|
Doporučte hrusen, 9.3.2018 Williamsova, podobně jako Konference tvoří spíš menší koruny. Jak už bylo psáno, velmi záleží na půdě a poloze. U nás, v chladnější lokalitě je kdoule jako podnož prakticky nepoužitelná a Williamsova i na semenáči je relativně malý strom. Nástup do... celý příspěvek > |
 |
Jak se berou rouby?, 9.3.2018 Ano, čas už je. A bude ještě 3 měsíce. Já osobně bych začal peckovinami. |
 |
|
 |
Ovocná stěna pana Kotyšana z Receptáře, 9.3.2018 ...bude ten seznam nevhodnych odrud shodny s vasimi nejlepsimi odrudami
Myslím, že tyto odrůdy pan Polehla zrovna nemyslel. Naopak doporučuje p. Vladanovi pěstovat v Polabí náročnější a delikátnější odrůdy než Ametyst, Petru, Blaník. Navíc 4 kusy... celý příspěvek > |
 |
Pomoc s rezom, 3.3.2018 Tam, kde je zatravněno a kde má stromek dost místa mi přijde výhodnější volný tvar - pro slivoň je přirozenější a dá míň práce. Viktorie netvoří nijak mohutné koruny, v kombinaci se slabší podnoží z ní velký strom nebude. |
 |
Aprix 116, 2.3.2018 Nemáte pravdu. Vašich příspěvků, zejména zpráv o novinkách, pane Fialo, si vážím a na většinu z nich reaguji s upřímným zájmem. Ale nemůžete mi vyčítat, že některé informace - já Vám je nepodsouvám, vím, že je jen tlumočíte - ve mně nebudí důvěru. O... celý příspěvek > |
 |
Červené marhulky, 2.3.2018 Plody na fotkách jsou krásné a nepochybuji, že budou i dobré. Jsa ze staré školy, nemohu se ubránit dojmu, že k dokonalému prožitku meruňkové chuti patří meruňková vůně a taky - meruňková barva.
Oranžová barva typických meruněk... celý příspěvek > |
 |
Moon Drops, 2.3.2018 Vypadá to jako kříženec révy a zimolezu |
 |
Aprix 116, 2.3.2018 Chápu, že to šlechtitelé a prodejci takto píší, ale ruku na srdce: Vy tomu věříte?
P.s. Neovládám slovenskou gramatiku, opravdu se ve slově vidržia píše měkké i? |
 |
Přikrývání stromků, 2.3.2018 Silné mrazy mají i své klady.
Nikdy broskvoně tak krásně nepřirůstají, nikdy nenasazují tolik nových květních pupenů jako v roce, kdy vymrzly a nemají plody. Řezat můžeme přesně podle pouček a nemusíme se ohlížet, zda neodstraňujeme příliš mnoho... celý příspěvek > |
 |
Jakou višeň do 400 mnm?, 25.2.2018 Čím kyselejší je višeň tím méně trpí hnilobou plodů. Můj strom Fanalu utrpěl úžehem dost, sotva se vzpamatoval. |
 |
|
 |
Laketnačka, 24.2.2018 Jesli je název podle toho, kam až doteče šťáva po nakousnutí, pak ta kokotnačka bude podstatně šťavnatější... |
 |
Lipnická švestka, 24.2.2018 Zajistit příznivý průběh září není snadné.
Všiml jsem si, že durancie jsou víc než na teplo náročné na sluneční svit. Na osluněném kopci dozrávaly lépe než o 100 metrů níž v údolí s kratším osvitem. |
 |
Roubování na kořen, 24.2.2018 Teoreticky by to asi šlo, ale žádnou výhodu v tom nevidím. Možná by bylo lepší ten kořen nařízkovat, zakořenit a získat tak 20 nových podnoží. Ale ani v tom nevidím velký smysl, pokud se nejedná o nějakou vzácnou podnož (např. selektovaný... celý příspěvek > |
 |
Jak jste spokojeni s Nancyskou?, 24.2.2018 Ano, rozdíl v chuti oproti planým myrobalánům je, ale je dán - alespoň u nás - především vyšší sladkostí. Nancyská je skutečně sladká hodně. Víc než Belamira i Miragrande. V posledních letech ani tyto křížené mirabelky mě příliš neplní nadšením.... celý příspěvek > |
 |
Kde sehnat podnož, 23.2.2018 Určitě je lepší naroubovat Vaši odrůdu až v korunce a koupenou odrůdu využít jako kmenotvornou. Podnož by byla asi levnější, ale praktičtější (pro jeden kus) a pěstitelsky rychlejší je přeroubovat hotový stromek nebo špičák. Je dobré koupit... celý příspěvek > |
 |