|
Sazenice révy nerostou, 4.6.2008 Měl jsem stejný problém, ale nakonec během června vyrašily. PET láhvi ustříhnete dno a uděláte di ní větrací otvory /několik 3x3 cm/. K sazenici zapíchnete kolík a lahev hrdlem nahoru na něj navléknete až k zemi. A máte zasenici v miniskleníčku. A... celý příspěvek > |
 |
Cibule - pokroucená nať, 3.6.2008 Květilka cibulová |
 |
|
 |
Některá réva pláče, 29.5.2008 Dík, slyšel jsem to. Ale nezalévám a pomohlo to! |
 |
Co je to za chorobu?, 29.5.2008 Pozor na přípravky proti plevelům v trávnících, obsahují stejné látky jako používané v obilí. Při silnějším větru se kapénky nebo výpary šíří krajinou stovky metrů. |
 |
Některá réva pláče, 27.5.2008 Děkuji za odpověď, spíš se přikláním k velmi vydatné a časté zálivce. |
 |
Některá réva pláče, 27.5.2008 Dobrý den, réva prospívá, ale některé sazenice nepřestaly plakat /loňské dřevo/ Stříhal jsem v únoru, asi 2 cm za očkem, zatíral a zatírám vším možným. Už jsem asi o půl cm zkrátil výhon a znuvu zatřel voskem, nebo latexem. Ale tlak mízy je... celý příspěvek > |
 |
Hnědé fleky na listech rajčat, 22.5.2008 Myslím, že jsou opravdu vytáhlá a mají řídká pletiva. Když je postříkáte Dithanem nebo Ridomilem Gold, tak nic nepokazíte. |
 |
Hnědé fleky na listech rajčat, 22.5.2008 Vypadají jako spálená od sluníčka. Vypadají, že předtím byly někde ve skleníkových podmínkách. |
 |
Vinná réva Prim, 20.5.2008 Asi máte sazenici vysazenou mělko. Místo roubování je kryto voskem a vyčnívá asi 5 cm nad zem. Na to se navrší ten kopeček asi 10 cm vysoký. Pokud ještě neraší, tak bych ji přesadil. Čili skoro celý kmínek /podnož/ je kolmo či mírně šikmo vzemi.... celý příspěvek > |
 |
škumpa - alternativa, 16.5.2008 Herbicid GARLON do záseků, na řezné plochy, na list. Nehubí trávník. |
 |
|
 |
Červený rybíz - invaze mšic, 16.5.2008 Nebo Calypso, má krátkou OL. |
 |
Pomozte najít škůdce, 16.5.2008 Kočky zahrabávají výkaly do kyprých ploch. S oblibou do právě vysetých záhonů. |
 |
Poraďte - hořící láska, 15.5.2008 Není to srdcovka? Taková ta srdíčka, co teď kvetou? Bílá až tmavě růžová? |
 |
Rybíz - červenání listů - kroucení, 15.5.2008 Malé nenápadné mšice. Vzhledem k tomu, že první rybíz bude za pár týdnů, dopuručoval bych Calypso /OL 14/. |
 |
klíšťata na zahradě, 6.5.2008 Vakcíny jsou kvalitní. Vzhledem k tomu, kolikrát jsme očkováni od narození.... Jediný problém je, že to není povinné a jen za hotové. |
 |