Příspěvky uživatele - 182.227

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak hnojit rostliny v kůře, 31.12.2014
Ano, pohnojit běžně na kůru.Proč si děláte zbytečné starosti.Kůra není filtrační zařízení.Hnojivo se rozpuštění deštěm, zálivkou normálně přes ni dostane.P
Co s "utopenou" magnólií, 31.12.2014
Roubovaná magnolie by po několika letech mohla více růst než řízkovaná.Nebál bych se ji normálně přihrnout.Víte určitě, že byla roubovaná?Roubovanou, nebo i semenáč poznáte snadno.Spodní část kmínku u země má výrazně ztluštělou.P
Co s "utopenou" magnólií, 30.12.2014
Magnólie se většinou množí řízkováním a Vaše nebude na tom jinak.Jestliže se trochu přihrne, nic se jí nestane.20cm je i dost.Můžete těsně kolem magnolie nechat zeminu níž a časem se prohlubeň "zasype"sama listím, prachem... P
Hardyho - pro a proti, 30.12.2014
Ještě abych to dopsal.Zjednodušeně, před vstupem do EU platil dlouhé roky předpis, že se mohly prodávat (uvádět do oběhu) jen odrůdy zapsané do Listiny povolených odrůd (LPO).Jestliže nějaká odrůda byla z této listiny vyřazena, byl to pro ni v... celý příspěvek >
Hardyho - pro a proti, 27.12.2014
Už jsem to kdysi psal u starých odrůd jabloní.Jestliže se odrůda vyřadí ze Státní odrůdové knihy, nikdo už nedělá udržovací šlechtění, takže školkaři, i kdyby chtěli, nemají kde vzít oficiálně rouby.Něco podobného postihlo i Děkanku Robertovu.Právě,... celý příspěvek >
Red chief, 26.12.2014
Red Chief jsem letos chutnal u známého, výška cca 300 m.n.m.Oproti Starkrimsonu je méně sladký, i chťově mi připadal zajímavější.Možná je to i tím, že je přeci jen o sto km severněji a skoro o sto m výše(pomalu Opavsko).Nevím však, jak by chutnalo o... celý příspěvek >
Šiška z Itálie, 23.12.2014
Ne, na jídlo.Jednou si manželka přivezla krásné šišky a dala si je do svých suvenýrů z cest.Vydržely jen do doby, než jsme s klukama zjistili, že jsou výborné.Pak zůstaly jen bez semínek.P
Šiška z Itálie, 23.12.2014
Měla by to být pinus pinea.Semínka jsou docela dobré.Větší šišky nebyly?P
Tinktura z jantaru, 22.12.2014
Věř a víra tvá tě uzdraví.Něčemu podobnému věří miliony lidí v Asii, že nastrouhaný roh nosorožce pomáhá čemusi.A přeci, když tomu věří miliony, musí to být pravda?P
Uzení v komíně, 21.12.2014
Ta kovárna sloužila snad za Rakouska-Uherska.Tchán byl manuálně zručný a za léta co udil, kdyby uzení mělo nějakou vadu, postavil by si udírnu jinou.Tyto věci pro něj nebyly problém.Nebylo však potřeba.Uzené bylo skvělé.P
Uzení v komíně, 21.12.2014
Už jsem to kdysi psal, tchán před dávnými lety udil v komíně, který byl postavený nad kovářskou výhní, takže možná něco podobného Vašemu komínu.Škoda, že jsem se tehdy moc nezajímal jak vlastně udil, takže Vám neporadím.V tomto komíně se dá vyudit... celý příspěvek >
Výsadba jabloní, 19.12.2014
Oni zahradnictví a e shopy neprodávají v této době z jiného důvodu.Zájem je natolik malý, že se to jednoduše nevyplatí.Jak jsem se bavil na konci listopadu s jedním školkařem ve středních Čechách.Říkal, že i když se dá sázet, v prosinci už... celý příspěvek >
Výsadba jabloní, 18.12.2014
Dá se říct, že pro jabloň je i takto pozdní výsadba o fous lepší, než časná jarní.Jestli budete sázet později na jaro, třeba až začátkem dubna, je výsadba jabloně začátkem zimy, v tuto dobu o dost lepší, než ta dubnová.Ale jabloň se Vám ujme i když... celý příspěvek >
Pinova - neznáma choroba, 10.12.2014
V dřívějších příspěvcích jsem si všimnul, že jste odstraňoval zasažené dřevo skalpelem až do živého.Nic takového nedělejte.Akorát poškodíte hojivý zával.Nic nebezpečného nemáte.Stačí jen zatřít, když se Vám to nebude líbit po půl roce, můžete zatřít... celý příspěvek >
Pinova - neznáma choroba, 10.12.2014
Zastřižení terminálu bude spíše ze školky.Očištěte čerň kartáčem tak, abyste nepoškodil zbytečně kůru a zatřete starou ránu latexem.To je všechno.Další řez stromku je už něco jiného.P
Další diskuze:  4647484950>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika