Příspěvky uživatele - 182.227

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Lipnická nebo kryštálový cukor?, 24.8.2017
Měl jsem napsat spíše, že St. Julien nesnáší přísušky. A u těžší půdy je přeci jen o hodně větší šance, že tak velké přísušky nebudou.  P
Lipnická nebo kryštálový cukor?, 24.8.2017
Slabý růst, tady bych tipoval spíš problém s podnoží. St. Julien je do vlhka, anebo do těžké půdy. Jinak neroste. Už bylo kdysi psáno, panu Chovancovi dělá stromky jedna školka na Znojemsku. Lepší půdu najdete v ČR těžko. Slabší podnož St Julien jim... celý příspěvek >
Dusík z dešťů a růst trávy, 11.8.2017
1 akr = 4 046,873 m²
Ovocné stromky nerostou, 9.8.2017
Travní drn brzdí růst mladých stromků velmi. Bere živiny i vláhu. Přírůstky mohou být poloviční, ale taky žádné. Aspoň nějaký rok by kolem stromku nemělo růst nic.P
Cypřišky - střih, 5.8.2017
Možná ještě poznámka. Tuje se dají strříhat do pravidelného tvaru. U cypřišků to moc dobře nejde. Je lépe je nechat volně růst a upravovat jen omezeně. Jak zasřihnout plot vždy záleží na stavu rostlin, výživě atd.  Před nedávnem tu byl dotaz... celý příspěvek >
Cypřišky - střih, 4.8.2017
U cypřišků bych s řezem byl vždy opatrný a bez fotky ani neradil. Čím více se střihne. tím víc se zahustí právě u cypřišků vůbec neplatí. Nemusí už obrůst. P
Teplota ve skleníku během tropických dnů, 4.8.2017
Teploty ve skleníku, mohou být velké rozdíly u země, ve středu, ve vrchní části. Máte však pravdu, v pozdním jaru mohou být teploty velmi vysoké, jako v létě. Záleží na slunečním svitu.P
Reznutí cypřišků, ale ne thují, 1.8.2017
U jehličnanů, aby byly hezké, je potřeba aby stále rostly. A to je někdy potíž. Právě cypřišky jsou celkově náročnější než tuje a jestli právě aspoň trochu nerostou, vypadají po nějakém roku dost bídně. To bude pravděpodobně i Váš problém. Chtělo by... celý příspěvek >
Které trvalky zasadit do přemokřené půdy?, 30.7.2017
Tak zkuste třeba touleň. V přírodě roste i v zaplavovaných místech, dobře roste i v klasické, zahradní půdě a odrůda Chameleon je hezky barevná. P
Ryzec pravý, 23.7.2017
Ryzec borový jaksi pod smrky neroste. P
Umirajici stromecek, 23.7.2017
Pane Hlavatý, máte samozřejmě pravdu. jestli je opravdu v zimě sucho, je potřeba zalít. Ovšem ta situace bývá právě v zimě velmi, velmi zřídka. Může se to stát třeba u rostlin v květináči v dešťovém stínu. P
Ryzec pravý, 23.7.2017
Růst ryzce smrkového a borového se překrývá, ale smrkový začíná růst o hodně dřív než roste borový, nebo tedy zaužívaný název pravý. Ryzec syrovinka je taktéž výborný. Škoda, že najdu tak pár plodnic. Rostou jednotlivě, ještě jsem je nenašel v... celý příspěvek >
Ryzec pravý, 23.7.2017
Na první fotce je vidět suché větvičky smrku. Bude to tedy ryzec smrkový. Už jsem psal, je celkem dobrý taky. Může být jemně nahořklý, ale to zas tak nevadí. Osolený, na plech do trouby, můžete přidat jen velmi malinko vody, protože smrkový bývá... celý příspěvek >
Ryzec pravý, 23.7.2017
Hm, ryzec pravý v červenci? Psát se může cokoliv. Třeba omylem někdy, někde jedna plodnice. Ryzec smrkový zdaleka tak chutný není. Bývá dost často nahořklý. Ale tak, dá se. P
Ryzec pravý, 23.7.2017
Pravého ryzce jsem taky ještě nezkoušel sušit. Ale pravé ještě nemůžete najít. Je na ně brzy. Tak až nejspíš v září. Některý rok je ryzců nic, někdy jsou jich mraky. Když jsem jich nasbíral moc, spíš než sušit, jsem je rozdal. Osolené, upečené v... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika