|
Příspěvky uživatele - 236.1
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rozela, 8.10.2017 Jednoduchá volba. Rozhodněte se, kdy budete jablka jíst, jestli chcete jablko podzimní (Vanda) nebo zimní (Rozela). |  | Beni Shogun, 8.10.2017  Beni Rósan - 2017 - štíhlé půlkmeno.
Považoval jsem Rosanu za překonanou odrůdu a hodlal ji vyměnit. Poté, co nadšený kamarád ze Žďáru n. Sázavou po mě chce další stromek pro sebe i souseda, říkám si: "Něco na té Mary je". Bez postřiků, bez... celý příspěvek > |  |
|  | Beni Shogun, 8.10.2017 Jistěže. Nikdy jsem něměl problémy s Goldenem, co se týče růstu, plodnosti nebo namrzání. Jenom ty plody byly podprůměrné. Drobnější (i s probírkou) a podřadné chuti. Někdy - v mimořádně teplých letech - se zadařilo. Péči můžeme dát stromu... celý příspěvek > |  | Nahuštěné pupeny na letorostu, 8.10.2017 Pupeny jsou úplně normální, myslím, že jsou vegetativní (květní bývají kulatější), ale to je jedno. Nahuštění bývá způsobeno nějakou překážkou v růstu (teprve kořenící stromek, často mšice). Určitě se rozjede. |  | Vyměnit stromky?, 8.10.2017 Všechno, co roste, bych ponechal a nenahrazoval. Než by nový zakořenil, to ohryzání doženou. |  | Beni Shogun, 8.10.2017 náročnost pěstování této odrůdy.Tedy vězte, stejná jak u většiny
To mi hlava nebere. Proč mi některé odrůdy (Rubín, Delor, Jonalord) narostou velikostně, barevně i chuťově k dokonalosti s minimální péčí a jiné (z rodiny Goldenů, Jonagoldů a Fuji... celý příspěvek > |  | Hruškový kvas, konec kvašení, 7.10.2017 Jestliže jste měl 21% cukru v hruškovém (doslazeném) kvasu, měl jste hodnotu pozdního sběru vinných hroznů. Pak je neprokvašený zbytkový cukr vcelku logický. |  | Čím vyčistit zelák?, 6.10.2017 Určitě je lepší vypít trochu manganistanu než dostat choleru. Ale to přece neznamená, že budeme konzumovat mangan, když nemusíme. Jestli pijete vodu z řádu, měl by mangan být pod limitem.
Kamarád kouří už 60 let, ale neznamená to, že je to... celý příspěvek > |  | Čím vyčistit zelák?, 6.10.2017 Manganu se nebojím, protože ho mám v pitné vodě co hrdlo ráčí.Mimochodem se manganistanem draselným upravuje voda, aby byla pitná
Co ráčí hrdlo v pitné vodě nevím. Já tam mangan rozhodně nechci. Na odstranění manganu z pitné vody se... celý příspěvek > |  | Určení odrůdy - byl jsem napálen?, 6.10.2017 u williamsovky je ochrana fungicídmi nevyhnutná (mám to odskúšané).
Nemám nic proti funbgicidní ochraně, ale nevyhnutná není, Za plotem mé zahrady roste strom Wiliamsky u kravína, nikdy neviděl postřik a plodí si jako by se nechumelilo
Inak... celý příspěvek > |  |
|  | Čím vyčistit zelák?, 5.10.2017 |Je třeba rozlišit dobře zasmrádlý zelák se startovacvími kulturami a zelák, co je cítit shnilým zelím. Co se týče trěch startovacích kultur, osobně na ně nevěřím. Bakterfie laktobacilů se nacházejí v zelí samotném, a to v řádově větším počtu než v... celý příspěvek > |  | Podnož St. Julien, 5.10.2017 Jiří, s Vaší poslední větou souhlasím, taky mám tuto podnož rád (třebaže je stále púroti myrobalánům v menšině). Zbytek příspěvku je citace z literatury, ale to nevadí, je tdobré připomenout, že podnože S.J. se není třeba bát ani tam, kde není úplně... celý příspěvek > |  | Lobo, 5.10.2017 Nezoufejte, bunny, Lobo rozhodně není jen do lepších podmínek. U nás se mu celkem daří, na polohu nijak extra náročné není. Víc mu vyčítám citivost ke strupovitosti, kratší skladovatelnost a velikostně nevyrovnané plody. při extenzivnmíé... celý příspěvek > |  | Roubování hrušní, 5.10.2017 Rozdíl bude asi stejný jako mezi selektovanou podnoží a náhodným semenáčem. Hrušeň bude na té kdouli jistě růst i plodit. Ale stěží lépe a víc než na podnoži, která je za tím účelem šlechtěná. |  | Kam se poděl Šampion?, 5.10.2017 Některé dobré vlastnosti nelze Šampionu upřít. Sklizňová zralost je dlouhá, což je výhoda pro malopěstitele, první jablka dozrávají po letních, poslední se zimními. A mošt ze Šamionů považuji za top, burčák pak nejpodobnější vinnému. Škloda jen, že... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|