|
Semenaření, 27.3.2016 Rozhodně netvrdím, že by bylo vše špatně :-)
Systém nabídky jednoho sortimentu v pěti produktových řadách, zavádějící charakteristiky odrůd i vyobrazení, mnohdy nepřiměřená cena (zkuste si tuto kukuřici najít od jiného dodavatele a porovnat... celý příspěvek > |
 |
Semenaření, 27.3.2016 Udělejte si doma zkoušku klíčivosti, vyberte i od těch horších semen a vysejte na vatu nebo vlhký ubrousek.
Jinak preventivní opatření pro příště je vyhnout se Nohelgardenu :-) |
 |
|
 |
Aksamitník, 19.1.2016 Podle mě je to víceméně jedno, aksamitníky se obvykle rozmnožují samovýsevem, akorát je mají rádi slimáci, což je pro klíčící rostlinky vždycky pohroma. Vzrostlé sazenice se už lépe chrání. Takže asi záleží na tom, zda preferujete jednoduchost (výsev... celý příspěvek > |
 |
Podzimní výsev kořenové petržele, 28.11.2015 Pusťte se do toho. Já to málokdy na podzim stihnu, ale jelikož jsme strašeni tím, jak suchý a teplý má být příští rok (a po letošku bych tomu i věřil), tak vám to může jedině prospět. Přinejhorším přijdete o pár korun za nový sáček, petrželové osivo... celý příspěvek > |
 |
Reklamace semen, 28.11.2015 Každé balení osiv obsahuje takzvané číslo partie, které je ražbou uvedené na zadní straně sáčku. Základem tohoto čísla (první číslo) značí rok sklizně. Pokud je číslo partie např. 3-0040-68608-01, tak č.3 znamená rok sklizně 2013. Pokud by bylo číslo... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2016, 13.11.2015 Já jsem bohužel už Stupické rajče dlouho neměl ani neviděl, takže na přímé srovnání si netroufám. Tamina měla bramborový list, velikost plodů byla rozhodně menší než u Tipa nebo Torina (pakliže mají průměrně Tipo a Torino kolem 100g jak uvádí Semo na... celý příspěvek > |
 |
Kožená jablka, 8.11.2015 Dobrý večer všem pěstitelům jablek,
obracím se na vás s prosbou o radu. Moje babička vzpomíná na "koženáče", jablka, která si já taky z dětství pamatuju, jako na "skvělá univerzální jablka". Nechci polemizovat o tom, jak moc je to pravda- ... celý příspěvek > |
 |
Prosba o pomoc s výběrem jabloně, 7.11.2015 Letní jablka podle mého názoru na moštování nejsou vůbec vhodné. |
 |
Goldstar, 7.11.2015 Přes jeho velkou náchylnost na pihovitost a neukojitelnou touhu po vápníku mi toto jablko "přirostlo k srdci" - jinak by už ze zahrady vypadnulo, protože bohužel nemám tolik času na podobně náročné odrůdy, které každé krátkodobé přerušení péče tvrdě... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2016, 6.11.2015 Nemám tak velké prostory, abych zkoušel desítky odrůd, přesto jsem se letos "rozšoupl", byť jen s odrůdami dostupnými na českém trhu.
Rajčata klasické velikosti - s Tipem, Tastierem jsem standardně spokojený, moc se ale nedařilo Torinu (podivné... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Soňa - pomoc se švestkou a hruškou, 1.10.2015 Podzimní červenoplodá hrušeň Karina roste velmi pomalu a pro Vaše prostory by mohla být ideální. Ačkoliv vlastní doporučení na plody zatím poskytnout nemůžu (budu letos teprve sklízet první propagační hrušku), obecná hodnocení jsou vcelku dobrá. Na... celý příspěvek > |
 |
Hrušně na moštování, 30.9.2015 Dobrý den,
vzhledem ke stoupajícím požadavkům rodiny na ovocné a zeleninové mošty bych rád rozšířil svou výsadbu stromů o hrušeň vhodnou na odšťavování. Zatím disponuji pouze jednou Clappovou hrušní, během pár let počítám i s jejím nahrazením -... celý příspěvek > |
 |
Pozdně letní jabloň - určení odrůdy, 3.9.2015 Děkuji za komentář, asi si ho pořídím na volné místo a uvidíme... :-) |
 |
Pozdně letní jabloň - určení odrůdy, 2.9.2015  Dnes jsem to naše jablko porovnal s James Grieve Lired a poměrně se, dle mého názoru, liší. Ačkoliv je hledaná jabloň letos slabší a má plody obecně menší, ve srovnání s JG jsou jablka jednoznačně nižší, zploštělejší. JG má kyselejší chuť, zatímco... celý příspěvek > |
 |
Pozdně letní jabloň - určení odrůdy, 1.9.2015 Zítra požádám o vzorek na chuťové porovnání... Nicméně ta má, hledaná jabloň má chuť sladkou a kyselost se neprojevuje ani u méně zralých plodů (ty jsou moučně nijaké, ale ne kyselé).
Stromky u Starkla kupovali rodiče v době mého dětství, dostal... celý příspěvek > |
 |