|
Příspěvky uživatele - 191.123
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Pozdně letní jabloň - určení odrůdy, 1.9.2015 Zase na druhou stranu, když se dívám na fotky na internetu, na James Grieve by to asi docela sedělo. Nakonec, nemůžu s jistotou říct, že sousedova jabloň není nějaký "podvrh"... |  | Pozdně letní jabloň - určení odrůdy, 1.9.2015 Mám možnost srovnání se sousedovou "James Grieve Lired" (podle štítku lired, nevím jestli to je správně, nebo špatně označeno - štítek je psán ručně). JG nemá vystouplé lenticely a je více "mastnější" než toto jablko. Je možné, že by jiná verze James... celý příspěvek > |  |
|  | Pozdně letní jabloň - určení odrůdy, 1.9.2015  Dobrý den,
nevím si rady s určením odrůdy naší jabloně. Světle zelená jablka s výrazným světle červeným žíháním (na osluněné straně) mají spíše hranatý tvar, dozrávat začínají právě nyní - většinou tedy v první polovině září. K uskladnění se moc... celý příspěvek > |  | Clingy, 9.8.2015 Děkuji za radu :-) |  | Clingy, 9.8.2015 Dobrý den, budu kupovat tvrdku "darem" známému, který na ně pěje ódy, jelikož je kdysi někde jedl a byl z nich nadšený. Zřejmě mu nejvíce učarovala velikost plodů, proto mě zajímá porovnání Catheriny a Vinegoldu. Kdybyste mi mohl poradit, jakou z... celý příspěvek > |  | Cele rastliny rajcin obalene pavucinou, 16.7.2015 Jsou to svilušky a už jich máte docela hodně, jediná spolehlivá cesta v tomto stádiu je chemie. Doporučil bych Nissorun, který likviduje vajíčka a larvy. Dospělci sice postřik přežijí, ale nejsou schopní se dále rozmnožovat. Tři dny po aplikaci bych... celý příspěvek > |  | Surfinie nebo Petunie?, 7.6.2015 Zaštipněte to celé, nové výhony a květy vyrazí z paždí nejbližších listů. Většina těch obchodních značek "surfinií" netvoří semena, takže jestli necháte jeden květ odvadnout, uvidíte, zda zaschne, nebo vytvoří semeník a začne zrát. Může se jednat o... celý příspěvek > |  | Okurka Avantgarde, 15.3.2015 Já jsem tuhle odrůdu hned po prvním otestování vyřadil. Plody byly asi větší než u BTG, ale plíseň se na ni rozjela nejrychleji ze všech okurek, snad i v okolí. Během suchého období plody navíc hořkly. Průměrná salátovka, která se s Burpless tasty... celý příspěvek > |  | Okurka Burpless tasty green, 18.1.2015 Odrůda opravdu odolává plísni zdaleka nejlépe. Dva roky jsem ji pěstoval ve skleníku, vloni jsem ji nechal růst venku a v říjnu (!!!) jsem už ze strachu z mrazíků sklízel poslední plody. Úrodná a dobrá, na ostatní salátovky už kašlu. |  | Vysévání letniček, 18.1.2015 Vyséval jsem je předevčírem, na konci března stihnu ze semenáčků udělat ještě pár řízků a namnožit je. |  |
|  | Švestka v klinické smrti?, 23.8.2014 Ne, nenašel jsem jediný příznak něčeho, co by vedlo k opadu listů. V místě výkopu jámy zatím udržuji bezplevelný stav, dále je trávník, pravidelně sečený, ale nemulčovaný. Dnes jsou vrcholové části větviček zelené. Sám jsem zvědav, co bude se... celý příspěvek > |  | Physalis ze seminek, 17.8.2014 Zřejmě zde jde o physalis philadelphica. Taky mi vůbec nechutnají, ale není to mochyně peruánská (physalis peruviana) |  | Švestka v klinické smrti?, 10.8.2014 To je asi možné, v mém případě je to ale vyloučené. Spíš jsem podezíral stromek z přeschnutí, nicméně jsem společně s ním vysazoval čtyři další s výrazně slabším kořenovým systémem a ty jsou zcela v pohodě...
Moje švestka má nicméně už pěkné... celý příspěvek > |  | Švestka v klinické smrti?, 8.8.2014 Mám úplně stejný problém na Čačanské lepotici, výsadba loni na podzim. Všechno super a pak najednou toto. Už jsem se s ní pomalu loučil, ale týden po opadu listů začínají rašit nové. Nevím, jak se vyrovná s tím, že už je srpen, sám jsem na to zvědav... celý příspěvek > |  | Polyversum biofungicid, 20.4.2014 Na okurky funguje perfektně, ale rajčata mi trápí plíseň bramborová a na tu Polyversum neúčinkuje, takže ani neplýtvám penězi pokusy... |  |
 |
|
|
|