|
Jabloň Mio, 8.9.2021  Reaguji trochu pozdě ale v sobotu jsem se doma otočil na chviličku a pádil jsem zpátky na zahradu abych využil počasí po nevlídných dnech a dal zahrádku trochu do pucu.Omluvenka příloha 3÷5.Kdysi jsem výraz stromová zralost někde četl a nějak se mě... celý příspěvek > |
 |
Jabloň Mio, 4.9.2021  Mio - 2021 - dvě větvičky na Jonathanu
Švédská letní odrůda. Křížení (Worcesterská parména x Oranie).Zatím na stromě, zítra asi očešu.Po dosažení stromové zralosti má sklon opadávat.První úroda krásných plodů.Použil jsem roubování na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Odrůda Admiral, 1.9.2021 189.109 mohu klidně odkazovat na jiné statě předložených popisů Admirála.A takto se můžeme učítat do nekonečna.Ignorujete zkušenosti mnohých pěstitelů kteří mají vzrůstné stromy a podnože nebo přeroubované polokmeny a přesto se nemohou dopěstovat... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Admiral, 1.9.2021 Doktor 92.38, 236.1 a majitel dalších registrací.Každý si může ověřit za registračním číslem kliknutím na otazník skutečnou identitu pisatele.Stačí jít do minulosti.
Už v prvním odstavci příspěvku doktora 92.38 je plno manipulace a lží.Podsouvá... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Admiral, 1.9.2021  Petře z H alias 189.109 vy znáte zákonitosti pěstování Admirálu?To myslíte to neověřené tvrzení jistého člověka, že úspěšnost zařídí pouze vysoký tvar se silnou podnoží?Já jsem před výsadbou použil jiné zdroje a to šlechtitele obr.1 a jednoho z... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Admiral, 30.8.2021 Ty staré a zbídačené stromy jsou souseda.Namyslím si, že by zdravotně ohrožovaly moji výsadbu.Jsou na jižní straně a tak mě trochu stíní.Mnoho jich je proschlých a bez jakékoli údržby.Jak napsal doktor 236.1. Stav Admirálu je způsoben přílišnou... celý příspěvek > |
 |
Honeycrisp, 29.8.2021  Tak letos se snad už konečně dočkám.Honeycrisp jsem si objednal kdysi na e-shopu.Přišel dlouhý špičák.Zakrátil jsem jej a založil korunku pro potřeby malé zahrady.Na snímku 1a2 první plody.Druhým zdrojem byly darované rouby jednoho... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Admiral, 29.8.2021  Průběžný stav Admirálu určeného k likvidaci.Dle fota je zjevně nemocný.Plody se zvětšily minimálně a bez přírustků.Rozhodně to však není zapříčiněno péčí o strom, udržování černého úhoru a pěstitelského tvaru štíhlého vřetene.To může napsat pouze... celý příspěvek > |
 |
Rozela, 26.8.2021  Konec nadějí.Stromek Rozely se od staršího snímku viz.příloha prakticky nezměnil.Plody se zvětšily minimálně a celkový vzhled byl nezdravý.Včera jsem jej vykopal, vybral kořeny a nahradil původní půdu ve výsadbové jámě za novou.Nyní je pozice... celý příspěvek > |
 |
Mantet, 24.8.2021  Poslední Mantety česané v pátek a uloženy v lednici.Stále skvělá kvalita plodů.Konzumní doba se mě protáhla na 3.týdny.Stačí využít postupnou zralost této odrůdy a uložení v chladu.Chuť je na letní jablko přepychová.
Zahradě zdar - Mičurin II... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky, 21.8.2021 Na rez žádné extra přípravky nepoužívám.Prostě ji ošetřím souběžně přípravky které používám proti strupovitosti jabloní.Dvakrát před květem a dvakrát po odkvětu.Kdysi jsem četl.Pokud je napadeno 30% listů je to hranice pro škodlivost.Nad touto... celý příspěvek > |
 |
Rouby jabloně, 21.8.2021  Nevydržel jsem a roub Splendouru který jsem narouboval koncem dubna jsem zakrátil zase o jeden pupen abych se přesvědčil zda je roub stále živý.Jeho stav a vzhled se stále neměnil.Na fotkách 1 a 2 je detail střihu.Fotky nejsou nejkvalitnější ale je... celý příspěvek > |
 |
Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky, 21.8.2021  Williamsova červená (purpurová) - 2021 - vroubovaná do Lucasky
Asi deset dní před sklizní.Při nárustu plůdků jsou hruščičky cihlově červené a během pár týdnů získají fialové zbarvení.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m) |
 |
Mantet, 13.8.2021  Mantet - sklizeň probírkou stále probíhá
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m) |
 |
Odrůda Admiral, 10.8.2021 Je to nekrotická rakovina dřeva a můžeme si vybrat zda nektriová či bakteriální nebo puchýřovitá rakovina kůry a nebo cytosporové odumírání jabloně.Prevenci uvádí atlas chorob výsadbu odolných podnoží (neuvádí které) a méně nachylné odrůdy do vlhčích... celý příspěvek > |
 |