Příspěvky uživatele - 235.1

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Uchování opakování kvašení turbokvasnic, 15.12.2018
Myslím si, že v tom rozsahu pH 3-6 sa pohybuje drvivá väčšina substrátov pre kvasinky, či už ovocných alebo škrobnatých.  Pri škrobovinách sa pH zápary vstupujúcej do kvasných nádrží pohybuje v rozsahu 5-6, optimálne okolo 5,5. Vykvasená zápara... celý příspěvek >
Slivoň President, 15.12.2018
Pod tohtoročnú žiadnu úrodu President-u sa podpísali najmä 2 faktory. Až príliš vysoké teploty, mal som pocit, že niektoré plody akoby sa na strome uvarili. Možno preto, že strom je tvarovaný do ovocnej steny a plody sú vystavené prakticky celý deň... celý příspěvek >
Tophit, 15.12.2018 Obsahuje fotku
Plodov bolo naozaj veľa, no dozrela len hŕstka. 90% zlikvidovala monília. Tie čo ostali a dozreli boli chuťovo nevýrazné, väčšinou málo šťavnaté. Najväčšie tohtoročné sklamanie.
Dobrý rok pro Stanley, 15.12.2018
Koľko postrekov Vitisanom Ste aplikoval a v akom časovom rozmedzí? Budúci rok by som to tiež skúsil, lebo President a Tophit monília tento rok doslova zdecimovala. Organickým fungicídom sa chcem vyhnúť.
Švestka Jojo, 15.12.2018
Už niekoľko rokov po sebe som bol s odrodou Jojo spokojný. Prvé dva roky boli horšie, kyslé plody ma dosť sklamali. No ako sa rozplodila, nemôžem jej nič vyčítať. Ani moníliovú hnilobu. 
Uchování opakování kvašení turbokvasnic, 15.12.2018
...močovina se přidává jako živná sůl pouze při mléčném kvašení. Možné to je, no pridáva sa aj pri kvasení, kde je cieľom produkcia etanolu. Vedel by som Vám hneď teraz menovať 2 veľké priemyselné liehovary, ktoré používajú močovinu ako zdroj... celý příspěvek >
Uchování opakování kvašení turbokvasnic, 13.12.2018
Všechny popsané prvky jsou navíc bohatě a levně dostupné v každém kombinovném minerálním hnojivu. To je bežná prax vo veľkovýrobe a hnojivo ani nemusí byť komplexné. Bohate postačí obyčajná močovina ako zdroj dusíka, ktorú dokážu kvasinky... celý příspěvek >
Toptaste, 13.12.2018
Môžem len súhlasiť, Toptaste je u mňa odrodou, ktorá sa vyznačuje pravidelnou, primerane veľkou úrodou kvalitných plodov. Čo by som chcel vyzdvihnúť, je práve tá kvalita. Bez ohľadu na priebeh počasia sú medziročné odchýlky v chuti a zdravotnom stave... celý příspěvek >
Vetrani sklepa, kolisani teploty a vliv na jablka, 5.12.2018
Pivnicu, v ktorej skladujem jablká, sa snažím vetrať pravidelne. V 2 protiľahlých rohoch sú nainštalované ventilátory, ktoré zabezpečujú vháňanie vzduchu dnu. Zapínam ich väčšinou na noc, no aj tak sa mi zatiaľ nepodarilo stiahnuť teplotu pod 7°C.... celý příspěvek >
České sady po sklizni 2018, 27.11.2018
Asi začne platiť, že zlý je rok, keď je neúroda, no ešte horší je, keď je nadúroda. Takou malou náplasťou by mohlo byť spracovanie časti ovocia na niečo s vyššou pridanou hodnotou (mušt, cider, pálenka,...). Prvovýrobca by mal vyšší profit v... celý příspěvek >
Jahody Karmen - jaký rozestup?, 25.11.2018
Ja by som nešpekuloval a dal spon 40x33 cm. Keď som ešte pestoval jahody, vždy som dával spon 40x30 cm a nikdy nebol problém s hustotou porastu, bolo to tak akurát.
Co Vaše réva 2018?, 25.11.2018
Na uskladnění je to asi jednička. To neviem posúdiť, nikdy som ju ešte neskúšal skladovať, vždy sa zje skôr. No predpoklady na to má. Letos dozrála koncem srpna, takže ji konzumujeme tři měsíce, kvalita bobulí prakticky stejná, jen cukru... celý příspěvek >
Zlý rast hrušky, 25.11.2018
Najlepšie by bolo dať sem fotku stromčeka. Naslepo sa ťažko radí.
Co Vaše réva 2018?, 24.11.2018 Obsahuje fotku
Vyzerá to tak, že pre väčšinu vinohradníkov skončila sezóna v októbri, u niektorých vďaka teplému počasiu možno aj skôr. Schválne som ponechal na kríku Moldovy zopár strapcov, ktoré som postupne oberal. Dnes som obral posledný. Bol to ozajstný... celý příspěvek >
Jablkovy kvas meranie cukru, 24.11.2018
tm=to, myslím, že to bol len preklep
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika