|
Kvas ze švestek "na pokračování", 20.10.2018 Jeden z důvodů proč bych byl k prodejci skeptický, je už návod k použití:
(Pokud se ohání něčím podobným, vůbec nic o dané problematice neví!!!)
Copy OCR z Honzova obrázku:
Kultivované nássdové kvasinkg pro evocné kvass Osmoticky odolné... celý příspěvek > |
|
Kvas ze švestek "na pokračování", 20.10.2018 Nekde jsem tady i cetl prispevek Rafaela, ze v letosnim horkem lete ma take pomalejsi kvaseni a vypada to že přírodní kvasinky si s touto teplotou tezko poradi. Honza
*
Ano, psal jsem to. Sbírané švestky byly úplně horké a bouřlivé kvašení ani... celý příspěvek > |
|
|
|
Sezona výsadby ovocný stromků začala, 19.10.2018 Beru to už z toho pohledu, že velké vitální stromky se blbě balí, ostříhat si je prodejce, zkrátit, netroufne, i když na škodu by to nebylo, tak pro zásilkový prodej si nechá, nebo použije ty menší.
(Nechtěl jsem přímo napsat ty neduživé... Co si... celý příspěvek > |
|
Sezona výsadby ovocný stromků začala, 19.10.2018 Internet mám rád a eshopy taky. Už dost dlouhou dobu je využívám. Včetně následných služeb České pošty na které si nemůžu ani v nejmenším stěžovat.
Ale kupovat tímto způsobem stromečky mi přijde až už poněkud úchylné v tom směru.
Nějaké rouby,... celý příspěvek > |
|
Destilace - základní dotazy, 19.10.2018 Ano, přesně tak jsem to myslel a mám to i léty prověřeno.
*
Ale, jak se píše na tom destilátorském blogu má v jistých situacích to ředění lutru opodstatnění. Nápravu vad, odstranění kalicích látek - olejů z některých surovin apod.
Ale v běžné... celý příspěvek > |
|
Destilace - základní dotazy, 19.10.2018 Omluva - oprava!!!
Kvůli vyšší počáteční teplotě varu směsi se lépe oddělují nízkovroucí složky...
Rafael. |
|
Destilace - základní dotazy, 19.10.2018 Jak to vzniklo..., to ředění lutru na 30% před 2D?
Velmi jednoduše to lze pochopit. Kvůli nižšímu varu směsi a tím pádem snažšímu oddělení úkapu. S tím souvisí i mýtus o obrovské jedovatosti toho úkapu který obsahuje hlavně methanol který má na... celý příspěvek > |
|
Destilace - základní dotazy, 18.10.2018 Teplota, neboli bod varu je závislá na koncentraci složek ve směsi. A obsah jednotlivých složek je závislý nejen na druhu suroviny, ale i na průběhu kvašení. A to může i ve dvou vedle stojících sudech ze stejného ovoce probíhat odlišně. Proto není... celý příspěvek > |
|
Jablkovy kvas meranie cukru, 18.10.2018 Valašské království.
Rafael. |
|
Jablkovy kvas meranie cukru, 17.10.2018 Pokud měly "JEN" 20-22°Bx a nebyly docukřené, (což by bylo absolutně zbytečné mrhání cukrem), tak by ještě kvasit měly. A pokud se vinou nižší teploty už kvašení zastavilo, tak se kvasu nic nestane protože lihu už obsahuje dost.
(Já jsem své rané s... celý příspěvek > |
|
|
|