Příspěvky uživatele - 236.1

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jofela, 30.9.2017
Mám přeroubované Jojo několika citlivými odrůdami a strom roste normálně.
Slivoň Amers, 30.9.2017
Po několika úrodách mohu charakteriztovat Amers takto: Výhody: Vysoká plodnost, veliké plody, velmi dobrá sladká chuť. Šarku na púlodech nevidím. Nevýhody: citlivost k monilii |(asi 20% plodů) na můj vkus popzdní dozrávání. Poslední jsem sklízel... celý příspěvek >
Roubování na vysokou podnož, 30.9.2017
1. Možné to je. Dokonce u některých odrůd tvořících křivé nebo namrzající kmínky, je to lepší než štěpování nad kořenovým krčkem. 2. Těžko říci. Jabloně se ujímají ze všech druhů nejlíp. Je zbytečné - na rozdíl od peckovin - je roubovat kopulací v... celý příspěvek >
Jablko Sawa, 29.9.2017
Pravda, podle chuti to vypadá spíš na podzimní odrůdu. Ale jablka jsou to skutečně pěkná a veliká.
Jofela, 29.9.2017
Já Vaše aktivity, pane Fialo obdivuju, neustálé zkoušení nových odrůd je mi taky trochu vlastní. Jenom jsem v poslední době z těch novinek slivoní trochu rozčarován.Čekal jsem stejné nadšení, jaké jsem zažil, když mi zarodily první Katinky, Hanity,... celý příspěvek >
Jak vyrobit kvas na žitnou?, 29.9.2017
Já to nevím, ale myslím si, že se zrna suší ze dvou důvodů.  1. V suchém stavu se z nich lépe odstraňují klíčky, které do mladiny nepatří 2. Slad se vyrábí ve sladovnách, ne v pivovarech. Mokrý slad by během skladování a transportu... celý příspěvek >
Chrastavitosť: "rezistenty" versus "nerezistenty", 29.9.2017
V podstatě bych potvrdil to, co napsal dr. Hlavatý a Petr z H. Napsal sem bez chemie ne proto, že by to měl být nějaký návod. Moje poloha má své limity a toho jsou si vědomi i škůdci. Abych nekecal, úplně bez chemie to není, hnojení na list a... celý příspěvek >
Chrastavitosť: "rezistenty" versus "nerezistenty", 29.9.2017 Obsahuje fotku
Úroda Otavy je na 20letém čtvrtkmenu na semenáči v řádu desítek kg. Bez chemie, bez jarní probírky a letního řezu. Plody jsou i při nadúrodě dostatečně velké. Postižení strupovitostí není nijak fatální, o rezistenci se ovšem hovořit nedá. První... celý příspěvek >
Těchobuzické odrůdy, 29.9.2017 Obsahuje fotku
Odrůdu Domino už pěstuju už několik let. Letos jí poprvé musím opravdu pochválit. V roce, který u nás není ideální - řada odrůd pomrzla nebo nese stopy namrznutí, velký tlak strupovitosti a monilie - se Domino tváří, že se ho nic z toho netýká. Úroda... celý příspěvek >
Freedom, 29.9.2017 Obsahuje fotku
Freedom dospěla svobodně do sklizňové zralosti Nadprůměrně velké plody trochu pukají kolem kalicha.
Jablko Sawa, 29.9.2017 Obsahuje fotku
Znáte někdo tuto odrůdu? První úroda 4 plodů překvapila velikými krásně vybarvenými, mírně kónickými plody. Nic bližšího o ní ale nevím.
Pálenka z dýně, 28.9.2017
Myslím, že nemají. Co jsou to kontaminované příkopy? Co kontaminovaná pole u silnic a jejich plodiny? Copak výfukové plyny končily v příkopě?    Zejména, pokud bude ovoce sloužit k destilaci. je riziko znečištění pálenky jen teoretické.... celý příspěvek >
Jablon do horších půdních podmínek, 28.9.2017
Neporovnávejte nároky a vysaďte ovoce, které chcete pěstovat a následně jíst. Chudá půda se dá pohnojit, suchá zalít.
Které hrušky jsou chutnější - Amfora nebo Delta?, 24.9.2017
Amforu povbažuji za velmi chutnou, Delta u nás nedozrává. Hruišku odolnou rzi neznám. Trpí i písečné (asijské) hrušně, ale méně.
Jakou podnož pro meruňku, 24.9.2017
Citlivost k suchu nemusíte tolik řešit. Žádný ovocný druh u nás pěstovaný nesnáší sucho tak dobře jako meruňky. Většina optimálních meruňkových poloh - např. Balkán - jsou podstatně sušší než jakákoli lokalita v ČR a SR. 
Další diskuze:  101102103104105>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika