|
Příspěvky uživatele - 6.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajčata 2021, 13.5.2021 Elen, to je asi jen dobře. I když bych to asi nenazval "překotný", spíš bujný.
Milan HP |  | Rajčata 2021, 12.5.2021 Vladimíre, tak jsem to taky pochopil a děkuju.
Trošku si myslím, že jsem psal o něčem jiném: tenkrát to řízkování mělo jiný účel. Byla to odpověď na Elen. A popisoval jsem svoji zkušenost. To, co budu dělat příští sezónu, ještě zkonzultuju s... celý příspěvek > |  |
|  | Molice vlaštovičníková na brukvovitých, 12.5.2021 Tak potvrzeno vizuálně: jsou tam a čekají. Ne rytíři v Blaníku, ale molice na vlaštovičníku. A včera už i vzlétly, což se předtím za chladného počasí nedělo (tedy pokud jsem si dobře všímal). Doufám jen, že ty vzlétnuvši budou hledat zase... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 12.5.2021 12.5.21 Uff, to byla fuška. A ještě bude. Během 3 dnů jsem vysadil jen 22 rajčat. Z obavy – myslím, že oprávněné – z nízké teploty půdy jsem je všechny vybavil „topením“ pod kořeny. Tedy směsí hnoje a čerstvě posekané trávy, prolité vodou v obrovské... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 12.5.2021 Elen, klonování, po staru řízkování, nevede k ranější sklizni, tedy alespoň ne podle mých zkušeností. Bez ohledu na to, zda uřízneme vrchol či použijeme zálistky. V roce 2018, když jsem ještě neměl dostatečné zdroje semínek, jsem dělal řízky z... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 12.5.2021 Waltře, tohle je moje oblíbená metoda, jak získat zelené plody na dozrání v interiéru na konci sezóny, tedy na zahradě. Loni jsem ale dopadl na hubu díky plísni - přežily jen řízky z odolných. Ostatní odešly snad ještě rychleji než jejich matky.... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 9.5.2021 9.5.21 Stále změny. Asi jsem kecal, když jsem minule napsal 15 cm. Nejspíš to bylo mnohem míň (jen sonda na kabílku). Teď, když mám čidlo na „klacku“, takže vím reálně hloubku, teplota ve 20 cm pod netkankou je 10,2°C a na volném záhonu 9,8°C. A to... celý příspěvek > |  | Teplota půdy a výsadba (nejen) rajčat, 9.5.2021 Happy, to samozřejmě budou, tedy oddělené. Ale fermentaci myslím víc prospěje voda tak do 40°C. A čpavek to uvolní mnohem míň, i když si nemyslím (žádná zkušenost), že tohle je závažné nebezpečí. Ten hnůj je totiž několik let starý.
Moje obava... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 9.5.2021 Vladimíre, s paprikami já stále váhám. Ovšem jsem dost vejš, takže Ty bys to asi mohl zkusit s úspěchem. Zítra půjde tak 10 rajčat nahoru. Půda v 20 cm ve dne je sice jen 10,2°C pod netkanou a 9,8°C na volno, ale teď ještě budou dva teplé dny, tak by... celý příspěvek > |  | Teplota půdy a výsadba (nejen) rajčat, 8.5.2021 Jak zapravíte? A co je to "koňská dávka"?
To množství je důležité, protože močovina může obsahovat biuret (česky to neumím, právě jsem to vyhledal), tedy něco, co je pro rostliny jedovaté.
Milan HP |  |
|  | Teplota půdy a výsadba (nejen) rajčat, 8.5.2021 Vařící přímo ne, ale horkou. Ano, to mne také napadlo. Jenže když to nechám otevřené, to teplo půjde do ztracena (a kopat díru dvakrát, na to už nemám síly). Takže namíchat směs ve velké nádobě, nechat nějaký čas nastartovat proces fermentace a pak... celý příspěvek > |  | Teplota půdy a výsadba (nejen) rajčat, 8.5.2021 Přesně tak. Jaký je rozdíl mezi koupenými jablky a koupenými rajčaty? Téměř žádný: omezený výběr, krásný vzhled a nic moc chuti (i když to se stále lepší). A jaký je rozdíl mezi obojími koupenými a vypěstovanýmí doma (i když se třeba nepovedou)? Ta... celý příspěvek > |  | Teplota půdy a výsadba (nejen) rajčat, 8.5.2021 Naprosto souhlasím s posledními 3 větami vašeho příspěvku. A vlastně to oceňuju, protože já zase rád píšu a hledám argumenty.
PéPé, všechno je tak, jak má být. Každý jsme nějaký, přes to vlak nejede. Není třeba se vysvětlovat: oživuje to diskuzi.... celý příspěvek > |  | Teplota půdy a výsadba (nejen) rajčat, 8.5.2021 Ach jo, zase jeden. Za své peníze si můžu koupit vše, co potřebuju. Lehnout do postele a jen spát, jíst, nic nedělat. Jenže já k životu potřebuju také nějakou aktivitu a radost z ní.
Jak bych vám to vysvětlil? Řekněme, že sjezdové lyžování je ta... celý příspěvek > |  | Teplota půdy a výsadba (nejen) rajčat, 8.5.2021 Sarkazmy o topných kabelech stranou. Mne jen zaráží, co pořád máte s tím trhem a cenou mých rajčat. Nikdy jsem nedostal za svá rajčata ani korunu, ať už za sazenice či plody. No, kdysi v hospodě, když ještě byla otevřená, mi za sazenice zaplatili pár... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|