|
Názvy rostlin a keřů, 21.7.2013 Hm, tak odpověď jsem stihnul, když zde byla jen jedna fotka.P |
 |
Názvy rostlin a keřů, 21.7.2013 Spiraea x vanhouttei.P |
 |
|
 |
Tohle je take kaderavost?, 18.7.2013 První co mě napadlo při pročítání dotazu, jestli se stromek nasadil do čistého substrátu tak se ani nedivím, že nechce růst.Spíše se přikláním na stranu pana Wimpiho.Substráty jsou různé kvality a některé nestojí za nic.Někdy by v tom písku rostl... celý příspěvek > |
 |
Aka odorda hrusky je na tejto fotke?, 18.7.2013 Moje není, Isoldu nemám.Stromek byl focený kousek od Uherského Hradiště.Třeba Břeclav pana Mirka je ještě o týden i více ve vegetaci dřív, takže takovéto plody mohou být i kolem 7.7.Ale je fakt, že ještě úplně zralá není.P |
 |
Vyber postrekovaca, 18.7.2013 Tyto postřikovače používám již docela dost let a zatím jakž takž spokojenost.Nevýhoda při zakoupení je, že v dodávce není pro mě vhodná tryska.Buď rozprašuje jemně, nebo zase teče až moc.Musel jsem dokoupit v sadě jinou (žlutá).Asi rozhodující pro mě... celý příspěvek > |
 |
Tohle je take kaderavost?, 18.7.2013 Neříkám, že návod pana Wimpiho nebude fungovat.Může, ale taky nemusí.Proto bych právě zastřižení nechal až na jaro.Zbytečně se zbavíte části listové plochy, které je poskrovnu.
Mnozí to znají.Když se na podzim, nebo na jaře nasadí nový stromek a... celý příspěvek > |
 |
Tohle je take kaderavost?, 18.7.2013 Jestliže je stromek, nebo i jiná rostlina(zvláště stálezelené, třeba i jehličnany) dlouhodobě ve špatné kondici, většinou nemá dostatek zásobních látek pro další růst.Takže když se zastřihhne, nemá jednoduše sílu znovu vyrůst.Těžko říct, v jakém... celý příspěvek > |
 |
Tohle je take kaderavost?, 17.7.2013 Tak na prvním místě je postřik třeba Dithane s přidáním komplexní listové výživy.Při nedostatku nějakého prvku by se měl postřik příznivě projevit do několika málo dnů.V této době bych zastříhnutí nechal až na jaro.Zbytečně byste se zbavil i zbytku... celý příspěvek > |
 |
Aka odorda hrusky je na tejto fotke?, 16.7.2013  Když jsme u těch hrušní, na toulkách se mi v neděli podařilo nafotit už dozrávající Isoldu.P |
 |
Co patří a co ne do kompostu, 15.7.2013 Schválně jsem četl celou diskuzi, kdože píše o padlí, strupovitosti jabloní, rzi hrušňové, šarce slivoní, dírkovitosti listů.O některých se píše na začátku diskuze a pak již jen MV.
Jestli je příspěvek myšlen na mě, já jsem psal něco... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co to je za keř, 15.7.2013 Je opravdu moc hezký.A že po několika letech již nemusí být tak skvělý? Vždyť jde vysadit zase nový.U balkonových rostlin to přeci takto děláme každoročně.P |
 |
Co patří a co ne do kompostu, 15.7.2013 Jestli chcete aspoň trochu podpořit chemický průmysl, je třeba se řídit myšlenkou MV, že stará poučka zahradníků nedávat nemocné rosliny na kompost již v dnešní době neplatí.
Odhaduju, že 95% lidí choroby rostlin vůbec nezná.A dávat tedy jakkoliv... celý příspěvek > |
 |
Co s ní?, 12.7.2013 Monilia toto spíše nebude.Tipoval bych to na nějaký problém s kořeny.Není třeba přelitá?P |
 |
Identifikace několika rostlin, 9.7.2013 Ač má v názvu moruše bílá, plody mohou být bílé, růžové,anebo tmavě fialové.MalInu připomíná.Taky u slováků jí říkají vinohradnícka malina.P |
 |
Plevel, 7.7.2013 Jestli to vypadá jako mech, zkuste si dát do vyhledávače sagina. |
 |