|
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 1.8.2023 Včera jsem provedl postřik proti 2.generaci obaleče.Dopoledne bylo příhodné počasí a dle ASME je moje lokalita na 95% líhnutí.Použit Madex.Vzhledem prádelnímu počasí které nás nyní čeká, ošetřena také réva přípravkem Karathane New.
Zahradě zdar -... celý příspěvek > |
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 24.7.2023  Kdysi jsem takovou informaci o Spintoru také zachytil jako KUKY a mávnutím proutku byl v zeleném seznamu.Nyní je povolen bez omezení i když má větší toxicitu proti přirozeným nepřátelům obaleče a hlavně včelám.Toxicita na včely je v červeném... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2023, 23.7.2023 Také zatím čekám. Dle SRS - Aegri je u nás líhnutí housenek 2.generace na 85%.Zítra bude nové upřesnění.Stříkám přípravkem Madex a po 7÷10 dnech opakovaně znovu ošetřím.Záleží na intenzitě a počtu slunečných dnů.
Zahradě zdar - Mičurin II (470... celý příspěvek > |
 |
Změny ve fóru ++++, 23.7.2023 Od čtvrtka do včerejšího odpoledne jsem byl na zahradě a věnoval se mým svěřencům, spíše záchrana o přežití pro velké sucho.Zde se odehrávala nebyčejně emotivní výměna názorů.Bylo to hustý ale vyčistil se částečně vzduch.Oni ale nepřestanou.Stále... celý příspěvek > |
 |
Změny ve fóru ++++, 19.7.2023  PzP najděte si za registrací 234.24 na otazníku kdo ji provozoval a využívá.Nenechte ze rozhodit jazykem.Raději dám přílohu.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m) |
 |
Změny ve fóru ++++, 19.7.2023 Nechtěl jsem na toto téma již reagovat ale pokud se ohání mým příspěvkem 234.24 alias IH musím dodat, vycitili že by tomuto fóru mohli dát poslední ránu a tak se snaží.Hrát si na slušňáky a jako vždy vše překrucovat.Dělali to tak vždycky.Pohoršují se... celý příspěvek > |
 |
Jaké brambory - ze sklepa nebo sadbové?, 19.7.2023 Také mám brabory po malých frckách z důvodu výsadby stromů a malé plochy.Už sklízíte a já jsem se ani neodvážil podívat co mám pod velmi ranými bramborami.Sázel jsem letos pozdě.V dubnu bylo na zahradě bahniště a v poslední době zase neprší.Asi od... celý příspěvek > |
 |
Rouby jabloně, 17.7.2023  V předcházejících příspěvcích jsem řešil jak podpořit růst roubu na plodící jabloni Melrose.Volba padla na razantní zmlazení nosné odrůdy.Na obr.1 je detail roubu po dvou letech před zmlazením.Obr.2 po zmlazení a obr.3÷5 výsledek zásahu.Nyní má roub... celý příspěvek > |
 |
Změny ve fóru +++, 17.7.2023 Na mě to dělá posledního půl roku dojem jako řízená likvidace tohoto fóra.Údajně se změnil majitel a co provedl?Změnil zažité pravidla které tu byly nastaveny a fungovaly.Nyní je to pouze nepřehledný zmatek kdy něco funguje a následně zase nefunguje.... celý příspěvek > |
 |
Letny rez jednorocnych stromov, 11.7.2023 Především, zastavte přihnojování aby novým letorostům mohly do zimy vyzrát pletiva a přežily zimu bez mrazového poškození.Soustřeďte se na budoucí tvar založené korunky.Letorosty jsou nyní ještě pružné a lze je vhodně ohýbal od terminálu pokud rostou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Škůdce nemoc?, 27.6.2023 Paní Lído děkuji za odkaz.Vy jste na to kápla.Obrázek tam sice není ale popis přesně sedí na pozvolné propukání choroby a její příznaky.Zároveň děkuji všem kteří se vyjádřily bez nenávisti a nálepkování jako ten přivětivý pán 61.249.
Ještě se... celý příspěvek > |
 |
Škůdce nemoc?, 26.6.2023 Vladimíre, celá léta fotky z mobilu převádím na google fotky a odtud na zahrada.cz.Celou dobu nebyl problém s formátem fotodokumantace.V posledním měsíci či dvou je formát ala kukátko.Kdo myslíte, že udělal nevhodnou úpravu já a nebo... celý příspěvek > |
 |
Škůdce nemoc?, 26.6.2023 Omlouvám se za dotaz.Po uložení a prohlédnutí snímků přílohy v takovém formátu zobrazení nelze nic pořádně určit.Provozovatele to nijak nevzrušuje - stále mlčí.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m) |
 |
Škůdce nemoc?, 26.6.2023  V atlasu chorob jsem nenašel příčinu onemocnění.Obracím se zde na zkušené vinaře s pomocí určení chřadnutí révy.Révu Nero mám jistě aspoň 15 let.Normálně se vyvíjela a plodila.Asi před 6 lety se na levém rameni objevil jeden letorost s touto poruchou... celý příspěvek > |
 |
Roubování na pařízek, 21.6.2023  Konečně jsem se dostal k nafocení roubovanců na podnožový pařízek.Na obr.1a2 je je asi šestiletá podnož M9 původní odrůdy Ananasová reneta - pěstitelský omyl.Na obr.3a4 je rok a půl vysazená podnož M7 původní odrůdy Admiral - pro mě neperspektivní.Z... celý příspěvek > |
 |