Příspěvky uživatele - 150.232

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Aký je to druh borovice, 5.10.2014
Tipl bych si na pětijehličnotou P. cembra...
Korejská jedle reznutí a opadávání jehličí, 30.9.2014
Mám něco podobého (asi stejné) na mladé A.k.(výška cca 1,2 metru). Tři metry od ní mám stejnou, již přes tři metry vysokou, která je zcela v pořádku. Na tuto mladou mě stříkali v noci závlahy (už jsem to předělal) a není dostatečně osluněna. Myslí... celý příspěvek >
Obnovit zasypanou studnu?, 30.9.2014
Pokud je nutná ventilace (kvůli vydýchanému vzduchu), jsou navrhované způsoby větrání nedostatečné. Vhodný je správně dimenzovaný ventilátor a lutny o požadovaném průměru a délce.
Obnovit zasypanou studnu?, 29.9.2014
Kvalita vody je závislá na místních geologických a hydrogeologických podmínkách a nikoli na hloubce studny (v různých regionech se to dost výrazně mění). Většina současných kvalitních čerpadel má výtlak 80 až 100 metrů. Čerpadla do kopaných studní... celý příspěvek >
Obnovit zasypanou studnu?, 28.9.2014
Aha, tak se omlouvám, s tou hloubkou jsem se spletl já. I tak ale zastávám názor, že tato debata je zatím zbytečná. Nejprve by měl proutkař říci, jestli má další práce smysl. Vybrat zasypanou 40-ti metrovou studnu a vyčistit ji není pro odbornou... celý příspěvek >
Obnovit zasypanou studnu?, 27.9.2014
Stando, hloubka studny není nyní 19,5 metru. Tazatel píše, že je studna nyní zasypaná a zda ji má cenu vyčistit. A nestrašte ho s CO2. Mohu k tomu dodat jen, že pokud se jedná o roubenu studnu (skládanou z kamenů), pravděpodobně nebude dostatečně... celý příspěvek >
Co je to za strom či keř?, 22.9.2014
To není těžké... Můžete, prosím, ještě doplnit, jestli kvete začátkem nebo koncem léta? Více info najdete pod heslem "tamaryšek". 
Jak zpřírodnit břeh foliovaného jezírka, 12.9.2014
Nepochopil jsem, jestli vysoké břehy zakrýt ze strany jezírka nebo z venkovní strany. Já budu k současnému jezírku přizdívat cca 2 řady ztraceného bednění, aby vznikl schod, o kterém jsem psal v minulém příspěvku. Z vnitřní strany budou skládané... celý příspěvek >
Jak zpřírodnit břeh foliovaného jezírka, 12.9.2014
Obvykle se doporučuje ukončovat jezírko cca 20 x 20 cm schodem po celém obvodu (fólie končí na úrovni povrchu, tj cca 18 cm nad hladinou). Hladina vody by měla tento schod zaktývat jen několik cm. Tento prostor se vyskládá placáky (na geotextílii).... celý příspěvek >
PH metr - jaký, 1.9.2014
Až budete mít zkušenosti, tak napište, jak jste dopadl s měřením teploty u dna. Kromě problémů s vodotěsností sondy jsem ještě zjistil poměrně velkou toleranci (třída přesnosti) u meteostanic. Takže jestli je tam 4 nebo 6 stupňů (což by nás zajímalo)... celý příspěvek >
Magnolie Genie, 17.8.2014
Genii jsem kupoval poměrně malou, cca 80 cm proutek. Přes první zimu jsem ji dopěstovával v květináčí a následující jaro vyhodila přírůstek skoro dalších 80 cm. To se opakovalo i v následujícím roce a to už měla, myslím, 8 květů. V současné době se... celý příspěvek >
Firma Lukon Glads, 14.8.2014
Je fakt, že u dvou odrůd od Lukon Bulbs mám podezření na virus, v pozdějším létě ale krabacení listů skoro zmizí a rostliny normálně bohatě kvetou (což si myslím, že pokud jsou opravdu nemocné, tak by nekvetly). Kupoval jsem vždy po třech kusech a... celý příspěvek >
Borovice, 11.8.2014
5 metrů je ošidná výška. Naprostá většina zakrslejších borovic roste jen do 2 až 3 metrů a pěkně pomalu. Zkouším P.d. "Umbraculifera, P.n. "Hornibrookiana", P.w. "Nana" a další (po mnoha letech je to jen nízké "křoví"). Sám jsem toto před lety řešil... celý příspěvek >
Magnolia stellata - 2. kvetení, 4.8.2014
Ano, hodně kultivarů opadavých magnólií má druhé kvetení. Často mě koncem léta kvete nejen Susan (u které je to skoro normální), ale i Soulangia, Genie, Sieboldii a další. Jedná se ale, o proti jaru, jen o pár květů. U Stelaty jsem zatím druhé... celý příspěvek >
Zavlazovani thuji, 1.8.2014
Hlavně se zde nebavíme o nějakých 60 metrech a výrobcích Gardena. Každý slušný výrobce kapkovacích hadic uvádí maximální doporučenou délku vzhledem k průtoku a tlakovým ztrátám.
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika