|
Příspěvky uživatele - 6.138
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 19.5.2021 Evi, nezbyde mi nic jiného. Mám ale problém s místem. Nahoru je nemůžu dát ani v květináčích, tam jsou teploty, kdy by mohly růst, tak hodinu denně, ne víc. Takže začínám pomalu přesazovat, ale musím to dělat tady dole, aby přišly do relativně teplé... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 18.5.2021 Tak takhle slušně už to tam na chalupě dnes nevypadá ani náhodou. Už jsem mezitím někde psal (asi na Rajčata 2021), že se moje sazenice zhoršují. A že přerušuji další výsadbu na neurčito. Měl jsem také náhradní plán zasadit sazenice (5), které jsem... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata 2021, 17.5.2021 Evi, teď jsi mne přivedla na myšlenku, že bych mohl ty čtyři mušketýry (tedy ono jich je vlastně 5), co jsem na chalupu odvezl, ale nezasadil, šoupnout do květináčů a nechat je tam někde na trávníku. A porovnat s těmi v zemi. Šoupnu je jen do místní... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 16.5.2021 Alexi, to je přesně ten důvod, proč ho ještě nemám: zahrada je 15 km od bytu v činžáku. Takže si s tou myšlenkou vždycky pohrávám, když je studené jaro no a pak ji opustím z praktických důvodů.
Milan HP |  | Teplota půdy a výsadba (nejen) rajčat, 16.5.2021 Vladimíre, dělal jsem velký nákup v zahradnictví, takže přesně Ti to neřeknu. Mám dva rozměry, 1,6 x 5 a 1,6 x 10 m. Ty kratší malinko pod stovku a ta delší ke dvěma (nebyl to úplný dvojnásobek): 98 resp 189 Kč. Přesnost na korunu nezaručuju. Je to... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 16.5.2021 Alexi, je to přesně tak: v určitých podmínkách (bez jižních či podobných oken a možnosti regulovat teplotu) lze vypěstovat sazenice schopné života, ale ne moc silné a odolné. Na to je opravdu potřeba přisvětlovat. A dospěl jsem k názoru, že jim líp... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 16.5.2021 Vladimíre, obdivuju Tvoji vitalitu. A dá se říct, že nejsi "troškař". Hlásím se do ochutnávací poroty.Budeš přece potřebovat i subjektivní hodnocení, ne?
A potěším Tě, i když ne o rajčatech. Nejméně jeden z těch křenů od Tebe, co schly přes 14... celý příspěvek > |  | Teplota půdy a výsadba (nejen) rajčat, 16.5.2021  Slíbil jsem hlášení. Tady je: vysazuji postupně, první várka (9) šla do země v pondělí 10.5. Sazenice jsem opatřil tím výše zmíněným "vytápěním". Protože bylo teplo a slunečno, prolil jsem to vodou ze sudu a nechal otevřené několik hodin. Když jsem... celý příspěvek > |  | Paprika Rodrigo, 15.5.2021 Vašku, v tom je právě můj kámen úrazu: nemám ani jedno. Mám sice "balkonovník", takový kříženec polykarbonátu a fólie na západním nekrytém balkóně, jenže ten je přednostně obsazen sazenicemi rajčat (a ty tam jdou nesrovnatelně líp než doma). Jeho... celý příspěvek > |  | Rajčata 2021, 15.5.2021 Kvarku, na férovku to není žádná sláva. Ale rajče je docela životaschopné, takže pokud nastanou dobré podmínky a půda bude teplá a přiměřeně vyhnojená, nejspíš se vzpamatují a plodit budou. Později a méně, ale budou. Jenže ten háček je v tom, že půda... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata 2021, 15.5.2021 Vladimíre, nic si z toho nedělej, tady u nás na trhu takhle běžně prodávají papriky. V roce 18 jsem nějaké koupil, protože jsem svoje ještě neměl vůbec. Byla to bída, někde jsem i psal, že ten chlap se dopustil krutosti vůči rostlinám. Myslím, že to... celý příspěvek > |  | Paprika Rodrigo, 15.5.2021 Jsou výstavní. O takových si tak leda můžu nechat zdát. A letos je to ještě horší než jindy: trpěj chudinky stále doma, ačkoliv už měly být v zemi. Ta je ale pořád studená, takže čekám a čekám. Potřebuje to několik slunečných dní, aby se to aspoň do... celý příspěvek > |  | Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II, 14.5.2021  Tak takhle vypadají moje vysazená rajčata dnes. Obr.1 - výsadba 10.5.; 2 - 11.5. a 3 - 12.5. Na dvojce jsem přidával netkanou teprve dnes. Trojka je jen začátek dlouhého záhonu, takže zatím nemá nic.
Milan HP |  | Treba z plánt, rajčín a paprík, po zasadení do zeme, odstrániť púčiky kvetov?, 14.5.2021 Omlouvám se, ale zapomněl jsem se zmínit o tzv. superkvětech u velkých biftekových odrůd rajčat. Ty se vyštipují, protože jinak hrozí, že rostlina vytvoří superplod (to jsou ta "největší rajčata na světě"), ale jinak nic moc dál.
Milan HP |  | Treba z plánt, rajčín a paprík, po zasadení do zeme, odstrániť púčiky kvetov?, 13.5.2021 Ty sazenice jsou parádní, je vidět, že mají i bohatý kořenový systém. Vyštipování púčikov bych v žádném případě neřešil u rajčat. Jsem toho názoru, že rostliny samy ví, na co mají a na co ne. A to druhé buď shodí nebo se to prostě dál nerozvíjí. A... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|