Příspěvky uživatele - 191.123

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Napadené jahody - plíseň + molice, 30.9.2017
Z toho, co jsem pochytil já, se domnívám, že molice na jahodách jsou molice vlaštovničníkové. Ty mi několik let totálně likvidují veškeré brukvoviny, vysají jim "srdíčka" a ty nevyrostou. Na brukvích už zlikvidovat nejdou. Údajně přezimují na... celý příspěvek >
Přiznejte letos pravdu s výnosem a odolností odrůd, 9.9.2017
Opavsko. Když jsem na konci dubna viděl ty malé plody obalené sněhem, nečekal jsem nic. Vymrzla mi Clappova hruška a ryngle zelená, omrzla spodní polovina ořešáku. U ostatních stromků mráz a sníh jen udělal probírku (asi trochu větší než bylo třeba)... celý příspěvek >
Clingy, 13.8.2017
Četl jsem toto Vaše zhodnocení, ale množství plodů mi přišlo naprosto přiměřené velikosti stromu, takže jsem neprotrhával. V době pádu ledosněhu už byl strom po odkvětu, plody to i tak zvládly, takže palec nahoru (lépe než vedlejší Favoritta... celý příspěvek >
Clingy, 12.8.2017 Obsahuje fotku
Především podle tohoto vlákna jsem si před dvěma lety pořídil první cling - Catherinu a letos poprvé sklízím. Plody bez úhony přežily dubnové obalení ledem a sněhem, na velikost stromku jich dozrál asi optimální počet cca 10 kusů. Překvapila mě... celý příspěvek >
Deformace rajčat, 12.8.2017
No, já srovnávám jednotlivé odrůdy rajčat mezi sebou. Mám jich kolem dvaceti (odrůd) a SM3 byly opravdu mezi těmi prvními, co zrály. Byly první z velkých rajčat a rychlejší i než některé cherry odrůdy.  Jsem na jejich pozdní zrání zvyklý,... celý příspěvek >
Deformace rajčat, 12.8.2017
Reagoval bych rád na pozdní zrání San Marzana III. Tohleto byla vždycky pravda, přesto jsem je rád pěstoval proto, že se mi zdály mít nejvyšší odolnost k napadení plísní bramborovou. Letos jsem pod SM3 zkusil dát trošku hnojiva - fosfátového skla... celý příspěvek >
Plíseň bramboru na rajčatech 2017, 2.8.2017
Polovinu porostu na plném slunci jsem zatím nechal bez postřiku a plíseň není. Na druhém záhoně o kus dál (zastíněný třešní z východní strany) jsem od poloviny června (!!) aplikoval 2xRidomil, pak Acrobat a pak Ortivu. Jedna rostlina je totálně... celý příspěvek >
Hokkaido - zralost, 30.7.2017
Prosím o radu, jak poznat zralost dýně hokkaido. Ještě nikdy se jim nedařilo tak, jako letos, vždycky jsem sklízel až v září před zámrazem, jenže teď hokkaida zaplodila hodně a brzy a první plody už zhruba tři týdny nerostou, jsou vybarvené a stopka... celý příspěvek >
Sklizeň 2017, 28.7.2017 Obsahuje fotku
"Divoká" bazalka. Vyrostla si ve skleníku sama, jedna rostlina, tak jsem jí nechal prostor a takhle vypadá nyní. Listy "lettuce leaf" mohou směle konkurovat zelným listům. Až se jí bojím jíst :-) Základní vyhnojení půdy jen granulovaným... celý příspěvek >
Česká rajčata 2017, 23.7.2017
U nás (Opava), a konkrétně tedy ještě navíc u mě ("na větrné hůrce") na dozrání musím ještě počkat. Rád se potom podělím se zkušenostmi, mám kolem 25 odrůd rajčat dostupných na běžném českém trhu, které potřebuji nějak protřídit, už to byl na jaře... celý příspěvek >
Favorita Morettini 3, 22.7.2017
No musím se Vám omluvit, tuhle odrůdu jsem si v roce 2013 vybral právě podle Vašich recenzí a patrně i na tomto vlákně. Do loňského roku živořila v důsledku napadení kadeřavostí, plody velké jako třešně a kadeřavost vítězila i nade mnou až jsem... celý příspěvek >
Ovocné druhy pěstovatelné totálně bez postřiku, 22.7.2017
Třešně Karešova a Rivan sice kvalitou nepřekonají pozdní chrupky, ale zrají první týden v červnu, mají už skoro 30 let a nikdy jsme na ně žádný postřik použít nemuseli. Červivostí díky své ranosti netrpí a na špačky žádná chemie není :-)
Molice na kapustě, 29.6.2017
Louhoval jsem skořici, nevím kde kdy jsem to viděl nebo četl a v neděli důkladně postříkal všechny košťáloviny a mák. Odhaduju úbytek molic tak 40% ale úplně upřímně si myslím, že stejný dopad by měla i obyčejná voda, že jsem je prostě tím proudem... celý příspěvek >
Okurka hadovka - žloutnutí listů, 27.6.2017
Jednoznačně sviluška. Neváhejte a zakročte, Nissorunem zahubíte vajíčka, larvy a "vykastrujete" dospělce. Na bioagens je už asi pozdě.
Molice vlaštovičníková na brukvovitých, 25.6.2017
Dobrý den, ze zoufalství se obracím na vás s žádostí o radu jak na molici vlaštovičníkovou. Poprvé se objevila předloni, když na sousedním poli vládla řepka, a zničila odrůdu pozdních košťálovin (zelí a květák). Vloni při prvním výskytu jsem nasadil... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika