|
RG B3 - 165, 28.2.2018  RG B3 - 165 je to novošlachtenec francúzskej a belgickej spoločnosti, táto odroda sa momentalne testuje všetko o nej nieje pisané.Je to neskorá odroda má dlhú dobu skladovania, chuť sladká, štavnatá mierne kyselinky. |
 |
Mandy Inolov, 28.2.2018  Francúzka šlachtitelská stanica sa zameriava vo svojom šlachtení na chuť, štavnatosť, vzhľad, pevnosť, jemnosť, velkosť plodov a odolnosť voči chorobám alebo toleranciu.Mandy Inolov je rezistentná odroda ma v sebe gen Vf chuť sladká, štavnatá, ostra,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rosette, 28.2.2018  Rosette je to skoré sladké jablko s maliovou chuťou, vznikol ako náhodný hybrid v sade Worcestershire pred 10 rokmi.Stromky začali predavať mynulí rok, konečne sladké jablko, Baya Marisa bolo hnusne kyselé jablko. |
 |
Red Conference, 27.2.2018  Dnes na zahraničných stránkách chvalili Red conferencie čo sa týka uskladnenia a chuti, dalšie 3 štaty kupuju licenciu na jej pestovanie.Dalej tam spomenuli další hybrid hrušky ktorá vznikla opelením hrušiek conferencie x doyenne je to BeľAmi a 3... celý příspěvek > |
 |
Halyomorpha halys, 26.2.2018  Halyomorpha halys je to invázný škodca z azie.Na zahraničných stránkách prebiehajú školenia o rôznych škodcoch, momentalne s tymto majú problemy v taliansku je tam velmi rozšírený napadá všetko ovocie dokonca aj lieskové orechy.Na mape EÚ sú... celý příspěvek > |
 |
Veltrh Milano, 23.2.2018  Moj dobrý priatel z Ostravska mi poslal talianskú stranku, kde pestujú staré odrody majú aj niečo z novších ale málo na stranke je 225 hrušiek,421 jabloni,112 sliviek atď. Stanok majú aj na vystavisku ludia tam môžu koštovať staré odrody ovocia. Po... celý příspěvek > |
 |
Marhulový kvas nekvasí, 12.2.2018 Tieto kvasinky používám už druhý rok, doporučil mi ich kamarát profesionálny degustátor, som s nimi namieru spokojný. Keď som sa na kvasinky pýtal vraveli už 70% týchto kvasiniek sa používa pri kvasení v paleniciach.Erbslöh kvasinky. |
 |
Dolná Strehová, 7.2.2018  Môj dobrý priatel Jan Majzel, bol na sustredení v Dolnej Strehovej, ktoré trvalo 3 dni, bolo tam vela zástupcov rôznych firiem nielen naších ale aj zahraničných.Preberali vela veci predstavovali výrobky, ale francuzka spoločnosť star fruits... celý příspěvek > |
 |
Rockit, 6.2.2018  Tato odroda bola spustená na trh v r.2010 pestuje sa v 7 krajinách je to Novozelandská novinka.Jablko Rockit sa odlišuje od ostatných odrôd tým, že bola šlachtená aby nebola velkostne vedšia ako golfova loptička.Dávajú ich do rurkových nových obalov... celý příspěvek > |
 |
Cheeky - Cape rose, 5.2.2018  Červenú hrušku Cheeky začali predávať pod značkou Cape rose je sladká, štavnatá s hruškovou príchuťou. Vaha 170g šlachtili ju 16 rokov v r.2009 vysadená na 373ha viac o nej nieje písané. |
 |
|
 |
Edda, 4.2.2018  Pozeral som aj nórske stránky, ale nič viac som sa nedozvedel, akorát že je to tam najchutnejšia slivka.Kámoš z ostravska mi písal predavali ju na jeseň v polsku, lež sa tam dostal bola vypredaná. |
 |
Edda, 4.2.2018  Slivka Edda bola vyšlachtená v Norsku z odrôd Car x Pecha je to gulatá slivka 35g štavnata sladká mierne kyselinky, prijemná chuť odolna voči chorobam.Dozrieva 27.6 - 1.7 po odrode Ruth gerstetter doporučuje sa vysadiť do vyšších polôh v r.1970 bola... celý příspěvek > |
 |
Fred, 31.1.2018  Dnes švajčiarska firma po 18 rokoch šlachtenia, predcavila novú hrušku Fred.Pochadza z križenia Conthey harrow sweet x Verdi má niekolko charakteristík je tolerantná voči spále dlhá skladovatelnosť je štavnatá sladká ostrá s ľahkou kyslosťou pevná... celý příspěvek > |
 |
Rubigold, 31.1.2018  Dnes o tejto odrode zasa píšu, je to jedinečne tasmánske jablko popularne v Azii.Južne od Austrálie na ostrove Tasmania pestuje rodina Griggs už 6 generacii jablká viac druhov, v sade zmutoval a vznikol hybrit Rubigold.Testovali ho viac rokov aby... celý příspěvek > |
 |
Repák + řepná pálenka, 22.1.2018 Zdravím ta Hynek nakolko ovocia minulý rok bolo velmi málo, unás všetci robili repák aby mali nejakú pálenku. Repu umyjú z vapku, keď je ešte niekde nečistota vyrežú tú časť, postruhajú na klasickom struháku na repu a surovú dajú do súdka zalejú... celý příspěvek > |
 |