Příspěvky uživatele - 130.20

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Náhrada za Idared, 5.11.2008
Vědomě odbočuji od tématu. Pro mne zajímavá odrůda (nikoliv náhrada za I.) byl Spencer. Několik let - pokud žil z jámy a strom byl mladý - dával nádherná, chuťově excelentní jablka, za která bych mu odpustil všechny ostatní nectnosti - hlavně... celý příspěvek >
Náhrada za Idared, 4.11.2008
Samozřejmě i starší odrůdy "zbrokovatí", u Spartanu jsem to viděl ale až u staršího čtvrtkmenu a plodů nebyl nějak obrovský nadbytek, spíše zapracovala chudá půda, když jáma po výsadbě už nestačila. Bláhovo jsem sázel v roce 1968, první tři... celý příspěvek >
Ještě k odrůdám. Idared není chuťově špička a strupovitost snad přitahuje. Jeho nejlepší vlastnost se někdy nazývá plasticita - velmi dlouhý čas konzumní zralosti. Jablka z klimatizovaných skladů jsou v květnu jako čerstvě utržená. U nových odrůd... celý příspěvek >
Pokud jde o novou výsadbu, což je radikální a a mně osobně blízké řešení, provedl bych to ještě teď na podzim. Novým stromkům prospěje, když je nedáte na stejné místo jako staré, mohou i několik let utěšeně růst v sousedství starých a až přijde čas,... celý příspěvek >
Tak nevím, jestli mi fakt prodali Idared, 4.11.2008
Paní Danielo, asi bych s takovou jistotou netvrdil, že to není Idared. Sám jsem měl na koupeném stromku Idared celočervený, s matnou, nelesklou a nemastnou slupkou, i dužnina byla trochu do žluta, chuť snad trochu více jonatanovitá. Jen o kousek dále... celý příspěvek >
Ontario, 4.11.2008
I když s tím vitaminem C to bude asi jako se železem ve špenátu, Ontario bych nezavrhoval. Jeho chuť je hodně závislá na vyzrání a vybarvení plodu. Vysokokmeny na zatravněném mírném jihovýchodním svahu mi dávaly Ontario téměř jako červené jablko,... celý příspěvek >
hnojení ovocných stromů, 4.11.2008
Je třeba to brát racioniálně. S tou blondýnou budete bez peněz daleko dříve a pak zbude dost času na adventní věnce i zimní údržbu nářadí. ZE
hnojení ovocných stromů, 3.11.2008
Ještě k dotazu na odborníky - i když se za něho nepovažuji. Intenzivní způsob pěstování, tj. maximální výtěžnost z plochy se bez hnojiv, postřiků a dalšího ošetření neobejde. Extenzivní způsob, kdy na ploše příliš nezáleží, dává pěstiteli možnost... celý příspěvek >
Jaké tvary stromů? A co s chátrajícím tělem?, 31.10.2008
Ještě jednu poznámku ke tvaru stromů. Souvislost podnož - odrůda - tvar se samozřejmě nedá obejít. Existuje často více možných řešení, ale někdy jsou vlastnosti odrůdy tak specifické, že úspěšné pěstování je možné jen v doporučených kombinacích. To... celý příspěvek >
Orezavanie jabloni, 30.10.2008
Kdy: v předjaří - březen, zač. dubna. Jak - k tomu je třeba co nejvíce údajů - odrůda, tvar, podnož, stáří, stav... a třeba i fotka. Ale to všechno tady už bylo, chce to trochu počíst. Z.E.
Jakou jabloň do zahrádky, 30.10.2008
Mám naprosto stejnou zkušenost, jen menší trpělivost. Šampion na jedné zahradě bujně rostoucí i velmi plodící. S nadějí a očekáváním brzské úrody jsem koupil nový stromek a po čtyřech létech marných pokusů o oživení - maximum přírůstků do 10 cm jsem... celý příspěvek >
Jaké tvary stromů? A co s chátrajícím tělem?, 30.10.2008
Vše, co popisujete, znám z vlastní zkušenosti - to však není čím se chlubit. Ale měl jsem velkou zahradu, na samotě u lesa a tam - mimo jiné krásný, přímo ztepilý vysokokmen Boskopského červeného s úrodou sice ne každoroční, ale když byla - ta byla.... celý příspěvek >
nové odrůdy jabloní, 30.10.2008
Přečetl jsem již více Vašich názorů a vážím si Vašich zkušeností. V tomto případě však Váš nálzor nesdílím. Přístup k zákazníkovi je otázka filozofie firmy, lze nabídnout maximum služeb za přiměřenou úhradu. Pokud zákazník vybírá z nabídkového... celý příspěvek >
Jaké tvary stromů?, 29.10.2008
Zpátky na stromy. Úplně náhodou jsem v prodejně Levnéknihy objevil útlou brožurku. Autor p. Zeman, název Pěstujeme štíhlá vřetena. Cena 19 korunčeských. Krásné fotky z autorovy zahrady, je vidět, že pěstuje stromy po ovoce. Myslím, že to má v hlavě... celý příspěvek >
nové odrůdy jabloní, 29.10.2008
Ad 197143 ze 17.10. Máte pravdu, ne každý může dělat všechno. Já, jako zákazník, kupující 2,3 či maximálně 5 stromků pro velkoproducenta nejsem zajímavý. Nebo také může být jiný pohled. Spokojený zákazník se vrátí. Má také okruh přátel a známých,... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika