Příspěvky uživatele - 61.187

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Goldstar, 9.6.2018 Obsahuje fotku
Goldstar nemám, ale reagoval jsem naprosto stejně jako vy, když jsem poprvé uviděl plůdky odrůdy Sirius. Cítil jsem se podveden a měl jsem zlost na prodejce. Avšak dopadlo to dobře, je to Sirius.
Rubinola - řezat či nechat být?, 7.6.2018 Obsahuje fotku
Pokud si mohu u jabloňových odrůd vybrat mezi odrůdami náchylnými ke strupovitosti a odrůdami odolnými k běžným rasám strupovitosti, potom jednoznačně volím ty odolné. Nemám zde co řešit. Fandím Střížovickému i Holovouskému šlechtění a přeju jim, aby... celý příspěvek >
Brambory 2018, 6.6.2018 Obsahuje fotku
Když pršelo, říkal náš dědek Josef ve stejnojmenném románu Jaroslava Matějky, že  "bodó velký brambore.ˇ Včera u nás slušně napršelo, řekl bych na poslední chvíli, neboť natě se už začínaly rozklesávat. V mysli se mi hned zrodila otázka: ˇBodó... celý příspěvek >
Ocet, sůl, voda a saponát jako herbicid, 5.6.2018
Namíchal jsem to loni a postříkal rozrůstající se keříky trnek a dřišťálu, z kořenových výmladků. Dřišťál uschnul docela ale trnky letos znovu tvoří kořenové výmladky.
Roubování, 1.6.2018
Zdravě rostoucímu stromku na jaderničkové podnoži to bude slušet bez ohledu na to, jestli se jedná o starou nebo o novou odrůdu. Ale pokud bude ta odrůda schopná plodit pěkné a chutné ovoce i bez fungicidního ošetření, bude to bonus pro vás i pro... celý příspěvek >
Kopřivová jícha, 1.6.2018
Jíchu si přecedím přes sitko do plastového kanystru se šroubovým uzávěrem, který pochopitelně úplně nedotahuji, protože jícha může ještě dokvašovat... a je po smradu. Ten neskutečný smrad z jíchy o kterém píšete je normální, letos i ta plíseň na... celý příspěvek >
Roubování, 1.6.2018
A proč trváte na staré odrůdě? Já bych na vašem místě volil k vámi zmíněné odolnosti proti houbovým chorobám, jakoukoli odrůdu, která nezbytně nevyžaduje probírku plodů. Například Angold, Rubín/ Bohemie, Orion nebo Sirius.
Kedy odstrániť pásku, 28.5.2018
Zaškrcení páskou z PVC je určitě méně závažné, než vylomený roub s bujným přírůstkem.
Test letošního jara, 28.5.2018
Díky za radu. Síran draselný a Superfosfát ve formě zálivky bude vhodný?
Test letošního jara, 28.5.2018
Letošní téměř ideální nástup jarních teplot bez mrazivých zvratů, ale švestek bude jen pár, přestože stromy kvetly bohatě. Loni vynechaly úplně po předchozí dvouroční nadúrodě. Budu je muset před zimou pohnojit fosforem a draslem. Jabloně mají... celý příspěvek >
Pokrútené listy zemiakov, čo to môže byť?, 23.5.2018
Nezdá se mi pravděpodobné, že by aerosolový obláček herbicidu "dosedl" právě jen na jedno místo v brambořišti a způsobil pokroucení výhonů a listů na jediném keříku. Mám spíše podezdření na sadbový brambor. A to co píše KUKY může být pravda, ale v... celý příspěvek >
Pokrútené listy zemiakov, čo to môže byť?, 22.5.2018
Nevím nevím. Mě se to stejné objevilo na jedné jediné rostlině ze zakoupené sadby Anuschka, ale jevilo se mi to tak, že defornované výhony byly již když se objevily na povrchu půdy. Přiznám se, že jsem z toho byl pěkně vyděšený a teď jsem zatím rád,... celý příspěvek >
Jonathan, Red Delicious, Boikovo, Sudetská, 2.5.2018 Obsahuje fotku
Letošní jaro připravilo krásnou podívanou na dva monumentální staré stromy Sudetské renety, o kterých jsem zde psal dříve. Jestli nám to kroupy nepřekazí, necháme si se sousedem vypálit čístou Sudetskou renetovici
Kvitnú jablone, 30.4.2018 Obsahuje fotku
Letos díky mimořádně teplému dubnovému počasí, máme na Drahanské vrchovině  "pouze" dvoutýdenní zpoždění v kvetení jabloní, oproti podunajské nížině p. Hlavatého. To není vůbec špatný začátek. Snad nebude vůbec špatný také konec letošní sezony.... celý příspěvek >
Melrose - príbeh stromčeka, 23.4.2018
viktor viktor - co se týká terminologie, tak jste evidentně zapomněl na vrúblovanie.  Ale na příběh stromečku se docela těším,
Další diskuze:  111213  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika