 |
Postrekovac alebo rosic, 10.4.2016 Můžete doporučit zádový aku rosič pro stíkání stromů, které jsou vysoké 6-8 metrů? |
 |
Hálčivec švestkový (Phytoptus similis), 10.4.2016 Včera jsem koupil Nissorun, nic jiného mně v prodejně na hálčivce nenabídli. Kdy se mají švestky tímto přípravkem stříkat? |
 |
|
 |
Toptaste, 25.3.2016 Velmi dobře řečeno, nezbývá než souhlasit. |
 |
Přesazení cca 7 letého ořešáku, 6.3.2016 Děkuji za info pane Vysloužile, předpokládám tedy, že vlhko ořešáku moc nevadí. |
 |
Staré a krajové odrody Hrušiek, 5.3.2016 Solanku nabízí radim Pešek z Bojkovic. |
 |
Přesazení cca 7 letého ořešáku, 5.3.2016 Snáší ořešák vlhko nebo má raději suchší stanoviště? |
 |
Malvazinka, 28.2.2016 Přijeďte na Valašsko. |
 |
Tatarova hruška, 24.2.2016 Také mám tatarku cca 6 roků. Zatím neplodí ale hnojím, jednou za dva roky ji dám tři kolečka hnoje. Mám ji vysazenou na chudé jílovité půdě. |
 |
Duranzia, 24.2.2016 S panem Vysloužilem musím jen souhlasit. Pravidelně a hojně plodí (každý rok podpírám větve), je odolný vůči šarce a jde velice dobře od pecky. Velice si jej cením pro odolnost vůči monilii na plodech, ve dřevě trochu citlivý je. Taková fabrika na... celý příspěvek > |
 |
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 24.2.2016 Udrží a ani v plné zralosti moc nepadají. |
 |
|
 |
Tak destiloval někdo z odrůdy Topper?, 24.2.2016 Jen z odrůdy Toptate. |
 |
Duranzia, 18.2.2016 Durancie jsou vypálené. Vstupní surovina měla 27-30% Brixi, při pálení 10%. Z 450L kvasu jsem napálil 55L slivovice naředěné na 52% vysoké kvality. Z toho soudím, že vysoká cukernatost švestek není až tak důležitá, čím více cukru v surovině při... celý příspěvek > |
 |
Duranzia, 10.2.2016 Jóóó Domácí, kde té je konec. |
 |
Duranzia, 8.2.2016 Tak jsem to nervově nevydržel a objednal pálení Durancií, stále mají 10% a nechce se jim kvasit. Po přidání vody a rozmíchání se zhola nic nedějje. Jakoby kvašení zcela ustalo, ani po týdnu se žádný koláč neutvořil a navíc je to jen směs vody('šťávy... celý příspěvek > |
 |
Duranzia, 5.2.2016 Údajně to potřebuje na rozkvašení vyšší teplotu, až 30°C. Jenže místnost s takovou teplotou asi nikdo nemá, ani v obýváku není taková teplota. |
 |