Příspěvky uživatele - 236.1

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rozela, 8.10.2017
Jednoduchá volba. Rozhodněte se, kdy budete jablka jíst, jestli chcete jablko podzimní (Vanda) nebo zimní (Rozela). 
Beni Shogun, 8.10.2017 Obsahuje fotku
Beni Rósan - 2017 - štíhlé půlkmeno. Považoval jsem Rosanu za překonanou odrůdu a hodlal ji vyměnit. Poté, co nadšený kamarád ze Žďáru n. Sázavou po mě chce další stromek pro sebe i souseda, říkám si: "Něco na té Mary je". Bez postřiků, bez... celý příspěvek >
Beni Shogun, 8.10.2017
Jistěže. Nikdy jsem něměl problémy s Goldenem, co se týče růstu, plodnosti nebo namrzání. Jenom ty plody byly podprůměrné. Drobnější (i s probírkou) a podřadné chuti. Někdy -  v mimořádně teplých letech - se zadařilo. Péči můžeme dát stromu... celý příspěvek >
Nahuštěné pupeny na letorostu, 8.10.2017
Pupeny jsou úplně normální, myslím, že jsou vegetativní (květní bývají kulatější), ale to je jedno. Nahuštění bývá způsobeno nějakou překážkou v růstu (teprve kořenící stromek, často mšice). Určitě se rozjede.
Vyměnit stromky?, 8.10.2017
Všechno, co roste, bych ponechal a nenahrazoval. Než by nový zakořenil, to ohryzání doženou.
Beni Shogun, 8.10.2017
náročnost pěstování této odrůdy.Tedy vězte, stejná jak u většiny To mi hlava nebere. Proč mi některé odrůdy (Rubín, Delor, Jonalord) narostou velikostně, barevně i chuťově k dokonalosti s minimální péčí a jiné (z rodiny Goldenů, Jonagoldů a Fuji... celý příspěvek >
Hruškový kvas, konec kvašení, 7.10.2017
Jestliže jste měl 21% cukru v hruškovém (doslazeném) kvasu, měl jste hodnotu pozdního sběru vinných hroznů. Pak je neprokvašený zbytkový cukr vcelku logický.
Čím vyčistit zelák?, 6.10.2017
Určitě je lepší vypít trochu manganistanu než dostat choleru. Ale to přece neznamená, že budeme konzumovat mangan, když nemusíme. Jestli pijete vodu z řádu, měl by mangan být pod limitem.  Kamarád kouří už 60 let, ale neznamená to, že je to... celý příspěvek >
Čím vyčistit zelák?, 6.10.2017
Manganu se nebojím, protože ho mám v pitné vodě co hrdlo ráčí.Mimochodem se manganistanem draselným upravuje voda, aby byla pitná Co ráčí hrdlo v pitné vodě nevím. Já tam mangan rozhodně nechci.   Na odstranění manganu z pitné vody se... celý příspěvek >
Určení odrůdy - byl jsem napálen?, 6.10.2017
u williamsovky je ochrana fungicídmi nevyhnutná (mám to odskúšané). Nemám nic proti funbgicidní ochraně, ale nevyhnutná není, Za plotem mé zahrady roste strom Wiliamsky u kravína, nikdy neviděl postřik a plodí si jako by se nechumelilo Inak... celý příspěvek >
Čím vyčistit zelák?, 5.10.2017
|Je třeba rozlišit dobře zasmrádlý zelák se startovacvími kulturami a zelák, co je cítit shnilým zelím. Co se týče trěch startovacích kultur, osobně na ně nevěřím. Bakterfie laktobacilů se nacházejí v zelí samotném, a to v řádově větším počtu než v... celý příspěvek >
Podnož St. Julien, 5.10.2017
Jiří, s Vaší poslední větou souhlasím, taky mám tuto podnož rád (třebaže je stále púroti myrobalánům v menšině). Zbytek příspěvku je citace z literatury, ale to nevadí, je tdobré připomenout, že podnože S.J. se není třeba bát ani tam, kde není úplně... celý příspěvek >
Lobo, 5.10.2017
Nezoufejte, bunny,  Lobo rozhodně není jen do lepších podmínek. U nás se mu celkem daří, na polohu nijak extra náročné není. Víc mu vyčítám citivost ke strupovitosti, kratší skladovatelnost a velikostně nevyrovnané plody. při extenzivnmíé... celý příspěvek >
Roubování hrušní, 5.10.2017
Rozdíl bude asi stejný jako mezi selektovanou podnoží a náhodným semenáčem. Hrušeň bude na té kdouli jistě růst i plodit. Ale stěží lépe a víc než na podnoži, která je za tím účelem šlechtěná.
Kam se poděl Šampion?, 5.10.2017
Některé dobré vlastnosti nelze Šampionu upřít. Sklizňová zralost je dlouhá, což je výhoda pro malopěstitele, první jablka dozrávají po letních, poslední se zimními. A mošt ze Šamionů považuji za top, burčák pak nejpodobnější vinnému. Škloda jen, že... celý příspěvek >
Další diskuze:  101102103104105>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika