|
Příspěvky uživatele - 19.63
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Obrývání stromů, 7.10.2018 Mi se úhor pod stromky vůbec neosvědčil. I když na semenných podnožích.
Dělal jsem to hlavně proto abych se nemusel trápit se sekačkou kolem kmenů. Co jsem nejvíc nesnášel a nesnáším, je boj s trávou. A taky to pěkně vypadalo...
Ale protože... celý příspěvek > | | Jablkovy kvas, 7.10.2018 Můj děd kvasil švestky v cca 300l kádích. Přikryté jen halabala dřevěnými víky nebo zasypanými pilinami, řezankou ze slámy apod. Plesnivé koláče byly i půlmetrové, ale i tak byla slivovice pitelná. O tom kolik nezkvašeného cukru přišlo vniveč když... celý příspěvek > | |
| | Teplota a rýchlosť kvasenia, 6.10.2018 Při vytvoření pro kvasinek ideálních podmínek trvá kvašení 2-3dny.
Těmi podmínkami jsou ideálně rozmělněná surovina, přiživení kvasu, svým způsobem i kyselé vhodné pH, ale hlavně teplota a přidání aspoň 1/10 silně rozkvašeného a vitálního... celý příspěvek > | | Vápno do kvasu pred destiláciou - áno alebo nie?, 6.10.2018 Je to blábol.
Mimo toho, že tím způsobem pálenice chce mít zneutralizované a ne velmi kyselé výpalky a tím si ulehčit práci s jejích likvidaci, nevidím v tom žádný racionální důvod. Ba spíš naopak protože takovým dávkováním zásad se kvas přivede do... celý příspěvek > | | Jablkovy kvas, 6.10.2018 Nechci a ani nemůžu o té stránce, webu, tvrdit, že je špatná a zavádějící. To ne. Ale v některých směrech tomu tak je.
Když jsem jim tam něco v tom smyslu, upozornil je na některé nepřesnosti, nezveřejnili to v diskuzi. Což se mi nelíbilo.
(Pan... celý příspěvek > | | Deka se propadá, ale cukr ukazuje 7%, 6.10.2018 Propadání deky může být způsobeno i zastavením kvašení vlivem nižších teplot. Není to vždy o tom, že kvasinky zabil vysoký obsah alkoholu.
Ale jak píše p. Vysloužil není na co čekat. Mohlo by to udělat více škody jak užitku.
Nemám rád hustoměry v... celý příspěvek > | | Grávštýnské červené a Jadernička moravská, 5.10.2018 S Gravštýnským zkušenosti nemám, nicméně obě odrůdy mi přijdou spíš vhodnější na průmyslové zpracování než do sklepa k jídlu a na uskladnění.
Jaderničku na semenáči - vysokokmen znám velice dobře.
Obrovský, dlouhověký solitérní strom který hravě... celý příspěvek > | |
|
|
|
|