Příspěvky uživatele - 173.17

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Adoptovaný kaktus – co je zač?, 27.11.2017
Pokud jde o ty fleky, tak to může být způsobeno spálením od přímého slunce nebo sáním červeného pavoučka.            Vladimír
Adoptovaný kaktus – co je zač?, 27.11.2017
Já si na rozdíl od paní Lídy myslím, že se nejedná o pryšec, ale že je to opravdu kaktus. Proč tak soudím? Na tom detailním snímku je vidět, že ostny vyrůstají z areoly, což je znak kaktusů. Pokud jde o odrůdu, tak se jedná o některý z rodů Cereus.... celý příspěvek >
Zdá se vám Zahrádkář svým obsahem vyvážený?, 27.11.2017
Já si myslím, že Zahrádkář je až moc vyvážený. Až tak, že se tam nikdo ani začátečník ani ten kdo zahrádkaří dlouho nic nedoví. Nejvíc mne dojímají rady typu: v červnu je třeba sklízet jahody apod. Pro koho to je? Články se stále opisují jen se změní... celý příspěvek >
Dehybridizace rajčat, 27.11.2017
Nevím co je na tom zvláštní, že pro jednu činnost existuje v češtině více výrazů. Slovo klonování je přejato z anglického clone a dnes se používá jak pro živočichy tak i rostliny, dokonce se tento výraz používá např. i při vytváření identických kopií... celý příspěvek >
Dehybridizace rajčat, 27.11.2017 Obsahuje fotku
Pokud jde o klonování, tak nepotřebujete, aby vám rostliny rychleji rostly a tak je ani nepořebujete  přisvěcovat. Jde přece jen o to, uchovat geneticky totožné rostliny pro výsadbu někdy v polovině května tj. asi tak osm měsíců. Asi se vám... celý příspěvek >
Dehybridizace rajčat, 26.11.2017
1. Pokud nesvítí slunce, tak osvětlení za oknem na kterékoli světové straně je stejné (má to svou logiku a mám to ověřené měřením Luxmetrem). Jen když zasvítí slunce, tak na přímém slunci je několikanásobně více světla než na zastíněné straně. Je to... celý příspěvek >
Jedno takové jednoduché zobrazení jak to s rajčaty chodí při dalších přesevech je například na této internetové stránce Vědečtější probírání genetiky je na této stránce. Je také plno jiných stránek, kde si zájemce o křížení případně dehybridizaci... celý příspěvek >
Zakrytí záhonu netkanou textílií?, 26.11.2017
Já používám ke své velké spokojenosti pod všechno tkanou černou folii. Myslím tím jahody, papriky, tykve a příští rok to rozšířím na tyčkové fazole a brukve Gigant. Nevím proč by to nemělo být použitelné pro česnek. Pochopitelně zakrytí folií znamená... celý příspěvek >
Klonování přes zimu není až zas takový problém. Jen je třeba pro to mít místnost s přiměřenou teplotou (v žádném případě by tam nemělo být více jak 19 °C). Potom stačí světlo na parapetu okna (spíš jsou kvůli nadměrnému oteplování vhodnější okna... celý příspěvek >
Rajčatový hokus pokus - poraďte, 24.11.2017
Taky rád dělám jak říkáte ty hokusy pokusy, jen tomu říkám experimenty. Moc mně to baví i když většina je neúspěšných. Ale kdo nic nedělá, tak nic nepokazí. Přeji hodně úspěchů a pište, jinak je tu na zahradě docela... celý příspěvek >
Rajčata k dlouhodobému skladování podzim/zima, 24.11.2017 Obsahuje fotku
Ještě dvě fotky.            Vladimír
Rajčata k dlouhodobému skladování podzim/zima, 24.11.2017 Obsahuje fotku
Tak uběhl měsíc od uložení rajčat v poměrně teplé místnosti a už dnes mohu říct, že mám vybrané dvě odrůdy, které budu příští rok pěstovat. Rajčata Pienollo de Vesuvio už mám všechny snězené, moc dlouho nevydržely. Ramallet Mugró se začaly v místech... celý příspěvek >
Koňský hnůj?, 15.11.2017
Tak konečně jsem se po letech dověděl, proč se vždycky říkalo, že odešel na hnojárnu.            Vladimír
Koňský hnůj?, 15.11.2017
Nemám pocit, že bych někde napsal, že na záhon pohnojený na podzim hnojem vyséval cibuli nebo mrkev.            Vladimír
Koňský hnůj?, 15.11.2017
Tak u nás se tomu vždycky říkalo močůvka. Sedláci u nás byli asi nevzdělaní a naše mluva přesně nekopíruje to co nám předkládá AV v pravidlech českého jazyka. Asi zůstanu u toho, na co jsem... celý příspěvek >
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika