jaký nůž na roubování?, 28.12.2017 Tak jako Pan Polehla, si nejvíc chválím nůž značky Mikov ze 70. let: Nože od Fiskars mě (na rozdíl od seker a rýčů) taky zklamaly. Roubováky Victorinox, Bahco a podobných renomovaných značek jsou všechny totožné, tipuji stejného výrobce. Žabku jsem... celý příspěvek > |
 |
Výchovný rez - pomoc začiatočníkom, 28.12.2017 Podobným způsobem kdysi "prořezal" tchán starou zelenou ryngli. Strom vypadal hrozně, kmen byl zpola suchý, nicméně vlky se rychle rozplodily a ryngle ještě dobrých 10 let úspěšně plodila. |
 |
Jaký nůž na roubování?, 28.12.2017 Máte pravdu, že roubovací nůž je broušený jen z jedné strany, zatímco odlamovák z obou. Ale jeho čepel je tak tenká, že to lze zanedbat a při řezu nehraje roli. |
 |
Nedohořelý popel se nerozlozi?, 28.12.2017 To je jen proklamace. Z technologického hlediska (možná i analyticky) tam jisté rozdíly být mohou, v účincích na půdu a její strukturu ale žádné.
V minulosti, když jsem pálil větve z řezu stromů na ohništi. používal jsem nedohořelé... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Praglanda do masa nebo ne?, 28.12.2017 Ja osobne se E250 bojim mene nez botulotoxinu...
To je akademická úvaha. Stálo by za to zjistit, kolik lidí a kdy naposledy se otrávili botulotoxinem. Já o nikom takovém nevím, a to jsem se ptal i kolegů z toxikologie a z intenzivní... celý příspěvek > |
 |
Nedohořelý popel se nerozlozi?, 28.12.2017 No a jaký je zásadní rozdíl (myslím chemický, ne technologický) mezi zuhelnatělým kouskem nedohořelého dřeva a kouskem dřevěného uhlí? Zejména, pokud bychom obojí rozdrtili na prášek. |
 |
Slivovice 2017, 28.12.2017 .Takže o kvasinkác to myslím asi trošku taky bude, ale nejvíc záleží na kvalitě ovoce
To je pravda. Alfou a omegou kvalitního destilátu je surovina. Pokud se podíváme tam, kde se slivovice vyrábí profesionálně, drahé šlechtěné kvasinky tam -... celý příspěvek > |
 |
Nedohořelý popel se nerozlozi?, 28.12.2017 O žádný trapas nejde. Pokud zadavatel mluví o přesívání popela a vracení nedohořelých uhlíků zpět do kotle, jedná se v podstatě o kousky dřevěného uhlí. U mě teda to, co propadne roštem, je našedlý sypký popel a žádné nedohořelé uhlíky v něm... celý příspěvek > |
 |
Výchovný rez - pomoc začiatočníkom, 28.12.2017 Chyba se stala, když jste do toho stromu takto brutálně šel, ten strom je samozřejmě odepsaný a o něco se ještě snažit, postrádá smysl...
Ten starý strom byl ořezán způsobem, který by snad snesla vrba, ovocná dřevina těžko. Každý z nás se... celý příspěvek > |
 |