 |
TopTaste?, 13.3.2014 Jestli koupíte stromky na Hané anebo někde u Prahy je úplně jedno.Další z běžně rozšířených mýtů.Rozdíl je spíše v půdě.Zda byly stromky pěstované v hluboké, úrodné,nebo naopak v lehké.Převážná většina školek má však půdy spíše těžší.P |
 |
Jakou odrůdu meruňky zvolit na vysočinu, 13.3.2014 Docela se divím, že v této době sháníte kontejnerovaný stromek.Vdyť můžete v této době bez problémů sázet prostokořený.Kvalita kontejnerovaného se ani nepřibližuje dobře založeným prostokořeným.P |
 |
|
 |
Opylovače hrušní, 12.3.2014 Hrušně jsou cizosprašné a potřebují jinou odrůdu jako opylovače.Ale podobně jako u jabloní, většinou v okolí se najde vhodný opylovač a úroda bývá dobrá.Pro včely třeba 100m není míra.Můžete to nějak řešit až by kvetla a neplodila.To je však jen... celý příspěvek > |
 |
Co to je za kytku?, 6.3.2014 Talovín.P |
 |
Sloupovitá švestka Imperial - řez, 5.3.2014 Jo, samozřejmě pravé sloupovité jsou jabloně.Pocházejí z křížení McIntosh Wijcik.P |
 |
Sloupovitá švestka Imperial - řez, 5.3.2014 Pokud se nemýlím, měl by být celý název Imperial Epineuse.Je to stará odrůda z 19.století a roste vzpřímeně.Ořezáváním se dá jakýs, takýs sloupovitý tvar udržet.Že to pravá sloupovitá slivoň není, vidíte sám.Je fakt, že vzpřímeně roste více odrůd... celý příspěvek > |
 |
Sloupovitá švestka Imperial - řez, 4.3.2014 I z Vašeho fota jasně vyplývá, že sloupovité slivoně neexistují.P |
 |
Reže sa uz vo velkom, 2.3.2014 Čerstvě sázené broskvoně ořežte hned.Zda jsou pupeny v pořádku je už poznat.Kdyby ne, ořežte i tak, ale nechejte si nějakou rezervu a ořežte zbytek až potom co zjistíte, že vybraný vrchní pupen, který chcete ponechat je v pořádku.Třeba za dva... celý příspěvek > |
 |
Brslen - ma takto vypadat?, 2.3.2014 Letos sice mrazy nebyly, ale pár dnů s teplotami -10,-12 byly a na zmrznutí brslenů to může stačit.Máte pravdu, že letošní zima je hodně suchá a je fakt, že v některých místech mohla být záivka vhodná.Teď už je jaro, předjaří a v tomto období už... celý příspěvek > |
 |
Brslen - ma takto vypadat?, 1.3.2014 Ještě k tomu zalévání přes zimu.Drtivá většina rostlin přes zimu bojuje s nadbytkem vláhy a ne s jejím nedostatkem.A zálivkou situaci ještě zhoršíte.
Rostliny samozřejmě mohou uhynout proto, že ztratí vodu v pletivách (uschnou).Ale to je tím, že... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Brslen - ma takto vypadat?, 1.3.2014 Těžko říct cože je to zač.Běžný E.Emerald Gaiety to právě nebude.Dováží se sem dost rostlin a je fakt, že japonské brsleny jsou docela citlivé na mrazy.To bude celý důvod takovéhoto stavu.Pro klid duše je můžete nechat do jarních měsíců a uvidíte,... celý příspěvek > |
 |
Roubování, 1.3.2014 Pro 3.51,důvod proč Vám zasychají očka může být i ten, že vyřezáváte očka ze slabší větve než je podnož.Při ovázání se mohou zdánlivě perfektně krýt, přitom však pletiva se nekryjí.Při rozdílné tloušťce musí být vyřezané očko zdánlivě vždy... celý příspěvek > |
 |
Meruzalka, 28.2.2014 Roubovat rybízy ještě klidně můžete, s angreštama bude úspěšnost přeci jen menší.P |
 |
Řez třešně - dvoupatrová koruna, 24.2.2014 Jo, ta osmička už je dost silná, možná i jiné.Kdybyste ji stříhal, zkuste Zahnův řez.Návodů je tu spousta.P |
 |
Řez třešně - dvoupatrová koruna, 24.2.2014 Můžete postupovat i jak Vám radili.Ale taky můžete ponechat celou větev č.5,přivázat, ostatní ostříhat a budoucí korunku tvarovat z toho, co naroste v létě.Jinak, docela dobrý stromek, hezké přírůstky.Je vidět, že se mu daří a určitě stvoříte... celý příspěvek > |
 |