|
Mýtus Strýmka, 31.12.2015 Výborný mošt je i z jaderniček. |
 |
Založení švestkového sadu - vhodné odrůdy pro destilaci?, 20.12.2015 Vidím, že sa ty Vánoce pěkně rozjížďajů. Venku teplo jak za peců, slivovica hřeje, uzené v udírně. Tak ogaři, ať Vám slůží,(pro čehůny,,na zdraví,,). |
 |
|
 |
Založení švestkového sadu - vhodné odrůdy pro destilaci?, 20.12.2015 Toš ogaři, ale u kerého. Nevim esli u teho co je z něho teplo v chalupě, nebo co z něho kape trnková voda. |
 |
Založení švestkového sadu - vhodné odrůdy pro destilaci?, 19.12.2015 Proč od pecky někde jdou a jinde ne. Kvalita destilátu se z letošní úrody projeví. Budu srovnávat Durancie a Toptasty. |
 |
Založení švestkového sadu - vhodné odrůdy pro destilaci?, 19.12.2015 Jojo jsem neměl a Stanley zatím drží, dřevo je citlivé ale plody jsou celkem odolné. Letos po těch vedrech měl poprvé za 25 let co ho mám velmi dobrou chuť. Jiné roky byl nevýrazný a říkám mu po valašsky kvak. Je s podivem, že spousta pěstitelů není... celý příspěvek > |
 |
Založení švestkového sadu - vhodné odrůdy pro destilaci?, 19.12.2015 Dobrý den pane Petře, mám trochu odlišné zkušenosti s uvedenými odrůdami. U Gabrovské bych souhlasil, prvních několik let po nástupu do plodnosti byly plody výborné. Asi po osmi letech se chuť a kvalita plodů rapidně zhoršila. Po přihnojení kravským... celý příspěvek > |
 |
Jakou vybrat odrůdu na pálení?, 16.12.2015 S Toptatem mám zatím jen velmi dobré zkušenosti. Letos budu porovnávat slivovici z čistých toptastů a Durancií. Mám založené tři kvasy, Toptasty, Durancie a směs zbylých švestek-President, Domácí, Stanley, Wagenheimova, Gabrovská a Tuleu Gras. V... celý příspěvek > |
 |
Jakou vybrat odrůdu na pálení?, 14.12.2015 Letos mám dva sudy samotných Toptastů, zatím ještě kvasí. Jsem zvědavý jaká bude slivovice. |
 |
(Báječná) Bláhova oranžová reneta, 15.11.2015 Bláhovu mám naroubovanou, příští rok by měly být první jablka.Rouby jsem měl z Holovous. |
 |
Kam se poděl Šampion?, 14.11.2015 Šampion se nikam nepoděl. Letos jsem sklidil cca 60 kg ve velmi dobré kvalitě a bez postřiků. |
 |
|
 |
Jakou hadici ke kořenům?, 14.11.2015 Dobrý den, tak co poradí odborníci. Jak tedy to zavlažování instalovat. |
 |
Co je to za nemoc?, 13.11.2015 Pokud jsou namodralé tat to pilatkou nebude. |
 |
Co je to za nemoc?, 12.11.2015 Nejsou v plůdcích černé dirky? Pokud ano, škodí i pilatka ale to by opadlo dříve než před dozráním. |
 |
Řez švestky, 11.11.2015 Nechal bych to na jaro až bude kvést. Spíše mně to připadá jako řez jabloně než švestky. |
 |
Co je to za nemoc?, 11.11.2015 PPV neboli šarka. |
 |