Příspěvky uživatele - 6.15

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Zakládání sadu, 4.12.2009
No netvrdil bych, že se toho v okolí moc nepěstuje. Na vámi zmiňovaném území (Jesenicko, Bludovsko, Velké Losiny...) dělal Martin Laca diplomovou práci mapující vznik a vývoj ovocnářství v dané oblasti. Jinak o ekologickém ovocnářství napsal velmi... celý příspěvek >
Jak daleko od sebe sazet jablone?, 1.12.2009
Řekl bych, že už má nasázeno.
Pěstování starých odrůd jabloní na nízkých tvarech, 28.11.2009
Mohu se zeptat z jaké oblasti je pisatel původního příspěvku? Od HK?
Prodej stromů na stojato, 26.11.2009
Jak jsou nebezpečné? Jedná se o alej. Pokud je to v intravilánu obce, je třeba se seznámit s příslušnými zákony...
Zúrodnění písčité půdy, 25.11.2009
Vyvarujte se hluboké kultivace. Chce to humus a kultivovat jen mělce. Pozor na erozi.  Jestli už máte tu ornici, tak ji rozvezte po zahradě. Po přemrznutí se hroudy rozpadnou a můžete záhony uhrabat do roviny. Zarýt a promísit to můžete taky.... celý příspěvek >
Mezišštěpování jabloní, 24.11.2009
Zahradnické školy žákům zpestřují prázdniny odbornou praxí. Celý srpen jsem lezl po čtyřech...  Užil jsem si měsíc ve školkařském podniku v době očkování.  O tom, že se třešně doporučuje roubovat vím. Dokonce to někde dělají kozí nožkou. Já... celý příspěvek >
Jak kde. Očkování je stále nejrychlejší způsob štěpování a ptačka je pro školkaře nejdostupnější podnož. Většině zahrádkářů vyhovuje. Nechtěl jsem napadnout zmiňovaný internetový obchod. Mezištěpování může mít i jiný důvod. Nenapadá mě ale jaký. Ve... celý příspěvek >
Netvrdím, že to je dobré řešení, ale děje se to. Už jsem viděl okrasné jabloně, kterým z kmene prorašila ratolest, na které se vyvinuly jonagoldy. Běžnější je ale případ, kdy se ve školce na ptačce neujme očko. Seříznutá pláňka rychle vyroste a... celý příspěvek >
Malé zahradní nůžky, 23.11.2009
Mám zkušenosti s nůžkama od různých výrobců. Bahco používá špičkovou ocel. Z těch kováků padnou lépe do ruky ty ohnutou rukojetí. Nůžky s konvexním typem rukojeti nejsou moc ergonomické. Oranžová barva se dobře hledá v trávě. Plastové rukojeti zas... celý příspěvek >
Proč se zkracuje terminál? A co je štrůdlák?, 19.11.2009
V dnešní době je trend nechávat terminál (u alejových stromů). Strom vytvoří přirozenou korunu a ošetřování je drahé... Proto se sází stromy s balem. V případě ovocných stromů (nižších tvarů) potřebujem vytvořit korunu podle svých představ. Výchovný... celý příspěvek >
Sázení vrby, 16.11.2009
Podobně jako se uskladňují rouby. Založit na stinnou chladnou stranu baráku, kompostu, zbudovat lednik, pověsit do studny, dát do chlaďáku... Nebo je můžete zhruba v době velikonoc nařezat a rovnou napíchat k potoku. Čím je řízek (jednoletý)... celý příspěvek >
Sázení vrby, 15.11.2009
Vysadit klidně. V případě píchání řízků bych váhal. Vrba je prevít, který ustojí vše. Chytnou se i obráceně zapíchnuté řízky, zakoření i z řízků ze staršího dřeva. Nikdy jsem si nevšiml poškozených vrb od zvěře. Ochutnejte ji a zjistíte proč.
Odrůda Topaz, 4.11.2009
To bohužel Topazy dělají.
Nonety - matčino, dají se ještě sehnat?, 4.11.2009
Matčino má specifickou chuť. Na nějaké náhrady moc nevěřím. Strupovitostí až tak moc netrpí, tak bych ho rezistenty s dlouhodobě nejistou odolností nenahrazoval.  Rouby i s člověkem co vám je naroubuje by se snad daly sehnat. Musíte ale napsat... celý příspěvek >
Ke staré chalupě pod okna, 27.10.2009
600m.n.m.!!!
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika