Příspěvky uživatele - 168.81

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Roubovat už peckoviny za kůru?, 12.5.2016
Dobrý den. Tak prší. Jsem i trochu rád. Protože mi prší také na naroubované rouby. Myslím si, že je to dobře, že vlhko je příznivější než sucho. Některé rouby, ty při roubování narašené, jsem měl zastíněné v mikroténu. Před deštěm jsem s nich... celý příspěvek >
Šizení hnojiv, 10.5.2016
Nu, nic tak důležitého k tématu nevím. Já jen, aby někde, třeba tam, kam pokrok krematora ještě nedorazil, v tématu neviděli třeba nejaký obskurní výpočet. Třeba jako u osiva hrachu. Také poloostrovy Ruska dnes raději nejmenovat. K budování šťasnější... celý příspěvek >
Roubování angreštu, 10.5.2016
Safra, koukám, jaký je můj příspěvěk, na konci diskuse, nesmysl. Ale dával jsem ho k příspěvku z 29.3.2016 20:27. JG
Roubování angreštu, 10.5.2016
Dobrý den. Jako na všecko, můžou být názory různé. Angrešty jsem moc nerouboval. Zaškrcený roub určitě vadí. Jako každé zaškrcení kmene, větve, výhonu. Asi naposledy jsem rouboval v létě nějakou rezistentní odrůdu ze stromku od mého kamaráda (je to... celý příspěvek >
Úhyn slepic, 9.5.2016
Dobrý den. Mezi nemoci drůbeže, které se projevují jak píšete, patří také ptačí tuberkulóza. Dříve byla na vesnicích v chovech drůbeže běžná. Dobře se pozná pitvou. Za přenašeče byli považováni vrabci. Doma, v chovu mojí tchýně, byla také. Je... celý příspěvek >
Roubovat už peckoviny za kůru?, 9.5.2016
Dobrý den. Chtěl jsem pro meruňku kmínek (cca110 cm) z odolné podnože a roubovat až do korunky. Zasadil jsem si pěkný hladký, silný jako násada smetáku, se třemi rameny a snil o kotlové korunce. U hrany svahu, aby neměla meruňka mokro a byl odtok... celý příspěvek >
Roubovat už peckoviny za kůru?, 7.5.2016
Dobrý den. Komu není rady, tomu není pomoci. Trošku vážně, letos jsem si udělal roubovací maratón a taky potřebuji mít od nové, vlastně staré, zahrady volno. Starý sad, cca 15 silných, bujných semenáčů ryngle (blumy) a durancie, bez příznaků... celý příspěvek >
Roubovat už peckoviny za kůru?, 7.5.2016
Dobrý den. Nu, já (450 n/m) jsem to s „nervy“ nevydržel, a už jsem to „namrskal“. Tak uvidíme. Už jsem letos spotřeboval jedna a půl kotouče pásky (na silnějším víc ubývá) a pořád to nebere konce (ještě nějaké jabloně). Šlo to mizerně. Silnější... celý příspěvek >
Ze staré zahrady nová, přírodní zahrada, 5.5.2016
Dobrý den. Zvláštní, lidé provedou nevratné změny a pak se ptají, co dělat dál. Proč ne před tím. Náletové dřeviny. Jaké to byly? Jen jasan a javor? Podívali jste se, co tam rostlo? V okolí je vidět ovocné stromy. Zpustlé zahrady obyčejně bývají... celý příspěvek >
Roubování slivoni - kopulace, 1.5.2016
Koukám se, že jsem to napsal jen na půl. Tak ještě dodatek. Myslím si, že je důležitější síla naž stáří výhonu. Nejlíp se mi očkují podnože tak od síly malíku do max. síly palce. Pěkná hladká kůra, žádné jizvy a součky. To obyčejně loňský výhon... celý příspěvek >
Roubování slivoni - kopulace, 1.5.2016
Předloni jsem očkoval na jaře do T řezu různé slivoně. Domácí, Katinku a ryngli. Na podnože myrobalán a špendlík. Nepamatuji se už přesně, ale na 2-3 leté dřevo. Na roční určitě ne. Skoro všechno rostlo. Letos jsem jen rouboval. Za kůru na ryngle... celý příspěvek >
Jarne mraziky 2016, 27.4.2016
Internet jo a pranostiky už ne? Čí předkové studené jaro chválili? Sníh v máji - hodně trávy. Studený máj - v stodole ráj. Suchý březen, chladný máj - bude humno jako ráj.  JG
Mezištěpení třešní, 27.4.2016
No, téma se nám trochu posunulo, ale já bych se ještě kousek vrátil. Nikdo se k podnožím P-HL-A, B,C neozval, není zkušenost, takže asi skutečná novinka. Před léty mi byla k smíchu řeč staršího pána k třešni, že „co je výš jak 3(4) m už není moje“.... celý příspěvek >
Mezištěpení třešní, 26.4.2016
Aha, máte konkrétní představu, jak by třešeň měla vypadat a v gůglení, a i dalším, jste napřed. Já psal, protože mi ten pokrok v třešňových podnožích přišel zajímavý. JG
Mezištěpení třešní, 26.4.2016
Dobrý den. Sice nevím, co Vás zajímá na mezištěpování, ale myslím si, že zeslabení růstu třešně. Co se toho týká, četl jsem nějaké pojednání, že Holovousy množí (tedy asi i distribuují) vegetativní třešňové podnože (z ptáčnic). Jednak už, výše ve... celý příspěvek >
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika