|
Zakládám novou zahradu, 11.11.2015 Snad je poznámku k jemným kořínkům. U hrušně na semenáči žádné jemné kořínky nebývají a jestli je stromek v pořádku, ujme se i bez jemných kořínků. Jemné kořínky je takový mýtus. Jestliže je stromek celkově v pořádku, nepřeschlý, v drtivé většině... celý příspěvek > |
 |
Cucoriedka kanadska - Bluegold, 10.11.2015 Jenom poznámka k foliím.Není folie jako folie. Vypadají stejně, ale rozdíl v životnosti může být velmi velký. Třeba jedna se rozpadne za rok, druhá vydrží pět i více let. Myslím tím obyčejné folie na foliák. Záleží, jaké a kolik stabilizátorů... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 6.11.2015 Ještě k možné záměně. U velké školky něco zaměnovat, aby se toho zbavili moc smysl nemá. Protože se nikdy neví, zda na druhý den nepřijde velký zákazník a nevykoupí právě tu odrůdu. Takovéto operace hrozí spíš u drobných prodejců. Kdyby, tak u... celý příspěvek > |
 |
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 6.11.2015 Chtěl bych se zastat školky Litomyšl. Znám ji velmi dobře a považuju ji za jednu nejlepších a nejsolidnějších školek u nás. Zásluhu na tom mají určitě šéfové. Mmo jiné dokázali taky kolem sebe shromáždit dost velmi dobrých podřízených. U této školky... celý příspěvek > |
 |
Pink Lady, 30.10.2015 Vzpomněl jsem si ještě na jedoho přispěvatele. Pan Tonda. Přispívá dost málo, ale kdysi psal, že pěstoval a má vyzkoušeno, jestli si to dobře pamatuju, přes sto odrůd jabloní. Taktéž jeho zkušenosti mohou být k nezaplacení.
Jinak, každá odrůda v... celý příspěvek > |
 |
Pink Lady, 29.10.2015 Ono to bude trochu jinak. Pan M.V. pěstuje, dle dřívějších vyjádření, jabloně na Svitavsku. A to je kraj přeci jen drsnější. Před několika lety jsme tudy jeli v září a zemědělci byli v plné práci. Dělali žně.
Polabí, Břeclavsko,Znojemsko atd.... celý příspěvek > |
 |
Kalina pražská, 28.10.2015 Teď mě napadá, je to ta rostlina z prvního obrázku? Soudím, že ano, jenom je ořezaná.? P |
 |
Kalina pražská, 28.10.2015 Stálezelené rostliny oproti rostlinám opadavým nevytvářejí tolik zásobních látek. Nemají to zapotřebí, protože nemusí každoročně obnovovat všechny listy. Jestliže mladou, stálezelenou rostlinu takto omelete, bude se vzpamatovávat a obrůstat o dost... celý příspěvek > |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 26.10.2015 Rýč Fiskars používám léta a i proto jsem si před nějakým měsícem koupil Fiskar Xact. Na pohled hezký, ale už při koupi mě měla zarazit váha. No, chybná koupě. Těžký, nevyvážený. Skončil jen jako záložní pro případ nouze.P |
 |
Určení jabloní, 22.10.2015 Jestliže uvedete jak je strom starý zúžíte dost podstatně výběr. Je to důležitý údaj.P |
 |
|
 |
Hnojení - velikost plodu, 19.10.2015 Napadá mě jedna věc. Píšete, že okopáváte, ale na podzim ořete, nebo aspoň ryjete? To je základ.P |
 |
Aky je to druh orecha, 19.10.2015 Před pětadvaceti lety a dříve se i ve školkách prodávaly běžně semenáče ořešáků, takže žádná evidovaná odrůda. Anebo majitel si někde vyryl narostlý semenáček, kterých je v přírodě plno. Vypadá to, že to bude tento případ. Vybral bych si nějaký... celý příspěvek > |
 |
Poznej obyvatele zahrady, 15.10.2015 Veverky umí pěkně kecat a zatloukat. P |
 |
Poznej obyvatele zahrady, 15.10.2015 Veverka.P |
 |
Méně známé / staré ordůdy, 15.10.2015 16 až 18 euro, to se vám zdá nízká cena? Vždyť je to cca 450 kč za stromek. P |
 |