Příspěvky uživatele - 100.59

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015, 23.3.2017
Tak to beru z5- po dvou dnech jsem kouknul na stomy a ouško je už taky na spadnutí, víkend to jistí. Zato nechám až budu stříkat meruně, tak zbytkem dojedu jádroviny. Určitě ho 1-2x použiju na list jako systemický. Myslel jsem, že jsem po mědi... celý příspěvek >
Vertikutace podzim - jaro?, 21.3.2017
Doporučuje se 2x ročně a do kříže, já už kutám jen na jaře - není to jen o provzdušnění ušlapané zeminy, ale hlavně o provzdušnění odstraněním po zimě odumřelé travní hmoty, spadaného listí, mechu... Takže záleží na stavu - vzhledu... celý příspěvek >
Jarní řez po Šittově řezu, 15.3.2017
Neřešila se tady už tato meruňka u plotu kdysi? Pro mě to je přehuštěné, pokud dobře odkvete, je u meruňky zpravidla třeba probírka plodů po 10cm, jinak budou jak přerostlé třešně. Za sebe bych prosvětlil, odstranil výhony rostoucí do koruny nejen u... celý příspěvek >
Zkuste fotku, těžko se vyjadřovat k pacientovi, kterého lékař nezná
Možná jsem měl dodat, že cílem Šittova řezu není jen kompaktnější tvar, ale především více plodného dřeva, takže by byl nesmysl vše hned na jaře odstraňovat, pokud máte ale na konci "štětky" nových letorostů, abyste zabránil přehuštění, musíte je buď... celý příspěvek >
Já Šittůvův řez používám taky a následující rok postupuji takto: Z nových výhonů vyberu nejvhodnější co do směru a síly pro pokračování kosterní větve a ten ponechám. Je-li v prvních letech dlouhý nad cca 40cm, tak ho v období květu ještě zakrátím na... celý příspěvek >
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 8.3.2017
Dichlofluanid
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 8.3.2017
...ako bývalý včelár... Calypso bylo vyřazeno údajně právě kvůli průšvihům s včelami; nakonec zde se také najdou zastánci postřiků "do květu". Na druhé straně fungovalo výborně systemicky i zálivkou (květináče), což umožňovalo aplikaci v bytě. Takové... celý příspěvek >
Topaz, 28.2.2017
Já bych řezal, že by se neposadil! Podle mého gusta zbytečně přehuštěné v koruně, prosvětlit, nebát se, rozevírat do stran. Topazy mají sklon být menší. Možno řezat na více etap - letní řez.. Daník
Vinaři z okolí Frýdku-Místku, 27.2.2017
Sice nemám ambice prohlásit se za vinaře, ani vyrábět víno (zatím to přenechávám svým jihomoravským příbuzným, kterým otec zanechal i svůj zděděný vinohrad), ale nějakou řádku let už tady taky dělám pokusy. Konkrétně v Beskydech na chalupě mám... celý příspěvek >
Mrazuvzdornost fíkovníku a olivovníku, 25.2.2017
Jakou máte odrůdu? Já jsem dnes vynesl olivy, Tomel Tipo a odzimoval fíkovník Brown T. Zjevně se musím poučit - keř byl obalený dole netkanou textilíí, na ní bublinka a uvnitř listí - tam vypadá ok, ale horní část byla jen obalená bublinkou a... celý příspěvek >
Co Vaše réva 2017, 25.2.2017
Na JM réva "plače"
Moruše, 22.2.2017
Tak bude mít vliv odrůda. Trnavskou nemám, Kagayamae se mi oklepává sama a co jsem v okolí zaznamenal u M. alba je většinou nastláno bez rozdílu barev. Lépe mi drží pendula..někdy.Trnavská je prý možná nigra x alba, pokud se to vůbec ví přesně. Tedy... celý příspěvek >
Jak zateplit základy zapuštěného skleníku?, 22.2.2017
Do polystyrenu se přidávaly v minulosti bromované zpomalovače hoření, skončilo to někdy cca rokem výroby 2012 (?), dělá se z toho teď trochu drama, otázkou je, kolik se jich může dostat takto do organismu v porovnání s jinými materiály takřka denního... celý příspěvek >
Jak zateplit základy zapuštěného skleníku?, 22.2.2017
Také se vždycky snažím ušetři a pak toho lituji... Lahve moc fungovat nebudou, vzduch v nich se zakrátko ochladí na teplotu venkovní zeminy a promrznutí se krátce oddálí. Nakonec pokud nebude ve skleníku zdroj tepla (topení, hnůj) a nebude svítit... celý příspěvek >
Další diskuze:  161718  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika