Příspěvky uživatele - 191.123

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Plísen bramborová na rajčatech 2016, 7.8.2016
Silně napadené listy ze spodních částí rostliny jsem odstranil především pro "provzdušnění" porostu, přecejen, dole bývá dost vlhko. Má toto smysl dělat preventivně? Zpravidla za normálních okolností otrhávám pouze listy ležící přímo na zemi.
To určitě nejsem, nad černí jsem uvažoval taktéž, nicméně podle dostupných informací se tato nemoc týká předně rychlených rajčat ve špatně větraných prostorách (a já je mám v otevřeném prostoru) - náchylných odrůd (napadené jsou Tipo, Toro, Tornádo,... celý příspěvek >
To, co vidíte na fotkách, jsou "zdravé listy", které jsem na rostlinách nechal po čištění v průběhu týdne. Napadené plody jsem odstraňoval v pátek večer, spolu s dozrávajícími plody (před postřikem) - tyto vyfocené byly ještě v tu dobu v pořádku a... celý příspěvek >
Plísen bramborová na rajčatech 2016, 7.8.2016 Obsahuje fotku
a nejméně napadené jsou zatím San Marzana
napadené plody Bejbina
Fotky z dnešního rána nejsou moc kvalitní, v případě potřeby můžu udělat další spíše večer, až zapadne slunce.
Acrobat šel dále na okurky, které společně s rajčaty dávají dohromady cca 40 m2. Bohužel, nemám možnost odvážit si z 10g sáčku 8g přípravku.
Rajčata 2016, 6.8.2016
To určitě je, mám ho už druhý rok. Stačí ale bohatě jedna rostlina, rajčata jsou opravdu rybízová a je jich velmi moc.
Plísen bramborová na rajčatech 2016, 6.8.2016
Zítra vám to nafotím. 10g byl originál sáček.
Samozřejmě, že jsem mohl v něčem udělat chybu. Ortiva šla preventivně zhruba v půli července, rajčata jsem kontroloval kvůli plísni téměř každý den. Po dvoudenním pobytu na chalupě jsem plíseň objevil na asi pěti rostlinách, Acrobat šel okamžitě v... celý příspěvek >
Připojuji se s prosbou o radu. Kolem půlky července dostaly rajčata Ortivu, minulou sobotu jsem zaznamenal první stopy plísně, tak jsem použil Acrobat a dneska můžu rajčata buď úplně zlikvidovat, nebo se pokusit uchránit aspoň ty zbývající zelené,... celý příspěvek >
Soumrak pěstování meruněk z Escande?, 29.5.2016
Pane Petře, případně ostatní, dokázali byste mi poradit s výběrem mezi Spring Blush a Radkou? Mám místo jen pro jeden stromek, chtěl jsem meruňku co nejranější (pozdní už mám VP a Bergeron) a váhám mezi těmito... Spring Blush asi vede raností, Radka... celý příspěvek >
Řepka - postřik, 10.4.2016
Vítejte v klubu... 10.4. a řepka má za sebou už tři postřiky bůhvíčím, z čehož ten druhý byl prováděn za docela větrného počasí... Nicméně je i hůř, loni na podzim jsem jednoho dne objevil v zahradě několik suchých slimáků a slizové cestičky-  ... celý příspěvek >
Semenaření, 28.3.2016
Problém bude spíš s těmi černými zrny, já jsem kvůli tomu otevřel svůj sáček a ačkoliv ty moje jsou namořené na růžovo, vypadají "zdravě". Se zkouškou klíčivosti souhlasím.
Surfínie, 28.3.2016
Chtělo by to aspoň obrázek, ale nebojte se jim dát ještě čas. Teď přibyde světla a brzy se rozjedou raz dva. 1cm je ještě dost málo, navíc nemáte co zaštipnout, když nemají stonek. Pokud už dlouho neudělaly žádnou změnu, přesadit, nebo... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika