Příspěvky uživatele - 236.1

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Doporučte hrusen, 9.3.2018
Williamsova, podobně jako Konference tvoří spíš menší koruny. Jak už bylo psáno, velmi záleží na půdě a poloze. U nás, v chladnější lokalitě je kdoule jako podnož prakticky nepoužitelná a Williamsova i na semenáči je relativně malý strom. Nástup do... celý příspěvek >
Jak se berou rouby?, 9.3.2018
Ano, čas už je. A bude ještě 3 měsíce. Já osobně bych začal peckovinami.
Ovocná stěna pana Kotyšana z Receptáře, 9.3.2018
...bude ten seznam nevhodnych odrud shodny s vasimi nejlepsimi odrudami Myslím, že tyto odrůdy pan Polehla zrovna nemyslel. Naopak doporučuje p. Vladanovi pěstovat v Polabí náročnější a delikátnější odrůdy než Ametyst, Petru, Blaník. Navíc 4 kusy... celý příspěvek >
Pomoc s rezom, 3.3.2018
Tam, kde je zatravněno a kde má stromek dost místa mi přijde výhodnější volný tvar - pro slivoň  je přirozenější a dá míň práce. Viktorie netvoří nijak mohutné koruny, v kombinaci se slabší podnoží z ní velký strom nebude.
Aprix 116, 2.3.2018
Nemáte pravdu. Vašich příspěvků, zejména zpráv o novinkách, pane Fialo, si vážím a na většinu z nich reaguji s upřímným zájmem. Ale nemůžete mi vyčítat, že některé informace - já Vám je nepodsouvám, vím, že je jen tlumočíte - ve mně nebudí důvěru. O... celý příspěvek >
Červené marhulky, 2.3.2018
Plody na fotkách jsou krásné a nepochybuji, že budou i dobré. Jsa ze staré školy, nemohu se ubránit dojmu, že k dokonalému prožitku meruňkové chuti patří meruňková vůně a taky - meruňková barva.     Oranžová barva typických meruněk... celý příspěvek >
Moon Drops, 2.3.2018
Vypadá to jako kříženec révy a zimolezu
Aprix 116, 2.3.2018
Chápu, že to šlechtitelé a prodejci takto píší, ale ruku na srdce: Vy tomu věříte? P.s. Neovládám slovenskou gramatiku, opravdu se ve slově vidržia píše měkké i?
Přikrývání stromků, 2.3.2018
Silné mrazy mají i své klady. Nikdy broskvoně tak krásně nepřirůstají, nikdy nenasazují tolik nových květních pupenů jako v roce, kdy vymrzly a nemají plody. Řezat můžeme přesně podle pouček a nemusíme se ohlížet, zda neodstraňujeme příliš mnoho... celý příspěvek >
Jakou višeň do 400 mnm?, 25.2.2018
Čím kyselejší je višeň tím méně trpí hnilobou plodů. Můj strom Fanalu utrpěl úžehem dost, sotva se vzpamatoval.
Laketnačka, 24.2.2018
Jesli je název podle toho, kam až doteče šťáva po nakousnutí, pak ta kokotnačka bude podstatně šťavnatější...
Lipnická švestka, 24.2.2018
Zajistit příznivý průběh září není snadné.    Všiml jsem si, že durancie jsou víc než na teplo náročné na sluneční svit. Na osluněném kopci dozrávaly lépe než o 100 metrů níž v údolí s kratším osvitem.
Roubování na kořen, 24.2.2018
Teoreticky by to asi šlo, ale žádnou výhodu v tom nevidím. Možná by bylo lepší ten kořen nařízkovat, zakořenit a získat tak 20 nových podnoží. Ale ani v tom nevidím velký smysl, pokud se nejedná o nějakou vzácnou podnož (např. selektovaný... celý příspěvek >
Jak jste spokojeni s Nancyskou?, 24.2.2018
Ano, rozdíl v chuti oproti planým myrobalánům je, ale je dán - alespoň u nás - především vyšší sladkostí. Nancyská je skutečně sladká hodně. Víc než Belamira i Miragrande. V posledních letech ani tyto křížené mirabelky mě příliš neplní nadšením.... celý příspěvek >
Kde sehnat podnož, 23.2.2018
Určitě je lepší naroubovat Vaši odrůdu až v korunce a koupenou odrůdu využít jako kmenotvornou.  Podnož by byla asi levnější, ale praktičtější (pro jeden kus) a pěstitelsky rychlejší je přeroubovat hotový stromek nebo špičák. Je dobré koupit... celý příspěvek >
Další diskuze:  8687888990>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika