|
Příspěvky uživatele - 236.1
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Lipnická švestka, 7.1.2018 Takže jestli tomu rozumím, tou brutální a nekritickou propagací myslíte jablka vyšlechtěná ve Střížovicích, tedy Šampion, Rubín, Topaz, Rubinola, Admirál, Sirius, Opál, Merkur, Lucy a další.
Mohu odpřísáhnout, že ve... celý příspěvek > |  | Hádanka, 7.1.2018 Jak by řekl Kája - to jsem sám nečekal. Jistý jsem si byl jen Karnevalem. |  |
|  | Obnovení kvasu, 7.1.2018 Jistý si být můžete, ale to je tak vše. Na vinětě např. hruškovic domácích (Jeínek, Fleret, Stock...) i zahraničních je napsáno čistý hruškový destilát. Pokud výrobci nestydatě nelžou (což nevím, jestli by si dnes dovolili), pálenka je z... celý příspěvek > |  | Jabloň Vysočina, 7.1.2018 Vysočina je chuťově velmi dobré podzimní jablko. Název svádí, že by mělo být nenáročné na polohu, ale tím se nijak nevymyká z průměru. Růst slabší, plodnost vysoká. Skladovatelnost je ale poměrně krátká. |  | Hádanka, 7.1.2018 Nástřel - určitě s chybama:
1. Golden, 2 Jonagored, 3 Ligol, 4 Rubinola, 5 Topaz, 6 Heliodor, 7 Florina, 8. Admirál, 9 Bohemia, 10. Karneval |  | Jak se berou rouby?, 7.1.2018 Plodný či neplodný je strom, nikoli vlk. Genetická informace ve vlcích je stejná jako v kterékoli jiné buňce dřeviny, proto z naroubovaného vlku vyroste úplně stejný strom jako z kteréhokoli jiného. Pouze pupeny na vlcích jsou méně vyvinuté (asi jako... celý příspěvek > |  | Lipnická švestka, 7.1.2018 Myslím, že genovou banku odrůd udržuje Mendlova univerzita v Brně (Lednici).
Tedy pane Vlastimile, věřil jsem, že Vás ty konspirační teorie o brutální propagandě již přešly. Myslíte tím i pana Fialu, který nás pravidelně seznamuje s... celý příspěvek > |  | Likvidace krtků, hryzců aj, 7.1.2018 Je to relativní. Po teplých zimách je hrabošů vždycky hodně. Nejlepší pastičkou jsou holomrazy. |  | Odkůrování polínek na uzení, 6.1.2018 Kůry na buku se nebojte, odstraňování je zbytečné. U dubu jsem kůru odstraňoval, nemyslím, že by vadila, ale je přeci jen tlustší.
Dřevo nechám vysychat min. 2 roky. Jak se projeví ne zcela vychle dřevo, nevím. Kamarád udí tak, že... celý příspěvek > |  | Sejmutí etiket z lahví, 6.1.2018 Etikety si nechávám vyrobit samolepící (na archu A4 jsou čtyři). Použité láhve už neberu. Nová 1l láhev, nové kovové víčko a etiketa vyjdou dohromady na cca 10 Kč. Na mošt by byly drahé, ale v ceně destilátu se to ztratí. A vypadá to nesrovnatelně... celý příspěvek > |  |
|  | Řez ovocných stromů, 5.1.2018 Jistěže veškerá problematika řezu ovocných stromů se nedá vměstnat do půlhodinového videa, nota bene když se tam mnoho pouček opakuje. Existuje mnoho tvarů ovocných dřevin, mnoho způsobů řezu. Nicméně - u přirozených tvarů je myšlenka nezkracování... celý příspěvek > |  | Sázet kiwi? určitě ano, je to nejzdravější ovoce na světě, 1.1.2018 samice nese ovoce, a ne kdejaké ovoce, ale je to ovoce, které je nejzdravější na světě.Buď mu to jeho zahradník nesdělil,...
Nejzdravější ovoce... To se tak nedá říci. Podle čeho se to posuzuje? To je stejné jako nejlepší auto na světě nebo... celý příspěvek > |  | Jaký nůž na roubování?, 31.12.2017 Znám opravdu celou řadu profesionálních sadařů, ale nikdo z nich nepoužívá ulamovací nůž.
Víte, pane Stanislawe, já z toho až tak nadšený nejsem. Mám sbírku roubovacích nožů, které mi slouží po destiletí a teď najednou je mám nahradit... celý příspěvek > |  | Jaký nůž na roubování?, 29.12.2017 Jenže nůž sadaře nedělá. Že to asi platí, o tom svědčí nástup ulamovacích nožů. |  | Jaký nůž na roubování?, 29.12.2017  Oba nože - Wenger i Victorinox mají na milimetr stejné rozměry střenek i přesně stejné umístění nýtů. Že by náhoda? Mikov vypadá přeci jen trochu jinak, včetně vzdálenosti a různé velikosti nýtů.
.Na nože Wenger nemá ani zďaleka
... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|