|
Natyra, 17.6.2022 Dnes ověřeno, Natyra podnož MM106.Mám jabloně na této podnoži i na jiných odrůdách a speciálně na jedné jabloni Rubens v nejvlhčí poloze na zahradě a je v pořádku.Pro doplnění Admirál mě odešel na zavirované podnoži M9.
Zahradě zdar - Mičurin II... celý příspěvek > |
 |
Natyra, 17.6.2022 Tuším že MM106 ale nejsem si jist.Odrůdové štítky mám na zahradě.Dnes tam pojedu a upřesním.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m) |
 |
|
 |
Natyra, 16.6.2022  Natyru jsem vysadil jako špičák.Dva roky přirůstala a dělala mě radost.Letos jse očekával první plody.Jenže jablůňka se po zimě těžce probírala a zaostávala za ostatními.Když opožděně vyrašila začala dělat na každém pupenu květ menší velikosti.To... celý příspěvek > |
 |
Verierova palmeta - pokus Harlekýn, 16.6.2022  Jak jsem již uváděl mám problém s tvorbou plodonošů na odrůdě Angold.Letos ani na čtyřletém dřevě žádné kvetení.Zřejmě nesnáší krátký řez za zelena za 4÷5 listem a listovou růžici při tvarování palmety.Možná má snahu rychle nahradit odstraněné... celý příspěvek > |
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 8.6.2022 Najít v těchto dnech mezerku pro ošetření jádrovin je docela hoňka.Dnes před polednem to vyšlo.Integro + Bellis.Zítra už má zase přeprchávat.Dneškem jsem ukončil integrovanou chemickou ochranu.Žezlo předávám přírodě.
Zahradě zdar - Mičurin II... celý příspěvek > |
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 6.6.2022 Pane 81.144 mám pro Vás dobrou zprávu.Manželka se sukulentům dost věnuje a netřesům zvlášť.Nedávno se dívala na pořad zřejmě Polopatě kde mluví o účincích netřesku.Nemusíte zrovna pěstovat zdivočelý netřesk střešní i ušlechtilé mají léčivé účinky ale... celý příspěvek > |
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 5.6.2022 Každý zná shluky této havěti.U nás jim říkáme krajově muňky.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 mú
|
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 5.6.2022 Pánové něco z lékárny našich babiček.Už jsem to zde kdysi napsal.Pokud mě něco štípne a začne svědět používám šťávu z listu divokého netřesku.Je neuvěřitelné jak to funguje.Používám po štípnutí vosou, včelou, komárem a největší záškodníci jsou muňky.... celý příspěvek > |
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 4.6.2022 Hrubý odhad 2÷3 týdny je opravdu jen orientační.Na stránkách SRS-aegri je okr. Třebíč stále bez náletu.V prognóze náletů je uvedeno červeně datum 3.6.Vzhledem k nynějším srážkám mám také obavy na strupovitost.V této době provádím poslední ošetření... celý příspěvek > |
 |
Rouby jabloně, 4.6.2022  V březnu jsem kopulací narouboval odrůdu Andera do letorostu Bohemie.Rouby se krásně chytli a Bohemia také nic nenamítá.Je jim oběma úplně jedno že mají různý šlechtitelský původ.To jen lidé stále hloupě rozlišují co je Střížovické a co... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 3.6.2022 Nazdar ovocnáři.Nemám feromonový lapač a tak se budu orientovat starou moudrou literaturou která uvádí ošetření proti obaleči jablečnému v termínu 2÷3 týdny po odkvětu.Použiju Integro který má až 3 týdny působnost.
Abych jen planě nekecal... celý příspěvek > |
 |
Zakrnělé pupeny, 30.5.2022  Váš problém by mohl způsobovat květopas hrušňový viz.příloha.Stále opomíjený a mnohdy bagatelizovaný předjarní postřik razantním insekticidem + prostředek na bázi oleje významě omezuje přezimující škůdce.Kdo toto ošetření provádí ušetří si mnoho... celý příspěvek > |
 |
Kedy odstrániť pásku?, 29.5.2022 Jak jsem předpokládal, každý má své postupy.Nic proti tomu.Znovu se přiznávám, se sejmutí roubovací pásky spěchám.Několikrát došlo k poškození kůry pod roubovací páskou zvláště při roubování za kůru.Měla takový našedlý a nezdravý vzhled.Někdy jsem... celý příspěvek > |
 |
Kedy odstrániť pásku?, 28.5.2022 Na to je spousta názorů.Provádím sundání až když roub začne dělat vitálnější přírustky.Snažím se však během července a začátkem srpna.Přece jen roubovací páska je cizí těleso pod kterou se vlivem slunečního svitu tvoří rosení (zapaření) a nemá to... celý příspěvek > |
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 20.5.2022 Tak to vám pánové ty srážky závidím.Za 14 dnů asi 2÷3 mm.Dnes snad zaprší.Pokud ne, vyrazím zítra na zahradu a vysaju studnu pod stromy.Těm slibům meteorologů přestávám věřit.Nyní zase slibují na úterý deště.Jenže takto slibují už měsíc a já lítám po... celý příspěvek > |
 |