Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Broskvoně - každoroční ztráty, 26.4.2019
Spoléhejte se zaléváním na svůj cit. Až oschne zemina, dal bych tam asi dva litry. Ale je rozdíl horké léto a chladné jaro s různou listovou plochou.
Rozkvétání broskvoní, 26.4.2019
To je krása. To u nás už nemáme. Jenom plůdky, které nejsou tak efektní. Nebo kvetoucí kdouloně. Ty zase kvetou jak planá růže.
Broskvoně - každoroční ztráty, 26.4.2019 Obsahuje fotku
To, co považujete za zastřižení, není příliš zastřiženo. Rozhodně stromek nepotřebuje šest kosterních větví (viz moje vysazená broskvoň). Tu horní hned odstřihněte nad předposlední větví. Když řez zatřete, bude to lepší. Já tam dávám žvýkačku, abych... celý příspěvek >
Broskvoně - každoroční ztráty, 26.4.2019
Jste ve správném fóru. Osobně bych silně přistřihl broskvoň při výsadbě i v případě výsadby s kořenovým balem a čekal. Připadá mi to jako monilia, která se může vyskytnout i u broskvoní. Broskvoně to taky dělají při silném přehnojení a slabých... celý příspěvek >
Moruše, 26.4.2019 Obsahuje fotku
Zjišťuji, že mám teoretické nedostatky v oblasti květů moruší. Prošel jsem si proto okolí domu a všechny květy prohlédl. Předběžný závěr je takový, že v současné době mají stromy buď jen samčí nebo jen samičí květy. Označkoval jsem si proto asi 20... celý příspěvek >
Aprílová hádanka pro pokročilé entomology, 26.4.2019 Obsahuje fotku
Pěkný samec a dobrá fotka. U nás (myslím tím na severu Bulharska) hrušňáci létají obvykle až od 27.4. Trochu jste mě inspiroval a tak jsem se byl v noci podívat. Byla docela teplá noc. Nakonec jsem jednoho nad ránem skutečně zahlédl. Pro mě to... celý příspěvek >
Mráz - malé plůdky meruněk, 23.4.2019 Obsahuje fotku
My jsme to nechali osudu ve stejné oblasti, jen o 10m výše. A zdá se, že nic nezmrzlo totálně (pokud nepočítám bratrovu VP). Samozřejmě ještě to spadnout může, přestože na Vysočinu vybírám spíše mrazuvzdorné odrůdy. Něco jiného je na Balkáně. Tam... celý příspěvek >
Topfirst poskozeni mrazem?, 18.4.2019
Při inverzi se to stává.
Rýchlenie rajčat 2019, 17.4.2019
Dneska jsem neviděl na noc nezakrytá rajčata ani v Bulharsku v 60 m. n. m. Pokud je budete zakrývat aspoň fólií, tak už by to snad šlo.
Česnek 2018/2019, 17.4.2019 Obsahuje fotku
Starý česnek už není k jídlu, tak si pomalu vybírám nový. Myslím, že horizontální poloha k výsadbě není moc dobrá. Evropský trh by mi to vyřadil. Ale doma se to sní.
Krtonožka nový přípravek? Ricin? Je to bezpečné?, 15.4.2019
Pro mě je to zajímavá informace, protože ricin občas pěstuji. Nikdy by mě nenapadlo, že by mohl ohrozit půdu. Dávám zbytky na kompost. Vyzkoušeno mám jen to, že ho myši velmi nerady žerou. I v zimě raději z hladu žerou otrávené granule. Pokud se... celý příspěvek >
Postřik proti mrazu, 15.4.2019
Voda se odpařuje i z ledu. Zní mi to netechnicky (led sublimuje). Několik dní po dešti vídám na meteostanicích vyšší relativní vlhkost měřenou ve 2 m nad zemí. Tak možná, že se to projeví i v koruně málo olistěného stromu. Možná by se... celý příspěvek >
Kvitnú jablone, 15.4.2019 Obsahuje fotku
Nám o Velikonocích pokvetou už asi jenom kdouloně. Jednak je tu (v BG) o něco tepleji a také máme Velikonoce letos o týden později. Ale i tak jsme si květů a vůně užili dost. Snad se ta úroda povede.
Mýdlová voda na trávník?, 14.4.2019
Pokud jde o různé tenzidy vylévané s vodou do půdy, kompostu apod, měli bychom je rozlišovat podle jejich složení. Opravdické mýdlo vzniklé zmýdelněním tuku pomocí hydroxidu (sodného nebo draselného) patří k tenzidům, které se rozkládají i bez... celý příspěvek >
Co je to za strom?, 13.4.2019 Obsahuje fotku
Děkuji za určení. Paulovniu znám z Vysočiny, ale neviděl jsem ji tam kvést. A tento keř neznáte? Když se to nejí, tak mám dost omezené znalosti.
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika