|
Příspěvky uživatele - 105.234
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Veličenstvo Redhaven, 28.7.2018 Nezostáva mi iné, len súhlasiť. Dnes som obral posledné plody RH, tento rok sa zberal cca 10 dní. Dozreté na strome sú vynikajúce, perfektne išli oddeliť od kôstky pri zaváraní. Prakticky žiadne poškodenie hmyzom, či prepad nezrelých plodov. Suncrest... celý příspěvek > |  | Broskev mezi Redhaven a Cresthaven, 21.7.2018 Mne osobne Halehaven veľmi neučaroval. Mal som ho asi 15 rokov dozadu, ale pre mňa osobne bol chuťovo príliš vychýlený smerom k mandľovej horkosti. Tiež tuším aj vymŕzali kvetné puky alebo mal celkovo nižšiu násadu. Vtedy som nemal RH, mal som... celý příspěvek > |  |
|  | Broskev mezi Redhaven a Cresthaven, 21.7.2018 Suncrest dozrieva ešte pred Cresthavenom, takže +20-30 RH je prehnané, skôr +15-20 RH. Mám RH aj Suncrest. RH má teraz zrovna zberový vrchol, dnes som zaváral. Vynikajúca chuť, perfektne išiel d kôstky. Suncrest začal práve vyfarbovať líčka, pri... celý příspěvek > |  | Royal Glory a spol, 8.7.2018 Asi máte pravdu. Uvidím, ako sa to ďalej bude prejavovať, ale veľmi mi tá RG nebude chýbať, chuťovo to žiadna výhra nebola, ani na zaváranie to nebolo dobré. Navyše je citlivá na mráz a prisilno rastie. Ale musím ju pochváliť, že nikdy nemala problém... celý příspěvek > |  | Sklizeň česneku 2018, 8.7.2018 Ja mám tiež skúsenosť, že pri cesnaku najviac záleží na tom, ako a kedy sa zasadí, iné faktory sú menej dôležité. Už asi 5 rokov sadím odrody Anton, Lukan, Vekan, Japo 2 a posledné 2 roky aj Benátčan. Moril som Sulkou len na začiatku, keď som začínal... celý příspěvek > |  | Royal Glory a spol, 7.7.2018 Nechcem predčasne kaziť radosť z úrody, ale tento rok mám dojem, že RG chutí len ako sladká voda. Ani minulý rok to nebola žiadna sláva, ale aspoň trochu broskyňovej chuti tam bolo cítiť. Neviem, nakoľko sa to ešte zlepší, ale skôr pochybujem.... celý příspěvek > |  | Nejranější odrůdy slivoní, 30.6.2018 Katinka sa v priebehu týždňa vyfarbila. Minulý víkend bola ešte takmer zelená, dnes sú už skoro všetky plody prevažne fialové po celom povrchu. Niekoľko plodov zhodil súčasný silný vietor, ale našťastie je tento rok násada veľká, takže to veľmi... celý příspěvek > |  | Netkaná textilie - škodlivost?, 17.6.2018 Ja by som namiesto folie skusil kartonove role, co sa predavaju na zakryvanie podlah pri malovani. Alebo sa dohodnut v hyper/super nech Vam odlozia tie kartony rozmeru palety, co nimi prekladaju vrstvy napr. 1kg cukru na palete.
Inak by ma... celý příspěvek > |  | Orangered, 17.6.2018 Aj pri Trnave je Orangered už zrelý. Pekne rovnomerne vyfarbuje, aj oranžový je ešte primerane tuhý na prípadné zaváranie. Ale zavárať sa nebude, lebo až tak veľa ho nie je (mladý strom), všetko sa zje. Keď plody začnú mäknúť, sú dosť sladké, chuťovo... celý příspěvek > |  | Toptaste, 6.6.2018 Ja mám Toptaste aj Katinku, 4 -ročné stromy. Minulý rok bez príznakov, tento rok u oboch jasná šárka. Veľmi sa tomu nedivím, okolo u susedov je veľa šarkových stromov, aj u mňa som si ešte jeden šarkový Stanley nechal, plánoval som ho zlikvidovať,... celý příspěvek > |  |
|  | Meruňka Tsunami, 4.6.2018 Ja odmietam slaborastúce podpníky, ako napr. wavit primárne nie kvôli suchu, je to len jeden z dôvodov. Mám možnosť závlahy, koľko by som chcel, ale je to robota navyše, ktorá zaberá čas a toho veľa nazvyš nemám. Myrobalán si po 5 rokoch u mňa narazí... celý příspěvek > |  | Meruňka Tsunami, 4.6.2018 Dnes som našiel prvý plod spadnutý na zemi, ďalšie 2 mi skoro samé padli do ruky a obral som ešte aj štvrtý, ktorý sa zdal byť podobne zrelý. Hmotnosť plodov 50-60g, tak akurát. Farebne veľmi vydarené, chuťovo rozhodne neurazia, zdali sa mi ale... celý příspěvek > |  | Meruňka Tsunami, 4.6.2018 Ja mám ťažšiu pôdu, ílovitú, najjemnejšie naplaveniny z Váhu, ale zásaditú, vyšší obsah vápna. Sused tu pestuje marhule na marhuľovom semenáči, zatiaľ vydržali cez 15 rokov. Ale asi mu pomohlo aj to, že za posledné roky klesla hladina spodnej vody z... celý příspěvek > |  | Meruňka Tsunami, 4.6.2018 Ja by som povedal tak - wavit je podpník pre intenzívne spôsoby pestovania, takže je vysoko vnímavý na vonkajšie vstupy. Ak sa teda človek tomu venuje tak ako vo veľkovýrobe, t.j. kvapková závaha, pravidelná a optimálna výživa, bez zatrávanenia,... celý příspěvek > |  | Meruňka Tsunami, 3.6.2018 Aké máte skúsenosti z hľadiska optimálnej doby zberu? Mám na 2-ročnom strome 5 plodov, sú oranžovo-žlté, 30-50% červené líčko. Budia dojem, že už by mali byť zrelé, lenže ide o novú marketovú odrodu, a preto predpokladám, že vonkajšie sfarbenie môže... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|